Élni akarok cikkek

Tescós szendvicszacskóval mentették meg a koraszülött kisbabát

Az alig fél kilóval született kisbabát azonnal egy átlátszó szendvicseszacskóba bugyolálták, hogy így akadályozzák meg testhőmérsékletének csökkenését. A tescós zacskó megmentette az életét.
Tescós szendvicszacskóval mentették meg a koraszülött kisbabát

Életmentő császármetszéssel hozták világra a három hónappal a várt előtt születő kisbabát, aki az anyaméhből kiemelve alig fél kilót nyomott. A kockázatos beavatkozást azért kellett meglépni, mert a kicsi nem volt képes tovább fejlődni édesanyja méhében. Az orvosok azonnal gépekre tették a parányi koraszülöttet, és testét egy kéznél lévő steril Tesco márkájú szendvicszacskóba burkolták, hogy így akadályozzák meg kihűlését.

Tescós szendvicszacskóval mentették meg a koraszülött kisbabát

A koraszülött baba, Pixie Griffiths-Grant alig terítette be édesanyja tenyerét, és mikor az orvosok átrohantak vele az intenzív osztályra, nem gondolták, hogy egy óránál tovább is életben maradhat. De a kisbaba óráról órára, napról napra küzdött, így végül három kritikus hét után javulni kezdett az állapota. Két hónapos korára már a súlynövekedése is szépen meglódult, és a borúlátó jóslatok ellenére egészségesnek látszik.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top