Élni akarok cikkek

A mindfulness-technikával a terhesség alatt megelőzhető a koraszülés

A mindfulness, azaz a tudatos jelenlét technikájának gyakorlásával a kismamák csökkenthetik a koraszülés veszélyét – erősíti meg több tanulmány.

 A mindfulness, azaz a tudatos jelenlét, a pillanatban maradás technikája számos módon javítja az életminőséget: csökkenti a stresszt, javítja a hangulatot, segít a depresszión. A kismamák esetében pedig még ennél is többet tud: gyakorlásával megelőzhető a koraszülés, és elősegíthető a baba egészséges fejlődése.

A mindfulness-technikával a terhesség alatt megelőzhető a koraszülés

 Először egy 2005-ös, Indiában végzett kísérlet bizonyította be, hogy azok a nők, akik rendszeresen jógáznak és meditálnak a várandósság alatt, kisebb eséllyel szülnek idő előtt, valamint kisbabáik testtömege is nagyobb lesz. Ezt az eredményt egy 2011-es thaiföldi, majd egy 2016-os izraeli kutatás is alátámasztotta. Előbbiben a terhesség alatt rendszeresen meditációt végző kismamák mindössze 6%-a, a nem meditálók 16%-a adott életet koraszülött babáknak. Mit kell tehát tenniük a kismamáknak? Elég csak napi pár percre leülni és befelé figyelni: csendben azonosítani és megfigyelni a gondolataikat és érzéseiket. Ha mindez még jógával is társul, valóban mindent megtettek a születendő gyermek egészségéért.

Forrás: The Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top