Életmód
Szponzorált tartalom

Így szépítsd az arcbőröd kávéval!

A kávé frissít és üdít, de azt, hogy ez nem csak a lelki frissességre, hanem a bőrőd fiatalosságára is érvényes, nem sokan tudják.

Ha az arcbőröd szépségét szeretnéd kicsit fokozni, vagy a szemed alatti karikákat akarod eltűntetni számtalan módszert ajánlhatunk: például hidratálj megfelelően – vagyis igyál meg naponta legalább 3 liter tiszta vizet –, aludj 8 órát minden éjjel, használj természetes alapú ránctalanító krémeket és pakolásokat, és időnként add át magad egy kellemes, forró arcgőzölésnek. Ezeket a módszereket mindenki ismeri, de azt már nem sokan tudják, hogy kávéval is elérhetsz hasonlóan látványos változásokat!

A kávé szépítőszerként is kiváló!

Napozás után, bőrpír ellen

A kávé arcszépítő hatását a benne található antioxidánsoknak köszönheti. Ezek az anyagok a szervezetünk öregséggel vívott harcában játszanak fontos szerepet: a bőr esetében például úgy, hogy a hámréteget erőteljesen károsító, betegségeket is okozó UV-sugárzás hatására termelődő szabadgyököket felveszik. Nem csak fogyasztva, de az arcunkra kenve is kifejti ezt a hatást a kávé – az ideális módszer ehhez az, ha egy puha szivacsot vagy vattakorongot átitatsz kávéval, és enyhe nyomást gyakorolva bedörzsölöd vele a bőröd kipirosodott részeit. Napozás utn különösen ajánlott ez kúra, de ügyelj, hogy világosabb és közepes pörkölésű kávét használj, mert ennek magasabb az antioxidáns-tartalma.

Eltünteti a szem alatti karikákat

Hasonló eljárással – bedörzsöléssel – a szem környéki karikák és duzzanatok is eltüntethetők. Ebben az esetben azonban hagyd ott a kényes területeken a vattakorongot nagyjából tíz percre.

Bőrradírnak is kiváló!

Ha a bőr frissítése érdekében az elöregedett és elhalt hámsejteket szeretnéd eltávolítani, akkor bőrradírként is használható ez az élénkítőszer: fél csésze őrölt kávét és ugyanennyi kakaóport keverj össze egy csésze tejjel, majd adj hozzá egy evőkanál mézet. Vidd fel a megtisztított arcbőrre a masszát, majd mosd le tizenöt perc múlva. Ez az eljárás gyengéden hámlaszt, a méz pedig segít a bőrödben tartani a nedvességet.

Szépítő és élénkítő hatást vált ki az a módszer is, ha kakaópor helyett fél csésze kristálycukorral és egy csésze kókusz- vagy olívaolajjal kevered össze a darált kávét, majd zuhany alatt masszírozod ezt be a nedves bőrbe erőteljes, körkörös mozdulatokkal. Pár perccel később öblítsd tisztára a bőrünket, és élvezd a fiatalító hatást!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top