Ezo

Miről árulkodnak a szexuális álmok?

Erotikus álmaink gyakran szexuális vágyaink kifejezői. A legtöbb szexuális tartalmú álomnak azonban semmi köze a szexhez, míg vannak olyan álmok is, amelyek látszólag ártatlanok, mégis a szexualitásról szólnak.

Erotikus álmainkban gyakran azokat a szexuális vágyakat éljük ki, amelyek a valóságban eddig elérhetetlenek maradtak. Többször álmodnak például szexről azok, akiknek nincs partnerük, és hiányzik az életükből a szex, vagy éppen van partnerük, de nem kielégítő a szexuális kapcsolatuk. Sokszor álmunkban pajzánkodunk olyankor is, ha azt a mindennapokban nem merjük megtenni, de él bennünk a kíváncsiság. Mindezek nem meglepőek, de vajon mit jelent, ha például szüleinkkel vannak buja álmaink? Hiszen hozzájuk biztos nem vonzódunk szexuálisan. Vagy ha homoszexuális álmaink vannak, azonnal kezdjünk el gyanakodni? Sok „perverz” álomban olyasmit teszünk élvezettel, amit ébren visszataszítónak találnánk – ezek az álmok sokszor rémisztőek, és megszégyenülten ébredünk. Ilyenkor nem arról van szó, hogy vágyunk valamit megtenni, csak nem merjük…

Miről árulkodnak a szexuális álmok?

 

Tudtad?

Az alvás REM-fázisában a férfiaknak erekciójuk van attól függetlenül, hogy az álom erotikus tartalmú-e, vagy sem. Ebben az alvásszakaszban a női hüvelyben is felgyorsul a vér áramlása. Eközben növekszik a nemi hormonok termelődése, ami egy lehetséges magyarázata az erotikus álmok megjelenésének.

A lélek szexszel üzen

Az erotikusnak tűnő álmok legtöbbször nem is a szexhez kapcsolódnak. Kifejezhetik a másokhoz való viszonyunkat, illetve azt, hogy mit gondolunk arról, ahogy mások viszonyulnak hozzánk. Jelezhetik az emberi közelség, a törődés, az elismerés, a nagyobb figyelem iránti igényt, ami az álomban szimbolikusan elégítődik ki. De árulkodhatnak elfojtott vágyainkról, félelmeinkről és érzelmeinkről, amelyeket rég eltemettünk, ám a felszínre akarnak törni, ezért tudattalanunk álmokon keresztül tárja elénk.
Ilyenkor az álomfejtés nem szűkülhet csupán a megjelenő álomképekre, hanem a képek mögötti mélyebb tartalmakat kell keresni. A félelmetes, undorítónak tűnő vagy éppen izgató képek, történetek személyiségünk és kapcsolataink rejtettebb, saját magunk előtt is eltitkolt oldalaira deríthetnek fényt. Mielőtt azonban elmélyednénk egy-egy álom megfejtésében, érdemes azt is megvizsgálnunk, hogy az elmúlt napokban átélt élményeink hogyan hozhatók kapcsolatba az álommal. Ha például kiderült, hogy megcsalt a párunk, akkor könnyen előfordul, hogy ezt a traumát álomban dolgozzuk fel. Ilyenkor a „megcsalásos” álmok gyakoribbak lehetnek, és mögöttük nem kell mélyebb összefüggést keresni.

Ne legyen bűntudatod, inkább örülj!

Az erotikus álmok tehát nem feltétlenül a vágyaink megtestesülései, inkább a tudatalattink üzenetei. Ezért nem helyes, ha bűntudatot éreznünk miattuk, vagy a párunkra vagyunk féltékenyek, ha szexuális álmai vannak. Inkább örüljünk, mert a szexuális álmoknak jótékony hatásuk lehet: segíthetnek önmagunk megismerésében és a harmonikus szexuális élet útjában álló akadályok tudatosításában és legyőzésében.

 

Mi lehet a szex mögött?

 


Az erotikus álmok gyakoriak, és intenzív testérzékeléssel, sokszor kielégüléssel járnak. Olyan szemléletesek lehetnek, mint egy háromdimenziós mozifilm, és gyakran az álom egyetlen vagy legfőbb tevékenysége a szeretkezés. Azonban nem mindig rejtett szexuális vágyainkról árulkodnak, ezért érdemes minden álmot alaposan megvizsgálnunk, tudva azt, hogy a megfejtés nem mindig egyszerű és egyértelmű.

