Élni akarok cikkek

Vagány motoros csajok mentik meg a koraszülött babákat

A Milk Riders névre keresztelt női "motorosbanda" azért száguldozik New York utcáin, hogy anyatejet juttassanak a rászoruló koraszülött kisbabáknak.

A koraszülött babák anyatejjel való táplálása kiemelkedően fontos, ugyanis az anyatejben található tápanyagok segítik a kicsik növekedését és immunrendszerük megerősödését. A tápszerrel szemben az anyatej állítólag sokkal nagyobb mértékben járul hozzá a kicsik kognitív és pszichológiai fejlődéséhez, ráadásul bizonyos betegségek megelőzésében is segíthet.

Vagány motoros csajok mentik meg a koraszülött babákat 

Mégsem természetes, hogy minden korababa hozzájuthat a megfelelő mennyiségű anyatejhez. Az adományozott anyatejet tároló és szolgáltató New York Milk Bank ugyan jó munkát végez az anyatej begyűjtését és tárolását illetően, a kiszállításra ugyanakkor már nemigen marad kapacitásuk. Julie Bouchet-Horwitz szakértő, és az anyatejbank egyik alapítója ezért olyan női motorosbandák után kezdett kutatni, akik segíthetnének eljuttatni az éltető táplálékot a rászoruló babáknak – valahogy így jött létre a Milk Riders projekt.

A Milk Riders vagány motorosai New York legrégebbi és legnagyobb női motorosklubjából, a The Siren’s Women Motocycle Clubból verbuválódtak, és jelenleg naponta több mint 13 liter anyatejet szállítanak ki a koraszülött babák szüleinek. 

A motorosok egyébként önkéntes alapon szállítanak, azt mondják, igaz, hogy a legtöbbször a tápszert javasolják azoknak az anyukáknak, akik valamilyen okból nem tudják szoptatni csecsemőjüket, de a koraszülött babák speciális igényei miatt fontos, hogy az anyatej – még ha két keréken is – eljuthasson ezekhez a kicsikhez.

 

LifeSiteNews

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top