Életmód

A világ legcsúnyább állatát keresik

A kihalástól akarják megmenteni az előnytelen külsejű állatfajokat.

A brit Csúnya Állatok Védelméért Egyesület – igen, ilyen is van – szavazást indított, melyen a világ legcsúfabb állatát keresik. “Túl sokáig csak az aranyos, bolyhos állatok kerültek reflektorfénybe, mostanra pedig több száz faj tragikus módon kihalt csak azért, mert fájdalmasan csúnya volt” – hívta fel a figyelmet az egyesület vezetője, Simon Watt egy sajtónyilatkozatában.

A világ legcsúnyább állatát keresik

A szavazás célja, hogy felhívják a figyelmet a kevésbé előnyös külsejű állatfajokra, azok fennmaradása érdekében. A voksoláson nyertes állat lesz ezután a projekt “reklámállata”, mely a többi csúnya állatért is kiáll.

A világ legcsúnyább állatát keresik

A világ legcsúnyább állata címre tizenegy faj esélyes: a psychrolutes marcidus nevű mélytengeri hal (magyar nyelvű elnevezése nincs), a borneói nagyorrú majom, a denevér, a malacorrú teknős, az egyszarvú gyík, a kakapó, a mexikói axolotl, a Titicaca-tavi óriásbéka, a közönséges angolna, a ganajtúró bogár, valamint az óriás ugrócsiga. A jelöltekre a projekt YouTube-oldalán lehet szavazni, ahol minden állat mellett egy-egy brit híresség kampányol.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top