Ezo

Gyógyító számok

A számmisztika alkalmas az egyes típusok betegséghajlamainak felismerésére, sőt terápiás ötleteket is tud adni. Ez a megközelítés a homeopátiás gyógyításhoz áll közelebb.
Cikkünk szerzője Székelyhidi Ágnes sorselemző szakértőnk.

Ágitól itt kérdezhetsz! »

A gyógyászatnak két nagy ága különböztethető meg:

1. a homeopátia = azonosat az azonossal;

2. az allopátia = az ellenkezővel.

Az előbbire jellemző: „kutyaharapást szőrével”. Mára ez a gyógymód komoly, elismert terület lett az orvosok, gyógyítók között is.

Az utóbbihoz tartozik például a hűtőfürdő, amikor lázas („tüzes”) beteg lázát vízzel „oltjuk”.

A számmisztika a homeopátiás gyógyászathoz áll közel, vagyis azok a színeket, gyümölcsöket stb. soroljuk ide, amelyek az adott szám rezgésének felelnek meg.

A saját típusunk kiválasztásához csupán a születésnapunkra lesz szükség:

 

1-es szám: mindenki 1-es, aki 1-jén, 10-én, 19-én vagy 28-án született.

Betegséghajlamai: Az 1-eseknek elsősorban a szívükre és a gerincükre kell vigyázniuk. Ne vegyenek semmit a szívükre, és ne terheljék magukat olyan pluszterhekkel, felelősséggel, ami nem az ő feladatuk. Meg kell tanulniuk intenzíven pihenni és gyorsan regenerálódni. Érdemes elsajátítaniuk a relaxáció, az autogén tréning vagy a meditáció valamelyik módját. Ez nem hobbi, hanem a legjobb és leghatékonyabb módszer a megelőzésre, illetve a gyógyításra!

Fontos, hogy a táplálkozásban is mértéket tartsanak, és törekedjenek a lehető legegészségesebb ételek fogyasztására. Zsír- és koleszterinszegény étkezés javasolt. Szeretnek „nagy lábon” élni, és kényeztetni magukat minden földi jóval. De az egészséges életmód nem azt jelenti, hogy meg kell vonniuk maguktól bármi jót, hanem azt, hogy jobban válogassák meg, mit adnak a testüknek. A tanács annyi, hogy legyenek igényesek, és nézzék meg, mit visznek be!

Terápiái: napfürdő, színterápia, masszázs.

Meditációs technikái: napköszöntés, meditatív tánc, szívmeditáció.

Gyümölcsei: narancs, citrom, mazsola, dió, kókuszdió, datolya, sárgabarack, földimogyoró.

Zöldségei: articsóka, lencse, olajbogyó, bab, tök.

Fűszerei: babérlevél, sáfrány, gyömbér, szegfűszeg, bazsalikom, rozmaring, kurkuma.

Fémei: arany, mágnesérc.

Ásványai: gyémánt, rubin, topáz, ámbrakő, borostyánkő, tigrisszem.

Színei: arany, bronz, aranysárga, narancsszín, aranybarna.

Gyógynövényei: kamilla, körömvirág, kakukkfű.

Egyéb javaslatok: fokhagyma (koleszterincsökkentő, értágító), Q10 (fokozza az energiatermelést, megkönnyíti a szív munkáját, nagyobb adagban csökkenti a vérnyomást), magnézium (javítja a szívizom működését), karnitin (serkenti a sejtek energiatermelő részecskéinek zsírbontó tevékenységét), E-vitamin (megakadályozza a „rossz”, vagyis az LDL-koleszterin képződését, a szelénnel együtt szedve hatékonyabb), karotinok (védenek a szívbetegségektől).

2-es szám: mindenki 2-es, aki 2-án, 11-én, 20-án vagy 29-én született.

Betegséghajlamai: A 2-eseknek a legérzékenyebb szervük a gyomruk. Ezért egyrészt meg kell „tanulniuk” alaposan rágni. Amennyiben kapkodva esznek, „szikladarabok” landolnak a gyomrukban, másrészt megeszik az idegességet is! Ha lehet, ne egyenek, amikor feszültek. Ha mégis, akkor igyanak meg étkezés előtt két pohár vizet, amely „kimoshatja” a mérgeket, és előkészíti a gyomrot az étel befogadására. A víz egyébként is alapvetően fontos közegük. Jó, ha van módjuk rendszeresen úszni, akár természetes vízben, akár uszodában. Akkor is feltöltődnek, ha nagyobb víz közelében lehetnek pár órát. Az a legjobb, ha ott élnek, ahol van víz. Ebből adódik, hogy a folyadékbevitel is sarkalatos kérdés az egészségük szempontjából. Minimum két liter folyadékot kell meginniuk naponta, de jobb, ha még többet. És figyeljenek a víz minőségére: tisztított forrásvizet, pi-vizet vagy gyógyteákat fogyasszanak!

