Élni akarok cikkek

Sokkal jobban van a 20 dekásan született koraszülött baba

Szinte a biztos halált jósolták annak a kisbabának, aki - valószínűleg a legkisebb koraszülöttként - alig 20 dekával jött világra. Emilia azonban rácáfolt a tényekre, szépen fejlődik és már sokkal jobban van.

26 hetesen, a szinte elképzelhetetlenül kevés 20 dekával jött világra Emilia Grabarczyk. Az orvosok nem rejtették véka alá aggodalmaikat: féltek, hogy a pillekönnyű koraszülött baba nem tud fejlődni, nem jut elég tápanyaghoz, és így alig megkezdődött élete nem fog sokáig tartani.

Sokkal jobban van a 20 dekásan született koraszülött baba

A német kórházban született kisbabát császármetszéssel emelték ki az anyaméhből – korai megszületése azért volt elkerülhetetlen, mert a placenta nem juttatott elég táplélkot neki, így félő volt, hogy az anyaméhben még kevesebb az esélye az életbenmaradásra. Dr. Sven Schiermeier szerint Emiliánál kétszer nagyobb súlyú babák is csak ritkán élik túl a születést, így Emilia esetében a kislánynak is köszönetett kell mondani, amiért olyan állhatatosak küzdött életéért.

A kislány azóta már sokkal jobban van, jelenleg 9 hónapos és már 3 kilót nyom, de folyamatosan szépen gyarapodik. A Central European News értesülései szerint Emilia születési súlyával a legkisebb koraszülött baba rekordját is megdöntötte.

FoxNews

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top