Ezo

Mutasd a tenyered, ha mered!

Egy szakavatott szempár számára tenyered nyitott könyv. Megmutatja jó és rossz tulajdonságaidat, a múlt és jelen fontos eseményeit. Támpontot nyújt abban, mire figyelj oda, hogy könnyebben járhatóak legyenek a jövõ útjai.





Tenyérjóslás már a III. évszázadban

Ősi mesterség (latin neve: chiromantia – kiromantia), igazi fejlődése a hellenizmus korában, i.e. 3. évszázad derekán indult meg. Ez a tudomány szorosan összefügg az asztrológiával. Az ujjak bolygók szerinti beosztása és a jelentősebb kézvonalak elnevezései is már az ókorban kialakultak.
Örvendett népszerűségnek, és üldözték hívőit, de szerencsére a XX. század végén az érdeklődés ismét nőtt, s újra aranykorát élheti.

A tenyér vonalai és jellegzetes jegyei már a születésünkkor megmutatkoznak, kezünk életünk teljes térképe. Bal kezünk mutatja képességeinket, lehetőségeinket. A jobb kéz pedig elárulja, hogy rendelkezünk-e annyi akarattal, erővel és energiával, hogy valóra váltsuk a bal kéz által jelzetteket. Hihetetlennek tűnik, de bizonyítható tény, hogy tenyerünk vonalai állandó változásban vannak, új vonalak, mellékvonalak jelenhetnek meg, ezek mutatják személyiségünk, anyagi és egészségügyi állapotunk, körülményeink folyamatos változását.

Ne gondold, hogy a tenyérelemzés csak a tenyér elemzéséből áll. Egy hozzáértő már a kézfogásból is jelentős dolgokat állapít meg, alaposan megvizsgálja teljes kézfejedet, körmeidet, sőt arcodat is!





Mit állapíthatsz meg saját tenyeredből?

Amennyiben egészséges vagy, úgy csuklódnak elég rugalmasnak kell lennie ahhoz, hogy fájdalom nélkül 135°-os szögbe hátra tudd hajlítani.

Nézd meg ujjaidat! Egyenesek vagy görbék? Természetesen az egyenes a jó, a görbe ujjak a személy állandó kusza életmódjára, folyamatos problémáira utalnak.
Jobb és bal kezed sem egyforma. Ha az eltérés minimális, még nincs gond, de ha látványos az eltérés, biztos, hogy valamelyik belső szerveddel problémád van.
Példa: Tartsd egyenesen ujjaidat, és szorosan zárd össze őket. Ha hézagosak az ujjközeid, akkor gondolkodásmódod gyakorlatiatlan, nem tudsz a pénzzel jól bánni. Ha viszont szép zárt, egész, ennek ellenkezője jellemez. Viszont ne feledd, ha az ujjaid dagadtak, az egyértelműen a magas vérnyomást jelzi!
Ha kézízületeid is kemények, dagadtak, esetleg gyulladtak, az vese- vagy szívproblémákra utal!


A négy fővonal

Ezek a vonalak legfőbb szerveinket jelképezik:







Kattints a képre, a nagyméretű változathoz!
– Szívvonal: a szív- és érrendszer megfelelője. Betegségeket, és az érzelmi, lelki élet milyenségét mutatja meg. Ha tiszta, szép, egyenes, akkor jószívűség, nagylelkűség van jelen. Ha sárgás, az májproblémákra, ha hiányzik, az szívtelenségre utal.
– Fejvonal: az idegrendszer megfelelője, mindent megmutat, ami fejünkkel kapcsolatos. Akkor jó, ha tiszta, nem töredezett, egyenes, erős. Ha lefelé mutat és hosszú, akkor intellektuális alkat vagy. Ha rövidnek tűnik, és kissé felfelé fut, akkor gyakorlatias vagy. Addig minden rendben, ameddig nincs benne szakadás, erős törés.
– Életvonal: emésztő- és légzőrendszer. Ha kemény, és fájdalmas az érintése, biztos, hogy valamilyen bélproblémád van. Az életvonallal meghatározható egy megközelítőleges életkor. Akkor jó, ha tisztán látható, hosszú, és a tenyér aljáig ér. Ha töredezett, néhol hiányos, sok a keresztvonal, akkor beteges alkatra utal, lelki és fizikai szempontból egyaránt.
– Sorsvonal: azt jelzi, mi vár rád. Ha egyenes, tiszta, akkor tevékeny, energikus vagy. Ha töredezett, hullámos, többször megszakadó, állandó problémák, veszteségek, kellemetlenségek kísérnek utadon.


Körmök

Ha elfehérednek, az vérszegénységre utal.
Fehér foltok: túl sok cukor- vagy gyümölcsfogyasztásra utal.
A töredezett körmök nemcsak hogy nem esztétikusak, hanem szexuális problémákra, zavaros gondolkodásmódra, állandó leterheltségre is utalnak.











Jó, ha tudod!

Ne feledd, sorsod a Te kezedben van! Helyes táplálkozással, stresszmentesebb életvitellel jelentősen javíthatsz lehetőségeiden! Ne ess kétségbe, ha valami számodra nem tetsző dolgot találsz a tenyereden. Laikusként ne véleményezd, inkább kérj segítséget szakembertől!



Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top