Terápiái: hidroterápia, például borogatás, fürdő stb., álomfejtés.

Meditációs technikái: holdrituálé, vezetett meditáció, vízelem-meditáció.

Gyümölcsei: dinnye, dió, körte, ringló, szilva.

Zöldségei: saláta, uborka, cukkini, tök, káposztafélék, paradicsom, gomba, spenót.

Fűszerei: majoránna, cikória, vanília, üröm.

Féme: ezüst.

Ásványai: igazgyöngy, hegyikristály, minden fehéres és zöldes ásvány: smaragd, opál, berill, holdkő.

Színei: ezüst, zöld, fehér, általában a víz- és krémszínek.

Gyógynövényei: árvacsalán, vadmajoránna, palástfű, szeder, kökörcsin.

Egyéb javaslatok: A fázás és megfázás is gyakran okoz náluk megbetegedéseket, ezért kerülniük a szeles-huzatos, nyirkos, hideg helyeket, illetve ne tartózkodjanak hosszasan ilyen helyen. Védjék a testüket, a fejüket, és lábukat a fázástól. Ha mégis megfáznak, akkor forró teát igyanak, vegyenek forró fürdőt, illetve lábfürdőt.

Nyugtató-hangulatjavító tea fogyasztása javasolt nekik, különösen a feszültebb időszakokban: 30 g bazsalikom, 30 g orbáncfű, 10 g citromfű. Napi egy-két alkalommal 2 dl. Ez idő alatt nem szabad szoláriumozni és napozni sem!

 

 

3-as szám: mindenki 3-as, aki 3-án, 12-én, 21-én vagy 30-án született.

Betegséghajlamai: A 3-asoknak főleg a mozgásszervi betegségek okozhatnak gondot, illetve sérülések a meggondolatlan, figyelmetlen mozgásból adódóan. Ugyanis hajlamosak egyszerre több dologgal foglalkozni, és a szétszórtságnak baleset lehet a következménye. Amennyiben sikerül összeszedettebbnek lenniük, úgy ezt a veszélyforrást ki is iktatják. A sportsérülések hasonló kategóriát alkotnak, bár annyiban különböznek az előbbiektől, hogy a sportban jobban rá vannak kényszerítve a 3-asok, hogy koncentráljanak. Ennek ellenére bárkivel megeshet, hogy megsérül sportolás közben.

A másik nagy terület: a légzőszervek, különösen a tüdő megbetegedései, illetve a fül. A 3-as főtémája a kommunikáció, ezért a hangszálak is idetartoznak, és ebből adódóan a fül is, mint információvevő szerv. Az ezzel kapcsolatos betegségek azt jelzik, hogy az egyén hajlandó-e meghallani azt, ami hozzá eljut, vagy „begyullad” tőle, és fülgyulladást produkál.

Terápiái: légzés-, mozgásterápia, naplóvezetés, zene (-hallgatás és -készítés is).

Meditációs technikái: mantrázás, levegőelem-meditáció.

Gyümölcsei: ribizli, szeder, egres, áfonya, cseresznye, földieper, alma, gránátalma, őszibarack, szilva.

Zöldségei: borsó, spárga, cékla, paradicsom, burgonya, sárgarépa, olajbogyó.

Fűszerei: kapor, petrezselyem, kömény, menta, citromfű.

Fémei: higany, platina, acél.

Ásványai: ametiszt, jáspis, gyémánt, fehér achát.

Színei: ibolya, lila, rózsaszín, kék, piros.

Gyógynövényei: kis vérfű, menta, hárs, bodza, zsálya, kapor, ezerjófű, lándzsás útifű, petrezselyem, libapimpó, mogyorócserje.