Szex az exszel

Miről árulkodnak a szexuális álmok?Jelentheti azt, hogy általában nehezen lépsz túl a dolgokon, nem feltétlenül arra utal, hogy még nem jutottál túl a kapcsolatotokon. Üzenheti azt is, hogy keresd a hasonlóságot a múlt és a jelen között. Főleg, ha több régi partnered is megjelenik álmodban, érdemes megvizsgálnod a hasonlóságot köztük. Miért és hogyan mentek tönkre ezek a kapcsolatok? Ki mit rontott el? Ha ezeken a kérdéseken elgondolkozol, sok olyan dologra ráébredhetsz, melyeken a jövőben érdemes lesz változtatnod. Érdemes azt is megvizsgálni, mit szimbolizál az ex. Ha egy szexi rosszfiú volt, akkor talán több szenvedélyre és spontaneitásra vágysz jelenlegi szerelmi életedben. Ha iskolás korszakodban volt társad, esetleg az akkori szabadság hiányzik az életedből.

• Szex egy ismeretlen ismerőssel

Ha olyan emberrel szeretkezel álmodban, akivel azt ébren soha nem tennéd meg, akkor az álom jelenlegi kapcsolatodat tükrözi. Ilyenkor nem az a legfontosabb, hogy ki az illető, hanem az, hogyan érezted magad vele. Ha jól, azzal a tudatalattid azt akarja üzenni, hogy ápold a kapcsolatod pároddal. Ha viszont kellemetlen volt az élmény, akkor érdemes megvizsgálnod, hogy vajon boldog vagy-e partnereddel.

• Szex a főnököddel

Az álomkép a főnököddel szembeni komplexusodra mutat rá. Valószínűleg több hatalmat szeretnél, esetleg az ő helyére pályázol. Ha kellemetlen az álom, úgy érzed, hogy a főnököd elnyom téged, és titokban a bizalmára és az elismerésére vágysz.

• Szex egy utálatos kollégával

Jelzi, hogy titokban vágysz valamely tulajdonságára, amely belőled hiányzik. Ha például nagyszájú és beképzelt, aki mit sem törődik azzal, mit gondolnak róla mások, akkor irigyelheted ezért, főleg, ha te folyton azon aggódsz, hogy vajon elég jó képet nyújtasz-e magadról.

• Szex egy idegennel

Jelentheti azt – főleg, ha az álom kellemes volt –, hogy párt keresel, és az álombeli illető azokat a tulajdonságokat testesíti meg, amelyeket leendő partneredtől is elvársz. Előfordulhat az is, hogy az idegen valójában egy ismerős, aki iránt olyan szexuális vágyakat érzel, amelyeket magadnak sem akarsz bevallani. De az is lehet, hogy a saját lelked ismeretlen oldalát személyesítette meg. Mivel nem ismered álombéli partneredet, kivetítheted rá az összes eltitkolt érzelmedet és vágyadat, így segíti az álom azok beteljesítését.

Fejtsd meg az álmaidat Álomszótárunk segítségével!

Katt ide! » https://nlc.hu/alomszotar

• Szex egy hírességgel

Nem magára a sztárra vágysz, hanem valamely emberi tulajdonságára, amelyet szeretnél magadban kifejleszteni, és amelyet a vele való egyesülés révén magadénak érezhetsz. Előfordulhat, hogy szeretnél olyan különleges lenni, mint ő, mert úgy érzed, nem vagy az. Ilyenkor érdemes a saját személyiséged olyannak megszeretni, amilyen. Az álom jelentheti azt is, hogy azon a szakterületen szeretnél te is sikereket elérni, ahol az álombéli sztár is tevékenykedik. Ha énekelni szeretnél, akkor gyakran álmodhatsz híres énekesekkel, zenészekkel.

• Szex a szüleinkkel

Nem arról van szó, hogy kívánod az apádat vagy az anyádat. Egyszerűen bűntudatod van a szüleiddel kapcsolatban, és akár egy apró hazugság is generálhat ilyen álmot, amelyben a velük kapcsolatos bűntudatodat szeretnéd feldolgozni.

• Latin szerető 

Az álombeli egzotikus partner nem azt jelzi, hogy „átlagos” társsal elképzelhetetlen az örömteli kapcsolat, hanem azt, hogy különleges, romantikus érzésekre, törődésre vágysz.

Miről árulkodnak a szexuális álmok?

 

• Szex mások jelenlétében

– Előfordul, hogy szexuális álmodban megjelennek a szüleid is nézőként. Ilyenkor érdemes elgondolkodnod azon, hogy vajon létezik-e valamilyen szülőktől elsajátított meggyőződés vagy elvárás, ami elárasztja a tudatod, amikor szeretkezni kezdesz. Esetleg nem érzed-e úgy, hogy kielégüléseddel megbántod a szüleid, vagy ezzel hűtlen lennél hozzájuk? Előfordult-e, hogy jobban érdekelt szüleid jelenléte, mint a saját orgazmusod? Ha igen, nem lehet-e, hogy túl nagy jelentőséget tulajdonítasz a véleményüknek?

