Ezo

Mick Brown: A spirituális turista





Mick Brown: A spirituális turista

Mesterek, guruk, lámák, csodák, New Age… szemfényvesztés vagy valódi vallásos hit? – Mick Brown alapvetõen erre a kérdésre keresi a választ könyvében. „A spirituális útkeresés, bármit is jelentsen – és különbözõ embereknek ezerféle dolgot jelent –, a huszadik század végének domináns jelenségévé vált… Mindez a modern élet középpontjában lévõ spirituális vákuumra adott válasz, kiéhezettség arra, hogy értelemmel ruházzuk fel az életünket, vágyódás a misztérium és a transzcendencia után.” – írja az előszóban. Három kontinenst átívelő utazásai során személyesen keresi fel korunk néhány nevezetes központját, és sok-sok érdekes beszélgetést folytat nemcsak a tanítókkal, hanem a hozzá hasonló útkeresőkkel is. Élményeit és gondolatait kritikus, de rokonszenvező szemlélettel, élvezetes stílusban, gazdag háttéranyagot felvonultatva osztja meg az olvasóval.









A szerkesztő olvasónaplójából

Azt hiszem, régen nem olvastam igazán jó könyvet. Erre akkor jöttem rá, amikor nem tudtam letenni a Spirituális turistát. Ugyanis a jó könyv egyik fő ismérve nálam, hogy nem tudom letenni. Mike Brown rátalál arra nagyon finom mesgyére, ahol a kritika nem cinizmus, az értékítélet objetktív, de nem száraz. Ezzel a nagyon pontosan eltalált és következetes hangvételllel mutatja be korunk nevezetes spirituális központjait, nem elrejtve mindeközben személyes tapasztalásának érzelmi hullámvasútját. Teszi ezt úgy, hogy közben láthatóan és érezhetően alapos kutatómunkával komoly anyagot tár elénk, tiszta képet teremtve egyes guruk és mozgalmak hátterével és utóéletével kapcsolatban.
Bátran ajánlhatom mindenkinek: fanatikusoknak, érdeklődőknek, kételkedőknek, szimpatizásoknak, kíváncsiaknak, keresőknek.


Ursus Libris könyvkiadó 2006
Ára: 2 850 Ft
 







Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top