Egyéb javaslatok: A szétszórtság, meggondolatlan mozgás miatt sérülések, balesetek fordulhatnak elő. Amennyiben összeszedettebb szeretne lenni a 3-as szülött, akkor például olyan légzőgyakorlatot végezhet, amikor orron át mélyen beszívja a levegőt, és közben magában mondja: „Beszívom az univerzum összeszedettségét.” Majd szájon kifújva: „Kifújom a szétszórtságot.” Ezt lassan, koncentrálva 3-5-ször végezheti el a nap bármely szakában. Vagy a jobb és bal agyfélteke összehangolásához álló testhelyzetben a jobb térdet felemelve a bal könyökkel érintse meg. Majd fordítva: a bal térdet a jobb könyökkel. Ezt a gyakorlatot egymás után 6-szor érdemes elvégezni.

 

4-es szám: mindenki 4-es, aki 4-én, 13-án, 22-én vagy 31-én született.

Betegséghajlamai: A 4-esek testi tünetei minden esetben a nehézkességgel és a rugalmatlansággal vannak összefüggésben. Ezek például megnyilvánulhatnak az emésztés problémáiban: gyomorfekély, epekő, cukorbetegség, székrekedés stb. Ezek abból adódhatnak, hogy a 4-esek nem szeretik a változó körülményeket, a váratlanul adódó helyzeteket. Nem „veszi be a gyomruk”, hogy a dolgok nem pontról pontra az ő elképzeléseik szerint történnek. Nem tudnak és nem is szeretnek spontán reagálni. Nem engedik el azt, ami az övék. A székrekedés is ennek a testi tünete. Pedig az lenne a legfőbb tanulnivalójuk, hogy szívesen és önként változtassanak a terveiken, ha a helyzet úgy kívánja. Amennyiben ez sikerül, a fent említett tünetek azonnal csökkenni fognak!

A másik terület, ahol ez megnyilvánulhat: a csontok, illetve a törések, hiszen aki nem rugalmas, az eltörik. Ezért is fontos, hogy igyekezzen alkalmazkodni, változtatni megrögzött szokásain, hogy ne kelljen a csontjainak törnie.

Terápiái: homeopátia, böjt, talpmasszázs.

Meditációs technikái: karmajóga, meditációs festés és tánc.

Gyümölcsei: szeder, naspolya, málna, datolya, földieper.

Zöldségei: bab, borsó, fokhagyma, paraj, spárga, sárgarépa.

Fűszerei: kömény, édeskömény, szegfűszeg.

Fémei: sárgaréz, ezüst, acél.

Ásványai: borostyán, füstkvarc, kék zafír, smaragd, holdkő, zöld achát, topáz.

Színei: földszínek és egymást fedő színek, például sárgásbarna, világosbarna, homokszín, zöldeskék, bézs, szürke.

Gyógynövényei: kömény, mogyorócserje, ginszeng.

Egyéb javaslatok: Az emésztőrendszer érzékenysége miatt a táplálkozásra kell nagyon odafigyelnie a 4-esnek. Ne egyen se túl forrót, se túl hideget, és kerülje az erősen fűszeres, csípős ételeket, amelyek irritálhatják a gyomornyálkahártyát. Nem szabad koplalnia, éheznie sem, mert ilyenkor a gyomorsav kikezdheti, kimarhatja a gyomorfalat. Ezért is fontos, hogy a reggelit sose hagyja ki.

A csontok jó állapota miatt elég sok folyadékot kell innia (napi 2,5 litert). A kalciumforrás természetes formában a legkedvezőbb. Ezenkívül olajos magvakat és hidegen sajtolt olajat célszerű rendszeresen fogyasztania (például salátaöntetként).

 

 

5-ös szám: mindenki 5-ös, aki 5-én, 14-én vagy 23-án született.

Betegséghajlamai: Az 5-ös szülötteknek a túlzásokból, az elhízásból, a felfokozott tempóból és a méreganyagok felhalmozódásából adódhatnak gondjaik. Emiatt nagyon fontos, hogy megtalálják és meg is tartsák a helyes mértéket minden tekintetben: étkezésben, munkában, indulatokban stb. „Nagy kanállal eszik” az életet a szó átvitt és szó szerinti értelmében is. Ezért kicsit vissza kellene fogniuk magukat, ha meg akarják előzni a bajt. Nemcsak a zsíros ételeket kell kerülniük, hanem a túl édes, agyoncukrozott ételeket és italokat is. Ezzel párhuzamosan csökkenteniük kellene a méreganyagok bevitelét is. A máj túlterheléséből adódhatnak a legsúlyosabb tüneteik. Ezekhez társul még a stressz és a túlzott indulatok, amelyek nem megfelelő kezelés esetén a legrosszabb esetben magas vérnyomást, agyvérzést, szívinfarktust is okozhatnak. Így ez nem játék. Észre kell hát venniük, hogy nagy kockázatot vállalnak, ha nem hajlandóak változtatni életstílusukon!