– Az álombeli szex nézője gyakran egy macska, amely a gyengédséget, a szenvedélyt és a függetlenséget szimbolizálja – mindazt, amire a nők egy kapcsolatban vágynak.

– A kutya magáról a kapcsolatról árulkodik. Ha boldogan csóválja a farkát, akkor a kapcsolatban a hűség az úr, ha megmutatja a fogát, akkor a pár egyik tagja megcsalja a másikat.

• Szex orgazmus nélkül

Ha az álombeli szex jó, de valami megzavar, és orgazmus nélkül ér véget, ami haraggal és frusztrációval tölt el, akkor az álom elégedetlenségedet, akadályozottságodat szimbolizálja, de nem feltétlenül szexuális téren.

• Homoszexuális szex

Főleg a nők álmában jelenik meg a homoszexualitás. Ekkor nem biztos, hogy a valóságban is erre vágysz, inkább csak természetes kíváncsiságod, képzeleted tör felszínre. Előfordulhat, hogy az álom azt jelzi, hogy több érzékiségre, kreativitásra, gyengédségre vágysz a partneredtől.

• Szerepcsere

Ha álmodban a másik nem szerepébe bújsz, akkor szeretnéd megismerni a párod érzéseit, jobban megérteni például azt, hogyan éli meg a te szexualitásod.

• Fiú és lány egyszerre

Mindannyiunkban lakik egy nő és egy férfi is. Ha álmodban hermafroditaként jelensz meg, akkor a két nem keveredik és harcol benned.

• Nemi erőszak

Az álom konfliktusra utal, de nem azt üzeni, hogy el kell kerülnöd az illetőt, csak azt, hogy harcban állsz önmagaddal és a világgal. Gyengének érzed magad, félsz, hogy nem tudod minden helyzetben uralni az érzéseid, gondolataid, nem tudsz határozott döntéseket hozni, és nehezen kontrollálod az életed.

Miről árulkodnak a szexuális álmok?• Szadomazó

Ezek az álmok éber viselkedésünk kompenzálásai. Ha valaki azzal álmodik, hogy megkínozzák, azt a vágyát szimbolizálja, hogy szeretne mártírrá válni, és saját vétkeiért vezekelni. Azért, hogy szélsőséges érzelmeket éljen át, mert a hétköznapokban feltehetően nem adja át magát a mélyebb érzelmeknek. Szadista álmot nagyon félénk és nagyon határozott emberek egyaránt álmodhatnak. A túl félénk emberek esetében elhárító mechanizmus lép ilyenkor életbe, a túl határozottak esetében pedig a tudatalatti azt jelzi, hogy igényük van arra, hogy uralkodjanak felettük.

• Meztelenség

Olyannak szeretnéd mutatni magad, amilyen valójában vagy. Ha álmodban nyilvános helyen, idegenek előtt vagy meztelen, és ez számodra kellemetlen, megalázó, akkor úgy gondolod, sebezhető vagy. A külvilág észreveszi rajtad, hogy például több szexuális törődésre vágysz, mint amennyit jelenleg partneredtől kapsz. Ha viszont jól érezted magad meztelenül, azt jelzi, hogy nyitottabbá kell válnod abban a szituációban, amelytől éppen tartasz.

• Önkielégítés

Ha álmodban maszturbálsz, akkor valójában vigaszt keresel, vagy egy kellemes, felszabadító, megnyugtató érzésre vágysz.

• Orális szex

A verbális kommunikációt szimbolizálja. Ha álmodban biztonságos, zárt helyen szeretkeztél, olyan szexuális vágyadat akarod kiélni, amelyeket a hétköznapi életkörülményeid között nem sikerült.

• Megcsalás

Párod megcsalása azt jelentheti, hogy valamit unalmasnak találsz a kapcsolatotokban, de nem feltétlenül a szexszel vagy elégedetlen. Az orgazmus nélküli erotikus álmok azt üzenik, hogy nem bízol eléggé a párodban vagy saját érzelmeidben.

Miről árulkodnak a szexuális álmok?• Árulkodó helyszín

Egzotikus helyszín: Ha álmodban tengerparton, dzsungelben, kandalló mellett vagy más, nem hétköznapi helyen szeretkezel, akkor bizonyára nehezen tudod elfogadni a megszokott, szürke szexuális valóságot, amelyben élsz.

Nyilvános helyek: Ezekben az álmokban a szex kevésbé fontos a helyszínnél és a partnernél. Gondold végig, milyen tetteket hajtottál végre a közelmúltban mások előtt, amiket szégyelltél, és el akartál titkolni. Ha ismered álombeli partnered, akkor ő milyen szerepet tölt be az életedben, mennyire vagy vele bizalmas kapcsolatban? Ha nem ismered, akkor vajon kit vagy mit szimbolizálhat?

