Életmód
Szponzorált tartalom

Van, amit csak Rómában érdemes megvenni – vásárlási kalauz az Örök Városhoz

Ha szeretsz szép és különleges dolgokat vásárolni, akkor készítsd a bankkártyádat, és irány Róma! Az Örök Város igazi paradicsom a divatos, csinos és egyedi holmik szerelmeseinek, és ha ügyesen válogatod meg az üzleteket, akkor egészen jutányos áron juthatsz gyönyörű árukhoz. Megmutatjuk, hol érdemes shoppingolni Rómában!

Via Dei Condotti (fotó: istockphoto.com)

Leárazott világmárkák – Via Dei Condotti

Ha szereted a luxust, de azt is alaposan megnézed, mire mennyi pénzt adsz ki, akkor a Via Dei Condottira mindenképpen el kell látogatnod Rómában. Itt ugyanis egymást érik az outlet áruházak, ahol elképesztően jó áron vehetők meg a legpatinásabb és legmenőbb olasz divatmárkák portékái. Egy Gucci táskát, Dior vagy Dolce & Gabbana kiegészítőt annyiért szerezhetsz be, mint egy jobb minőségű, de „névtelen” darabot egy budapesti nagy bevásárlóközpontban. A legjobb az egészben, hogy biztos lehetsz benne, hogy nem hamis bóvlit sóznak rád – ami egyébként Róma-szerte sok helyen, főleg utcai árusoknál megtörténhet veled –, hanem eredeti, valódi prémiumkategóriás árut kapsz a pénzedért.

 

Cola di Rienzo (fotó: istockphoto.com)

Ruhák – Via Cola Di Rienzo

Rómában még a konfekció ruhák is olyan csinosak, divatosak és elegánsak, mintha itthon egy drága szalon legfrissebb, egyedi kollekciójából kerültek volna a kirakatba. Természetesen nem a turista árakkal dolgozó forgalmas sétálóutcákon és a városközpontok elegáns üzleteiben kell válogatni közülük, hanem olyan helyeken, ahova a helyiek járnak vásárolni. Ilyen például a Via Cola Di Rienzo. Meg fogsz lepődni, hogy milyen olcsón kaphatsz itt gyönyörű ruhákat, nadrágokat és blúzokat. Ilyen hamisítatlan olasz eleganciát és sikket magyar üzletek árui között ritkán találsz, ráadásul ezek a ruhák egészen biztosan nem jönnek majd veled szembe itthon az utcán.

 

Via dei Coronari (fotó: istockphoto.com)

Antikvitások – Via Dei Coronari

Hol máshol érdemes igazán szép és különleges antik tárgyakat beszerezni, mint az Örök Városban? Ezen belül is a város egyik legpatinásabb, legrégebbi utcácskájában érdemes keresgélni, a Via Dei Coronarin. Igazi ritkaságokra lelhetsz itt barátságos áron, és ezen felül a vásárlás ebben az ódon városrészben különleges élmény önmagában is! A Coronarihoz hasonló hangulatú egyébként a Via Margutta is, ahol főként műtárgyakat, és értékes, kézzel készített szuveníreket kaphatsz. Érdemes egy kitérőt tenni ide is!

 

Via Frattina (fotó: istockphoto.com)

Cipők – Via Frattina

A híres olasz bőrcipők nem is olyan drágák Rómában, mint gondolnánk – azért persze még így is elég mélyen a zsebünkbe kell nyúlni egy szebb darabért. Kivéve, ha a Via Frattinán vásárolunk, mert itt igen gyakoriak az árleszállítások és akciók, és jutányos áron juthatunk hozzá egy Fausto Santinihez vagy egy (kettő, három?) pár csinos és csábos Andrea Fabini cipőhöz.

Így vásárolj Rómában – tippek és tanácsok

1. Használj bankkártyát! Az utcai árusoknál és azokban az üzletekben, ahol csak készpénzt fogadnak el, jó eséllyel hamis bóvlit fognak rád sózni. A komoly, megbízható boltokban mindenütt lehet kártyával fizetni, ami nem csak kényelmesebb, biztonságosabb, de elegánsabb is. Márpedig ha Rómában vagy, élj úgy mint a rómaiak – vagyis stílusosan, és könnyed eleganciával!

2. Tarts magadnál aprópénzt! Aprót váltani nem egyszerű dolog Rómában, ezért a legjobb, ha mindig a pontos árat fizeted ki az áruért, ha készpénzt használsz. Persze ez körülményessé teszi a vásárlásokat, ezért ismét csak azt tudjuk neked tanácsolni, hogy legjobb, ha kártyát használsz.

3. Írj egy előzetes listát arról, hogy mit szeretnél megvenni! Az olasz főváros kirakatai ugyanis rendkívül ízlésesek és csábítók, és könnyen eltéríthetnek az eredeti célodtól. Előfordulhat, hogy egy kényelmes utcai cipőért indulsz el a városba, a végén viszont egy drága estélyi ruhával a táskában térsz haza. Lehet, hogy ezt később megbánnád… Róma egy nyüzsgő világváros, éppen ezért nem olcsó hely, tehát mindenképpen célirányosan érdemes vásárolni itt, különben pillanatok alatt kifolyhat a kezedből a pénz olyan dolgokra, amiket nem is akartál beszerezni.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top