Ezo

Boszorkánytábla

Van különbség? A válasz: nincs! Hívd úgy, ahogy tetszik! Most neked is lehet ilyen táblád! Kevés embert hagy hidegen az a lehetõség, hogy halottak szellemével kommunikálhasson.







 Szeretnél otthonra egy boszorkánytáblát? Kattints a képre a nagyobb méretű képért, majd nyomtasd ki. Jó szórakozást!
Spiritualista gyülekezetek, társaságok jöttek létre a XIX. században különböző helyeken. Komoly igényük jelentkezett a  médiumok segítségére a szellemek és az élő világ közötti társalgásban. Ekkortájt született meg a „médium” kifejezés is. Jelentése: az a személy, aki pszichikai érzékenységénél fogva képes a szellemekkel érintkezni, és akin keresztül a szellemek megnyilatkozhatnak. A legkülönfélébb eszközöket használták, mint pl. asztaltáncoltatás, szellemírás (melyhez egy pici kosárkát használtak, egyik végéhez egy ceruzát erősítve), a „kosár-technikából” fejlődött ki a planchette, egy kis szív- vagy háromszög alakú eszköz, melynek három lábából kettő görgő, egy pedig ceruzaként funkcionált. Mindhárom technika problémás volt, a szövegek nehezen olvashatók, gyakorta még nehezebben értelmezhetőek voltak. Azonban a szellemidézés rendületlenül nagy népszerűségnek örvendett.








Egyszerű Ouija tábla – Kattints a képre!
Az első igazi OUIJA tábla


1886 tavaszán megjelent valami egészen új. A hírek egy beszélő tábláról szóltak, melyen betűk, számok és néhány szimbólum van, hozzátartozik egy ceruza nélküli planchette, használatához pedig nincs szükség természetfeletti erőre. Persze nem maradt alkotó nélkül az eszköz. 1891. február 10-én Elijah J. Bond társaival, Charles W. Kennard-val és William H. A. Maupin-val, saját találmányukként bejegyeztették a Feltalálói Hivatalba a Ouija táblát (kiejtése: vijja). Ők adták neki ezt a nevet, mert a tábla saját magát nevezte többször így… Mára igen sokféle beszélőtáblát használnak szerte a világban, az egészen egyszerűktől a nagyon bonyolultakig.































Tippek




 • ideális esetben egy nő és egy férfi van jelen
 • írd le a kérdéseket előre
 • a tábla legyen mindig tiszta és pormentes!
 • legjobb, ha késő este kérsz tanácsot, mert akkor sokkal kevesebb zavaró körülmény vesz körbe; ne menjen tv, rádió a háttérben
 • amennyiben a planchette a tábla négy sarkára mutat egymás után, úgy valószínűlég nem egy jóindulatú szellem van jelen, így fordítsd meg a planchettet, vagy hagyd abba aznapra az eszköz használatát
 • tiszteld a táblát, és ha kapsz választ a kérdésedre, de nem értesz vele egyet, akkor se sértsd meg a szellemeket
 • sose kérj a táblától fizikai jelet, csak azért, hogy megbizonyosodj, tényleg van ott valaki
 • ha beteg vagy, sose használd a táblát, a maradék energiáidat is leszívhatja
 • ha egy letisztított ezüst érmét helyezel a táblára, a gonosz szellemek nem jelennek meg
 • nem muszáj elhinni, amit a tábla mond, sokszor inkább iránymutatást ad, mely hasznodra lehet
 • sose kérdezz butaságokat, pl: „mikor halok meg” stb…, ne haragítsd magadra a táblát!
 • ha trágár vagy durva kifejezésekkel válaszolna a tábla, azonnal fejezzétek be a műveletet!
Hogyan használd?


Nagyon fontos, hogy higgy a tábla működésében, ne vegyen körül zaj, vagy állandó mozgás. Először is próbálj meg ráhangolódni a táblára. Gyújts gyertyát, vagy meditálj, hogy gondolataid lenyugodjanak.

Lehetőleg ne használd egyedül a táblát. Próbáljatok meg egymással szemben helyet foglalni. Tegyétek a táblát az asztalra, s tegyétek rá a planchettet. A planchettet érintsd meg középső ujjaddal, de ne nyomd, csak éppen érj hozzá. 

A tábla használatát mindig azzal kezdd, hogy megkérdezed, lehetséges-e a kapcsolat a túlvilággal? Kérdezd meg a szellem nevét, s ha lehet, a szellemi vezetődtől kérj segítséget. Először általános, eldöntendő kérdésekkel kezdd. Az első egy-két kérdés mindig olyan legyen, amire egyébként is tudod a választ.

Ha végeztél mindig zárd le a táblával való kommunikációt: a planchettet vidd a „viszlát” felirathoz, majd vegyétek el a tábla fölül a kezeteket. És végül: sose hagyd a planchettet a táblán, ha befejezted a használatát!



Mi fog történni?

Készülj fel arra, hogy a legelső alkalommal lehet, hogy semmi sem fog történni, vagy csak nehézkesen. Számos alkalmat követően már könnyen fog működni irányításoddal a tábla. Gyakorlat teszi a mestert!

Próbáld ki az első néhány alkalommal, hogy lassan, körbe-körbe és/vagy egy nyolcas alakzatot leírva vezeted a planchettet a táblán. De soha ne irányítsd tudatosan, bízd inkább a hatodik érzékedre, hol akar megállni az eszköz, mely betűnél, számnál vagy jelzésnél. Hagyd, hogy a dolgok maguktól megtörténjenek. Közben ne feledd, mi volt a kérdésed, és várd meg, hogy a kérdésre teljes választ adjon a tábla.



Félúton sose változtasd meg a kérdésedet!
Továbbá érdemes jegyzetelni, mert elsőre nem biztos, hogy minden értelmezhetőnek tűnik. Lehet, hogy rövidítéseket is kapunk instrukcióként, és csak később jövünk rá a helyes megoldásra.

Ne add fel az első alkalmat követően! Legalább két-három hét folyamatos gyakorlás kell ahhoz, hogy biztosan tudd használni az eszközt.


Sok türelmet és kitartást a tábla használatához!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top