Helykeresés: Ha álmodban helyet kerestek az aktushoz, akkor sokkal többet foglalkozol a helyszínnel, mint magával az eseménnyel. Fontosabb, hogy milyen körülmények között történik meg, mint az, hogy kivel, és hogy milyen élményt nyújt majd.

Vonat: Ha álmodban vonaton szeretkezel, akkor párkapcsolatod jó úton van. Ha a vonat kisiklik, a kapcsolatot veszély fenyegeti.

Víz, csónak: Ha álmodban vízen vagy csónakban szeretkezel, akkor teljes a szexuális harmónia partnereddel.

• Álmaid nemi szervei

Pénisz: Életerődet, kreativitásodat, a hatalmat és az élet megújulását szimbolizálja. Vonatkozhat olyanokra is, akikkel szexuális kapcsolatod van.

Sperma: A férfiasság és a testi érettség jele. Jelezheti konfliktusaid megoldását is, valamint azt, hogy pihenésre és szexuális vágyaid kielégítésére van szükséged.

Szexuális szimbólumok

Előfordul, hogy álmaink nem erotikusak, mégis szerepelnek benne olyan, látszólag ártatlan szimbólumok, amelyeknek szexuális üzenetei vannak. Az álomban megjelenő hűtőszekrény például érzelmi vagy szexuális elhidegülést jelent. A hús a testi kielégülés szimbóluma, az ajtó pedig a testnyílásokra utal: a bejárati ajtó a hüvelyt, a hátsó az ánuszt jelképezi. A kígyó, a létra, a kés, a lépcső, a gyertya, az antenna, az autó, a szivar, a szökőkút, a fegyver, a kulcs, a madár, a kalap, a horgászbot, az esernyő, a zsinór, az ágyú, a templomtorony, a szigony, a vízcsap, a vonat, az uborka és a toll a férfit, míg a barlang, a doboz, a gyümölcs, a földgömb, a kert, az óceán, a váza, a domb, a ház, a templom, a , a bőrönd, a gyermek, a hold, a váza, a virág, a zár, az alagút vagy a sötét szobák a nőt szimbolizálják álmainkban. Vannak olyan szimbólumok, amelyek előzetes tapasztalataink alapján kapcsolódnak a szexualitáshoz. Ilyen az első szeretkezés színhelyének, illetve az akkor tapasztalt hangoknak vagy a zenének megjelenése az álomban.

Nemek álma

Miről árulkodnak a szexuális álmok?A szex nemcsak éber állapotban, hanem álomban is központibb téma a férfiaknál, mint a nőknél. Tudományos vizsgálatok szerint a nők álmainak csupán 4 százaléka, míg a férfiálmok 12 százaléka egyértelműen erotikus tartalmú vagy szexuális jelentésű. Az ilyen jellegű álmok húsz- és negyvenéves kor között fordulnak elő a leggyakrabban, a nemi érés előtt viszonylag ritkák.

A szexuális álmok tartalma is eltérő a két nem esetében. Míg a nők álmai gyakran nélkülözik a valószínűség minden elemét, ábrándok, vágyak fejeződnek ki bennük, addig a férfiak álmai valóságosabbak.

Az álmok megélésében is különbözik a két nem. A férfiak általában résztvevőként szerepelnek az erotikus álomban, a nők azonban inkább szemlélőként jelennek meg. Ez lehet az oka annak, hogy az erotikus álom sokkal gyakrabban vezet orgazmushoz a férfiaknál, mint a nőknél. Mind a férfiak, mind a nők erotikus álmaira jellemző, hogy maga az aktus ritkán jelenik meg bennük. Bizonyos álmok mást jelentenek a férfiak és mást a nők számára. Ennek oka, hogy az alapvető igényeink és reakcióink teljesen eltérőek. Ha például zsúfolt helyen szeretkezik egy férfi, az azt jelenti, hogy henceg a sikereivel, míg egy nőnél azt, hogy le kellene küzdenie belső gátlásait.
A fiatal férfiak gyakran csábítanak el álmukban idősebb nőket. Ez nem szexuális elfojtásra utal, inkább annak a vágynak a kivetítődése, hogy minél többet szeretne megtudni az örömszerzés általa még ismeretlen módszeréről.
Viszont ha a nő ölelése fojtogató, az szorongásra utal. Azt mutatja, hogy az illető fél a kudarctól, ezért nem mer kezdeményezni. Erotikus jelentése lehet a nők repüléses álmának. Ha a repülés eséssel végződik, jelentheti azt, hogy szeretnének „hanyatt esni”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top