Terápiái: sport, lézerakupunktúra, tánc.

Meditációs technikái: jóga, tajcsi csuan, dobolás, dervistánc.

Gyümölcsei: őszibarack, kivi, szőlő, körte, rebarbara, mogyoró, dió és minden csonthéjas gyümölcs.

Zöldségei: padlizsán, uborka, hagyma, kukorica, zeller, gomba.

Fűszerei: majoránna, szerecsendió, bazsalikom.

Fémei: alumínium, cink, ezüst, platina, bronz.

Ásványai: ametiszt, zafír, akvamarin, türkiz.

Színei: hűvös, fémes, csillogó színek, például jégkék, ezüstszürke.

Gyógynövényei: orbáncfű, komló, ginszeng, angyalgyökér, gesztenye, pitypang.

Egyéb javaslatok: Az egyik legjobb módszer, ha megtanulnak az 5-ösök relaxálni, és ezt rendszeresen használják is. A jóga és a tajcsi csuan is kiváló, mert nemcsak a testet, de az idegeket is ellazítja. Ezenkívül a máj elzsírosodásának kezelésére javasolt a lecitin, amely védi a májsejteket, mozgósítja a zsírokat, adagolásával megelőzhető a „zsírmáj” kialakulása. Az elzsírosodás kezelése, illetve megelőzése mellett a méregtelenítés is mielőbb napirendre kell, hogy kerüljön. Többféle teakeverék és szer is rendelkezésre áll. Az Aloe vera az egész szervezetet, így a máj méregtelenítését is elősegíti.

 

6-os szám: mindenki 6-os, aki 6-án, 15-én vagy 24-én született.

Betegséghajlamai: A 6-os szülötteknek a legérzékenyebb „szervük” a bőrük. Minden feszültség, boldogtalanság, stressz és a gondok általában a bőrükön jelennek meg. A lelkük így tud üzenni, hogy valami nincs rendben, illetve hogy foglalkozni kell végre egy bizonyos témával. A 6-osok alapvetően konfliktuskerülők, így hajlamosak becsapni önmagukat, és elhitetni magukkal és a környezetükkel is, hogy nincs semmi gond. De közben különböző bőrproblémák „kiabálnak”: „Nincs minden rendben!” A tüneti kezelés csak átmeneti javulást képes hozni. A teljes gyógyulás csak akkor következik be, ha felvállalják a 6-osok a konfliktust, és azt oldják meg. Onnantól gyönyörű, tökéletes lesz a bőrük.

A másik érzékeny szervük a veséjük. Ez különösen párkapcsolati gondok esetén jelez. A gyulladás a félelemről árulkodik. A görcsök a görcsös ragaszkodásról, a homok és a kövek a szeretet áramoltatásának akadályoztatásáról…

Terápiái: masszázs (bármilyen), aromaterápia, pakolások.

Meditációs technikái: ikebana (virágrendezés), zenemeditáció, kontempláció (szemlélődés: versek, képek stb.).

Gyümölcsei: dinnye, füge, sárga- és őszibarack, alma, körte, szilva, ringló, narancs, banán, dió, mandula.

Zöldségei: burgonya, cékla, bab, tök, paraj, gomba, brokkoli, karfiol.

Fűszerei: mustár, petrezselyem, zsálya, fahéj, levendula.

Féme: réz.

Ásványai: korall, türkiz, smaragd, rózsakvarc, topáz, jáde.

Színei: kék, szürkéskék és az életvidám színek: piros, narancsvörös, rózsaszín.

Gyógynövényei: zsálya, ginszeng, cickafark, levendula, pásztortáska.

Egyéb javaslatok: A bőrproblémák egyik „gyógyszere” a rendszeres és megfelelő bőrtisztítás. Az ma már természetes, hogy sűrűn kezet mosunk, és fogat is naponta legalább kétszer naponta. Épp ilyen fontos, hogy naponta legalább kétszer tisztítsuk meg arcbőrünket a szennyeződésektől és a bőr által termelt faggyútól is. Ezt csak természetes alapanyagú kozmetikumokkal tegyék a 6-osok, olyan szappant, tonikot használjanak, amelyek garantáltan antiallergének! Javasolt még a szelénszedés, mivel fontos antioxidáns, képes közömbösíteni a káros szabad gyököket. E-vitaminnal együtt szedve hatékonyabb.

