Ezo

Januári jóslatok

Az 1500-as években kezdett általánossá válni a naptár használata és a születések regisztrálása. Persze a kor boszorkányainak és jósnõinek fantáziája is elindult, s a születési napok alapján is jóslatokba bocsátkoztak.

• Ha nem tudod, milyen napon születtél, kattints ide, és öröknaptárunk segítségével máris kiszámolhatod! »

Ha hétfőn születtél:

Az új évvel sok mindent magad mögött tudhatsz, azonban a lerendezetlen dolgokat az évváltással nem lehet szimplán eltörölni. Ez az év mindenféle szempontból akkor lehet igazán sikeres, ha még most fel mered vállalni régi tetteidért a felelősséget. Nem célszerű kibújni ez alól, hisz minél később ismered be, hogy hibáztál, annál később jön a megoldás is. Ami igazán fontos és kiemelkedő lehet januárban, hogy spirituális szinten magadba szívhatsz rengeteg újdonságot, gazdagíthatod szellemi tapasztalataidat, (még inkább) nyitottá válhatsz a megmagyarázhatatlan dolgok felé. Ismerd meg mélyebben az ok és okozat törvényét.







Ha kedden születtél:

Az elmúlt időszakban sokszor kellett két lábbal állnod a földön, s átélned, hogy nem minden fenékig tejfel. Ugyanakkor nem árt, ha meglátod az élet kevésbé szép oldalát is, hisz így tudhatod meg, hogy mi az, amit nem szeretnél gyakran látni vagy érezni. A január – és egyben az új év – kiválóan alkalmas arra, hogy fejleszd érzelmi képességeidet, gyakorlatias gondolkodásmódodat és gyakrabban igénybe vedd logikus észjárásodat. Környezetedben most feltűnhetnek olyan személyek, akikkel kapcsolatban hajlamos leszel nem meglátni a fától az erdőt, márpedig ha vakon megbízol bárkiben, igen nagyot csalódhatsz.







Ha szerdán születtél:

Hidd el, nem kell mindenre kézzelfogható magyarázatot találni, éppen elég, ha elfogadod, hogy néha külső erők segítik mindennapjaidat. Most – leginkább akaratodon kívül – képes leszel a mások számára jelentéktelen apró dolgokat is észlelni, és ösztönösen megérezni, mi lenne a jó. Jelenlegi problémáid gyökere többek között az lehet, hogy az elmúlt időszakban gyakran átsiklottál a részleteken, mert mihamarabb az ügyeid végére szerettél volna járni. Nos, itt az idő, hogy ha valamibe belevágsz, akkor azt ne felületesen, hanem bizony kellő alapossággal végezd el, így mindenképpen komolyabb sikert érhetsz el, s a külvilág is elismeri tehetségedet.







Ha csütörtökön születtél:

Az új évben törekedned kell arra, hogy ne vessz el a részletekben, s hagyatkozz inkább a megérzéseidre, mert most a logikád néha cserbenhagyhat. Továbbá igen fontossá válik, hogy új embereket ismerj meg, s közösséget vállalj másokkal. Jelenlegi nehézségeid egyike az lehet, hogy nem szeretsz egy nagyobb közösség része lenni, sokkal inkább egyedül állod a sarat. Pedig nem ártana, ha kipróbálnád, milyen az, amikor sok ember közreműködésével jön létre valamiféle sikertörténet. Ha megszoktad, hogy egyedül igyekszel elérni céljaidat, akkor ez a karmikus tanítás sokat segíthet abban, hogy könnyebben boldogulj a jövőben.







Ha pénteken születtél:

Talán úgy érezheted, hogy az új év feljogosít arra, hogy néhány dolgot alapjaiban megváltoztass. A gondolat jó, de bánj óvatosan a véghezvitellel. Ne érezd magad feljogosítva arra, hogy bárkit alárendelt szerepbe kényszeríts környezetedben. Alakíts ki és tarts fenn egyenrangú kapcsolatokat, ahol senki sem kevesebb a másiknál. Igazából arra van szükséged, hogy érezd, szükség van rád, elismernek és szeretnek, ehhez viszont épp ugyanezt kell nyújtanod. Légy te is lojális, kedves és toleráns, így könnyebben érheted el vágyadat. Némi önzés bujkálhat benned januárban, ezt mihamarabb fel kell számolnod.







Ha szombaton születtél:

Eljött az ideje annak, hogy ne várj másoktól megkülönböztetett figyelmet vagy dicséretet, önbizalmadat most magadnak kell építened, ráadásul a saját sikereidből táplálkozva. Sok újdonsággal, érdekes lehetőségekkel találkozhatsz ebben a hónapban, épp ezért figyelj oda minden külvilág felől beérkező impulzusra! Ebben az időben megnő a szociális érzékenységed is, hajlamos leszel akár erődön felül is segíteni a hátrányos helyzetűeknek. Szép dolog a segítőkészség, de soha ne adj többet, mint amennyit biztosan nélkülözni tudsz. Szánj elég időt és energiát önmagadra is!







Ha vasárnap születtél:

Úgy érezheted, hogy nehéz visszatérni a mindennapok taposómalmába, mégis mihamarabb meg kell tenned. Eleinte nem érzed jól magad a bőrödben, ám minél közelebb kerülsz a hónap végéhez, annál inkább elemedben leszel. Visszatér beléd az élet, kreativitásod aktív lesz, s tele leszel új ötletekkel. Már csak a megvalósítás hiányzik, ne tétovázz a tettek mezejére lépni. Ráadásul ne várj mások segítségére, hisz egymagad is képes vagy a sikerre! Energiaszinted megnő, teljesítőképességed a maximumon lesz, már csak elhatározás kérdése, mikor teszed meg azt a bizonyos első lépést a cél felé…






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top