Életmód

Makulátlan őszi smink – anya-lánya program

Az idei őszi–téli kifutói sminktrendek között az egyik leggyakoribb, visszatérő elem, a tiszta, makulátlan sminkalap, alig némi pírrel meghintve, nude ajkakkal megbolondítva.

Ha valamikor is gondolkodtunk azon, hogy a kislányunkkal közösen merüljünk el a make-up világában, anélkül, hogy túlbuzgó sarjunkat túl messzire engednénk a „vakolatokkal”, erős rúzsokkal való kísérletezésben, akkor most itt az idő!
A natúr sminkek kifejezetten szerethető trendnek számítanak az aktuális kedvencek között, és tökéletes alkalomnak arra, hogy a make-up világa iránt már érdeklődő gyermekünkkel közös, szinte csapatépítő programot csináljunk. A közös időtöltés, az akár nevetésbe torkolló első próbálkozások, az összemaszatolt, majd egyenesen a mosásba kerülő ruhák minden percet megérnek, ha a kislányunknak örök, felejthetetlen emléket szerzünk vele. De lássuk, hogyan is érdemes bevonnunk őt a nude, természetes nappali sminkünk közös elkészítésébe.

1. A makulátlan, visszafogott smink lényegében az egészséges, ápolt bőrt ünnepli és helyezi középpontba, amivel természetesen a fiatalok nagyrészt eleve meg vannak áldva. Az anyukák esetében az alapozás a természetesség jegyében történjen, éppen hogy csak finoman felvezetve az arcra az alapozót, mindezt üde, légies rétegben. Felejtsük el az árnyékolókat, játsszunk inkább csak a krémesen csillogó fényhatásokkal, esetleg highlighterekkel.

2. Pír terén már a kislányunk is bevetheti magát, a kicsik a nagy, puha, simogató ecsetek hívei lehetnek, de mi dolgozhatunk az ujjaink begyével is a sápadt brit szépséget idéző halovány arcpír elérése érdekében. Mindkettőnk pirosítója legyen halvány, gyengébben pigmentált verzió, az üde árnyalat pedig ezen belül lehet barackos, mályvás vagy bazsarózsás is, a lényeg, hogy a babás elsatírozásra szavazzunk, ne pedig a nagy plecsniként odahelyezett „foltokra”. Így a kicsiknek is példát mutathatunk a kevesebb több elvéből. Tökéletes bőrnél – márpedig a kis hercegnőknél ez többnyire adott – jöhetnek a selyemfényű pirosítók. Ha nálunk azért van mit elrejteni a bőrfelszínen, akkor maradjunk a matt textúráknál.

3. Az ajkakon a pír óvatos visszafogottsága köszönjön vissza. A szofisztikált hatást a pír esetében ajánlott árnyalatok, vagyis a barackos, mályvás, bazsarózsás vagy a nude különböző verzióival érhetjük el. Fontos, hogy ennél a trendnél nem megengedett az erős kontúr, inkább ecsettel vagy ujjbegyekkel dolgozzunk, viszont a hatást tekintve szabadon választhatunk. Szatén-, bársony-, matt vagy akár selyem-, üvegfényű rúzs is lehet a befutó, a lényeg, hogy szépen illeszkedjen a sminkünkbe.

4. A hab a tortán természetesen a visszafogott szempillaspirálozás ennél a sminknél, legalábbis a felnőtt „sminkmesterek” estében, de amennyiben engednénk a kicsik könyörgésének, fontos, hogy hipoallergén spirált válasszunk! Köztes megoldásként természetesen az extra csillogást adó bónusz ajakfényt is bevethetjük, mintegy kárpótlásként az elmaradt szempillaspirálozás helyett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top