A bőrnek és a veséknek is fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék bevitele! Naponta 2-3 liter tisztított forrásvíz vagy pi-víz fogyasztása javasolt!

 

7-es szám: mindenki 7-es, aki 7-én, 16-án vagy 25-én született.

Betegséghajlamai: A 7-esek túl fegyelmezettek, túl szigorúak magukkal, és van bennük hajlam az önbüntetésre, illetve az önsanyargatásra. Fontos lenne, hogy keressenek és találjanak örömforrásokat. Apró „boldogságmorzsákat” kellene összeszedegetniük, és máris jobban éreznék magukat. Betegséghajlamuk elsősorban a csontok, a gerinc meszesedése. Már fiatalon olyan tüneteket fedezhetnek fel magukon, ami csak idősebb korban szokásos. Ez is azt jelezi, hogy túl súlyosnak fogják fel a feladatokat, és felelősséget, ami megakadályozza a fiatalos, olykor játékos hozzáállást, pedig ez utóbbi is segíthet az egészséges egyensúly megtalálásában. Az érfalak rugalmatlansága is okozhat gondokat, illetve az egész érrendszer meszesedése. Ezek és a különböző elzáródások is mind azt mutatják, hogy törekedniük kellene a szabadabb áramlás biztosítására. Ez vonatkozik az energiákra, a szeretetre, és az élet bármilyen témájára, amelyet meg lehet oldani vidáman, társakkal együtt, nem pedig magányosan, elszigetelődve, nagy nehézségek árán!

Terápiái: böjt, meditáció, drágakő-terápia.

Meditációs technikái: koncentrációs gyakorlatok, böjt, magányos elvonulások.

Gyümölcsei: dió, alma, szőlő, rebarbara, banán, aszalt gyümölcsök.

Zöldségei: saláta, káposzta, zeller, burgonya, torma, gomba, paraj, uborka.

Fűszerei: só, kömény, szegfűszeg.

Fémei: ólom, platina.

Ásványai: gránit, jáspis, szén, alabástrom, ónix.

Színei: kék, fekete, szürke és minden nyugalmat, önuralmat sugárzó szín.

Gyógynövényei: orbáncfű, boróka, komló, kömény, zuzmó.

Egyéb javaslatok: A meszesedésre táplálékkiegészítők javasoltak: multivitamin és multi-ásványianyagkészítmények. Komplex hatásmechanizmusa javítja a szív és az érrendszer működését. A C- és A-vitaminok antioxidáns hatásúak, elengedhetetlenek a sejtek egészséges működéséhez. A telítetlen zsírsavak (olívaolaj, tengerihal-olaj, lenmagolaj, ligetszépeolaj, kendermagolaj) tisztítják az érfalat és javítják a keringést, valamint a „jó” és a „rossz” koleszterin hatását. A szőlőmagkivonat erős antioxidáns. Q10 koenzim javítja a szívizom oxigén ellátását, a sejtlégzést segíti.

 

8-as szám: mindenki 8-as, aki 8-án, 17-én vagy 26-án született.

Betegséghajlamai: A 8-asok hihetetlen erőbedobással csinálnak mindent. Ebből adódhatnak a gondjaik: sokszor esnek túlzásba, és a kelleténél több energiát tesznek bele az ügyeikbe. Ezért gyakran szenvednek el kisebb-nagyobb balesetet (szúrt, vágott sebek, végtagtörések stb.). Főleg fejsérülések fordulnak elő. Minél előbb meg kellene tanulniuk az optimálisabb erőbefektetést, amikor kellő lendülettel vágnak bele az aktuális témába, de nem pazarolják az energiáikat. Ugyanis ilyenkor a pluszenergiáknak „ki kell sülniük” valamilyen formában. Mivel a 8-as az adott energiamennyiség törtrészét használja a konkrét téma kivitelezésére, a feleslegnek pedig nem ad „feladatot”, az kénytelen „találni” magának. Ha az energiának nincs megadva egy konstruktív, vagyis építő cél, akkor destruktív, azaz romboló jelleget fog ölteni, és ilyenkor történhetnek balesetek és más „katasztrófák”. Emiatt nélkülözhetetlen, hogy a 8-as csak annyi energiát mozgósítson, amennyit el is használ, illetve adjon „jó és nemes” célt ennek, mert így nem történhet baj vele.

