Életmód
Szponzorált tartalom

Növényiital-kisokos: meglepődsz mennyi pozitív hatása van a szója-, rizs-, mandula- és kókuszitaloknak

Ma már egyre többen keresnek alternatívákat a tehéntejre, és nem csak a laktózérzékenyek közül. Melyik növényi italnak milyen a hatása? Összeszedtük!

A növényi italokban nincs laktóz, tejfehérjétől mentesek, koleszterin- és telített zsírtartalmuk alacsony, sok bennük a B-vitamin, a kálium, kevés a nátrium, sok esetben gluténmentesek (a csomagoláson fel van tüntetve), tartalmazhatnak hozzáadott kalciumot, D-vitamint, ami jó a csontoknak, tartalmazhatnak egyéb hozzáadott vitaminokat és ásványi anyagokat, illetve vannak olyan termékek a piacon amelyek nem tartalmaznak cukrot. Melyik italnak milyen jótékony hatása van a szervezetre? Íme:

Szójaital

A laktózérzékeny vagy a tejet egyáltalán nem toleráló embereknek különösen előnyös, egészséges és tápláló növényi ital a szójaital. A szójában található telítetlen zsírsavak meggátolják a zsírok felszívódását.

Rizsital

A rizsital könnyű, édes, gluténmentes növényi ital. Könnyen emészthető, a benne található triptofánnak és egyéb anyagoknak köszönhetően nyugtatóan hat az idegekre.

TIPP: Használhatod a rizsitalt kásák elkészítéséhez, illetve kifejezetten jó puding készíthető belőle.

Mandulaital

A mandulaital gazdag E-vitaminban, magnézium és B-vitaminokban, emellett rosttartalmának köszönhetően jótékony hatást gyakorol az anyagcsere működésére is.

Tudtad? A mandulaital kalóriatartalma körülbelül az egyharmada a sovány tehéntejnek.

novenyi italok, tulajdonsag

Kókuszital

A nátriumban, káliumban és magnéziumban gazdag kókuszital kedvezően hat az izmok működésére.

Tudtad? Krémlevesek, desszertek elkészítéséhez remek hozzávaló a kókusztej, hiszen az ételeket krémessé, lággyá teszi, ráadásul a kókusz jellegzetes aromáját is megőrzi. Diétás házi fagyi is könnyedén készíthető belőle.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top