Életmód

Megéri kibújni a pizsamából – a meztelenül alvás 5 meglepő előnye

Nemcsak a pénztárcád hálálja meg, ha ezentúl nem költesz pizsamára! A meztelenül alvásnak számos jótékony hatása van, testileg, lelkileg és szexuálisan is.

Akár fogyni szeretnél, akár felpezsdítenéd a szexuális életed, vagy csak igazán pihentető alvásra vágysz, próbáld ki, hogy ruha nélkül bújsz ágyba! Íme az 5 érv, hogy miért:

1. A meztelenül alvástól jobban alszol

Te is ébredtél már arra éjszaka, hogy felforrósult a takaród és átizzadtad a lepedőt? Ez azért történik, mert a túl sok réteg viselése gátolja a testhőmérséklet önszabályozó működését, ami attól függ, hogy mennyi energiára van az adott napszakban szükséged. Éjszaka nem használsz fel annyit, mint napközben, úgyhogy bátran bújj ruha nélkül a paplan alá!

Megéri kibújni a pizsamából - a meztelenül alvás 5 meglepő előnye

2. Segít a fogyásban

Alvás közben fogyni? Túl szépnek hangzik, de mégis igaz! A kiadós alvás önmagában is fontos az egészséges anyagcsere szempontjából, de ha meztelenül teszed, még a zsírégetés is hatékonyabb. Ez annak köszönhető, hogy hűvösebb éjszakai környezetben felgyorsul az anyagcsere, ezáltal több egészséges zsírsejt termelődik, ami elősegíti a kalóriák égését, ami pedig testhőt generál.

3. Jobb és gyakoribb szexben lesz részed

Minél többet vagytok együtt meztelenül a partnereddel, annál többet bújtok ágyba, ez természetes, de erre is van tudományos magyarázat: ha ruha nélkül fekszetek egymás mellett, az nemcsak növeli az intimitást, de elősegíti az agyban az oxitocin nevű hormon termelődését is, ami csökkenti a stresszt. Kevesebb stressz + közelebbi kapcsolat + sok meztelenség = még több szex!

Megéri kibújni a pizsamából - a meztelenül alvás 5 meglepő előnye

4. Vonzóbbá tesz

Lehet, hogy odavagy a cuki meleg pizsidért, de a szépséged érdekében jobb, ha ledobod alvás előtt: a megemelt hőmérséklet bizonyítottan csökkenti az öregedést gátló hormonok előállítását, sőt a haj és a bőr egészségéért felelős hormonokból is kevesebb termelődik.

5. Egészségesebb leszel te is és a párod is

Férfiaknak és nőknek is jót tesz, ha néha levegőhöz juttatják intim testrészeiket. Mivel a baktériumok általában a meleg, nedves környezetben telepszenek meg, a meztelenül alvás segít megelőzni a hüvelyi fertőzéseket. Férfiak esetében a hímivarsejtek szabadabb áramlásához járul hozzá, így csökkenti a férfimeddőség esélyét.

Megéri kibújni a pizsamából - a meztelenül alvás 5 meglepő előnye

Forrás: lifehack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top