Terápiái: sport, szauna, akupunktúra, iszappakolás.

Meditációs technikái: aikidó, dervistánc, meditatív futás.

Gyümölcsei: egres, alma, kaktuszgyümölcs, áfonya, füge.

Zöldségei: hagyma, fokhagyma, retek, zeller, paraj, karfiol, póréhagyma, torma, pepperoni paprika, torma.

Fűszerei: fokhagyma, bors, csili, gyömbér, Cayenne-bors, torma, paprika.

Fémei: platina, bronz, vas, nikkel.

Ásványai: tűzkő, rubin, gránit, vérkő, gyémánt, zafír, ametiszt, fekete igazgyöngy.

Színei: fekete, vörös, méregzöld, sötétkék, lila és a ragyogó, tüzes, foszforeszkáló színek.

Gyógynövényei: árnika, csalán, fokhagyma, zsálya, kerti mák, beléndek, gyömbér, macskagyökér.

Egyéb javaslatok: Nélkülözhetetlen, hogy folyamatosan legyenek tervei, céljai. Energiáit és idejét így mindig aktívan és hasznosan tudja felhasználni. Érdemes megtanulnia relaxálni, meditálni. Jó hatással lehetnek rá a keleti harcművészetek, mert ott az energiák optimális kezelését is elsajátíthatja. Ahogy a tajcsi vagy csikung művelése során. Egyébként a sportok általában kedvező hatásúak, mert összeszedettséget, fegyelmet és a szabályok betartását egyszerre követelik meg a 8-astól, vagyis pont azokat, amiket egyébként is el kell sajátítania. Ezáltal nemcsak a személyisége fejlődik, hanem a balesetek veszélyét is csökkentheti.

9-es szám: mindenki 9-es, aki 9-én, 18-án vagy 27-én született.

Betegséghajlamai: A 9-esek általában jó egészségnek örvendenek, így nincs kényes, érzékeny testrészük. Ugyanakkor jellemző rájuk a figyelmetlenség, amely okozhat kisebb baleseteket. Nagyon nehéz, de a legfontosabb tanulnivalójuk az „itt és most”-ban levés – vagyis amikor arra koncentrálnak, amit éppen csinálnak. Ezzel elkerülhetik a veszélyes helyzeteket. Ezenkívül nélkülözhetetlen, hogy törődjenek kicsit többet magukkal, az egészségükkel, ugyanis hajlamosak folyton mások problémáit előtérbe helyezni, míg a saját dolgaikat elhanyagolják. Így háttérbe szoríthatják azokat a tevékenységeket, amelyekből töltődhetnének, illetve amelyek a saját egészségük, vitalitásuk megőrzésére irányulnának. Csak annyira kellene önzőbbnek lenniük, hogy jobb állapotba kerülve még többet segíthessenek…

Terápiái: talpmasszázs, kineziológia, homeopátia.

Meditációs technikái: zenemeditáció, szimbólummeditáció, jóga.

Gyümölcsei: rebarbara, szilva, görögdinnye, papaja.

Zöldségei: vöröshagyma, fokhagyma, torma, zöldpaprika, spárga, alga, szójabab, tök, paradicsom, répafélék.

Fűszerei: üröm, torma, fokhagyma, mustár, gyömbér.

Fémei: nikkel, titánérc.

Ásványai: az opál különböző fajtái, bizmut, kalcedon.

Színei: a kék minden árnyalata, különösen a kékeszöld, a tengerkék, a tengerzöld, a tengerszínek.

Gyógynövényei: üröm, boglárka, repce, kikerics, barnamoszat.

Egyéb javaslatok: Ahhoz, hogy egészségüket megőrizhessék, többet kell önmagukkal foglalkozniuk. Az egészséges táplálkozás, a bioételek és -italok, a gabonák és zöldségek fogyasztása nem luxus, hanem a legjobb befektetés. Ráadásul ezenközben olyan tapasztalatokra is szert tehetnek, amelyeket tovább is adhatnak, ezzel is segítve, tanítva a környezetüket.

Természetesen nemcsak a testnek van szüksége jó minőségű táplálékra, hanem a szellemnek és a léleknek is. Ezért fontos, hogy töltsenek elegendő időt olvasással, értelmes társalgással, zenehallgatással és kirándulásokkal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése