Ezo

A szerelem kövei

A drágakövek megérik a pénzüket. Hiszen nemcsak szépek, de üzenni is tudnak viselőjüknek. Jelzik a hűtlenséget, a szerelem halványulását és még sok minden mást.

Achát

A szerelmi csatákban kiváló védelem. Lecsendesíti viselője zavaró indulatait. Hatása vágyfokozó. Pora növeli a férfierőt, és a nő bőrét szerelmet keltővé teszi. Ha a követ borba áztatjuk (elsősorban vörösborba), az ital átveszi annak hatását. A forró esték előtti gyertyafényes vacsorán ilyen italt kínálni biztos siker!

Akvamarin

Harmóniát hoz a házaséletbe, és megőrzi a hűséget. Ideális tehát nászajándékba vagy házassági évfordulóra. Jelzi a győztes szerelem tartósságát, azt jelenti: “még sokáig lángol a tűz”. A kő segíti a felmerülő házassági problémák megoldását.


Ametiszt

Ha hajlamos vagy gyorsan szerelembe esni és szerelmes kábulatban ostobaságokat elkövetni, akkor ez a te köved. Megóv a szerelmes botlásoktól, támogatja a kapcsolatok szellemi értékeit. A józanság szimbóluma. A félénkség ellen is hatásos, de hölgyek óvatosan hordják, hidegséget, frigiditást is hozhat a kapcsolatba!

Borostyánkő

A múlt indulatainak hatására utal, a régi kapcsolatot támogatja. Ha vissza akarod hódítani régi kedvesedet, ajándékozz neki borostyánkő ékszert. Ez a kő megóv a nemi betegségektől és a szerelmi varázslatokat is kivédi. Ha a borostyánkőben valamilyen kis állat is van, úgy annak a tulajdonságait is átadja viselőjének!

Gránát

Erőssé és vidámmá teszi a szívet, segít dönteni. Immunrendszerünket is erősíti. A szerelmi kötéseket, rontásokat és a szerelmi mérgeket semlegesíti. Jó és érzékeny jelző, mivel ha ártó szándékkal találkozik, úgy fénye elhalványul.

Gyémánt

Hosszú életet és tartós kapcsolatot ígér. A viszályokat elcsendesíti. Az ártatlanság védelmezője, főleg, ha balkézben tartják. A vér nem forr fel tőle, nyugalom szállja meg azt, aki viseli.

Igazgyöngy

Pora növeli a férfierőt és csökkenti a nők szerelmi lázát (így segíti a hűséget). Ha a viselőjének érzelmei elbizonytalanodnak, az igazgyöngy zavarossá válik. Ezért mondják a kagylóból nyert gyöngyöt “igaznak”.

Hiacint

Jelzi, hogy még hideg a szív, ki kell várni a megfelelő időt a szerelemhez. A harmadik ujjon hordva gyűrűbe foglalva boldog szerelemhez segít, melyben ugyan kevés a változatosság, de legalább biztonságos.

Korall

A vér és a szerelem kapcsolatára utal, de távol tartja a fenyegető álmokat és a szerelemből származó betegségeket. A termékenységet segíti, így az idősebb hölgyek teherbe esési valószínűsége megnő attól, ha korall nyakéket hordanak.

Opál

Viselője előre sejtheti szerelmi sorsát. A remény szimbóluma, de a reménykedés még nem jelent beteljesedést. A gondatlanra szerencsétlenséget is hozhat. Véd a gonosz pillantásoktól, különösen a fehér opál nagyon tiszta erejű.

Rubin

A szerelmi elégedettség jele. A szívhez közel hordva az érzelmeket serkenti, a szívfájdalmakat mulasztja. Viselőjét szerelmi győzelemhez segítheti, de megvédi a sátán csapdáitól.

Smaragd

A szüzesség védelmezője és jelzője, ami viszont támadásra ingerelheti a vadászó hajlamú másik neműeket. Harmóniát és nyíltságot hoz a kapcsolatba. A smaragd zöldje a szülőföldet is jelképezi. Aki smaragdot hord, hazavágyódik.

Topáz

Szerelmi csalódásokra ajánlott. Búcsúajándéknak ideális. Megnyugtatja a lelket, az értelem uralmát támogatja. Különösen nyakban viselve fejti ki jótékony hatását.

Türkiz

Véd az elhamarkodott cselekedetektől, a vágyaknak a józan ész feletti győzelmétől. Fiatal asszonyoknak kielégülést hoz.

Zafír

Sugarai a szívet megbékítik, a szerelmi bölcsességet jelzik. A női erkölcs védelmezője. Idősebb férfiak segítője a szerelemben és a vágy felgyújtója. Ha színe fakulni kezd, a viselője hűtlen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top