Ezo

Ismerd meg a vaszatit!

Békességre és boldogságra vágysz? Ismerkedj meg a vaszatival! A világ legõsibb építészeti rendszere, melyet segítségül hívhatunk, ha megromlott az egészségünk, ha boldogtalan párkapcsolatban élünk.





A vaszati olyan komplex építészeti, térrendezési tudomány, mely szoros kapcsolatban áll más tudományokkal (pl. a védikus orvostudománnyal, az asztrológiával, sőt a zenével) is. A szanszkrit eredetű szó három szótagja: „va”, „sza” és „ti” utal e tudomány három fő alappillérére: az energetikai, az információs és a geometriai rendszerre.


Érdekes rokonság

Néhány évszázaddal azután, hogy a buddhizmus tért hódított Indiában, buddhista szerzetesek érkeztek Kínába és Tibetbe, ahol megismertették a helybélieket az indiai harcművészetekkel, az orvostudománnyal és a védikus építészettel. A kínai eredetű feng shui és az indiai vaszati között ezért – a közös történelmi múltnak köszönhetően – sok-sok hasonlóságot találhatunk. A kínai geomancia – azaz a Föld jelzésein alapuló jövendölés – nagy hatással volt ebben az időben Kína építészetére, ezzel keveredett a vaszati tudománya. Mivel azonban az évezredek során a kínai és indiai építészet más-más irányba fejlődött, ma már két teljesen különálló tudományról beszélünk.

Legfontosabb különbség, hogy a vaszati több mint 5000 éves törvényei a védikus társadalom felépítésének köszönhetően bárki számára hozzáférhetőek voltak, és teljes egészében – változtatások nélkül – fönnmaradtak az utókor részére. Nem alakultak ki különböző iskolák, így az egységes tudománynak köszönhetően egy adott épületről ugyanazt állapítja meg a vaszati szakértő Indiában, Amerikában vagy Magyarországon.


Megoldás a bajokra

Bár szinte minden házban, lakásban – és ezzel párhuzamosan az ott lakók életében is – találhatunk problémás, beteg részeket, a vaszati majdnem az összes hibára kínál gyógyírt. Tanítása szerint minden helyiséget egy pozitív és egy negatív energiával rendelkező területre lehet felosztani: az északkeleti rész a pozitív, míg a délnyugati rész a negatív. Az önálló családi házaknál van a legtöbb lehetőség a korrigálásra, hiszen itt még akár új ablakokat is nyithatnak a tulajdonosok északon, északkeleten vagy keleten annak érdekében, hogy egy kicsit egyensúlyba hozzák a ház energiáit. Természetesen vannak kevésbé drasztikus eszközök is: a lakás átrendezésétől a színeken át az öt alapelemmel való korrigálásig. Ha nagyon kevés változtatásra van lehetőség, illetve ha a már „bevetett” változtatások hatását meg akarjuk erősíteni, akkor vehetjük igénybe a vaszati speciális energetikai eszközeit, melyek a védikus írások leírásai szerint készülnek.

További érdekességek a vaszatiról»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top