Ezo

Színes örvények az aurában

Gerincünk mentén tölcsérszerűen helyezkednek el azok az energiafelvevő központok, amelyek a testet és az aurát életerővel látják el. Ezek a forgó, kavargó, kúp alakú, színes örvények a csakrák.

Mint ahogy testünket erek sűrű hálózata szövi át, ugyanúgy láthatatlan energiavezetékek is átjárják. Összesen hetvenkétezer energiacsatornánk van, melyek közül a fővezeték a gerinc mentén, a test középvonalában húzódik. Ahol a fő-energiacsatornát az oldalsó, vékonyabb vezetékek keresztezik, ott találhatóak energiaközpontjaink, a csakrák. A csakra szanszkrit eredetű szó, jelentése kerék, forgó tölcsér. Az elnevezés arra utal, hogy ezek a szabad szemmel, hagyományos érzékeléssel nem látható központok a gerinc felé tölcsérszerűen szűkülnek, és az energiamezőben forgómozgást végeznek.

Színes örvények az aurában

Kapocs a külvilággal

Megfelelő működés esetén a csakrák az óramutató járásával megegyező irányba forognak nagy sebességgel. Így veszik fel az energiát a külvilágból, az egyetemes energiamezőből, majd felbontják összetevőikre, és a különböző energiavezetékeken keresztül továbbítják a szervek felé, táplálva testünket, illetve az aurát. Ha azonban valamiért diszharmonikussá válik a működésük, akkor a forgás lelassul, leáll vagy megfordul, és energiavesztés lép fel, ami hosszú távon betegségekhez vezet.

 

Hét csakra, hét szín

A csakrákon keresztül áramló energia mikrorészecskékből áll, melyek más-más frekvencián rezegnek. Minden csakrára jellemző egy frekvenciatartomány, és ennek megfelelően egy szín is, melyek összessége határozza meg az aura színét. Hét csakránk a szivárvány színeit követi. A gerincvégnél található gyökércsakrához a vörös, az alhasi szexcsakrához a narancs, a köldökcsakrához a sárga, a szívcsakrához a zöld, a nyaktőcsakrához a kék, a szemöldökök között elhelyezkedő harmadikszem-csakrához az ibolya, a fejtető- vagy koronacsakrához pedig az előbbi színek keveréke, a fehér tartozik. Amelyik energiaközpont intenzívebben működik, az annak megfelelő szín lesz domináns az aurában.

 

Táplálják az aurát…

Színes örvények az aurábanCsakráink közül öt páros és kettő páratlan. Ez azt jelenti, hogy öt energiaközpontunk két forgó tölcsérből áll, melyek közül az egyik a gerinctől kiindulva előrefelé, míg a másik hátrafelé helyezkedik el. Az elülső csakrák az érzelmi élethez, míg a hátsók az akarati élethez kötődnek. A páratlan csakrákat csak egy tölcsér alkotja, közülük az egyik a gyökércsakra, amely a földhöz kötést biztosítja, a másik a fejtetőcsakra, mely az égi energiák felvételére tesz alkalmassá. Minden auraréteghez csatlakozik egy csakra, amely vitalizálja, energiával látja el azt. Ha a csakrákban működési zavar lép fel, akkor a hozzá tartozó auraburok is gyengül, sérül. De minden csakra tölcsérszerűen kapcsolódik az összes auraréteggel is, így teszik lehetővé a burkok közti energiaátvitelt.

 

…és a testet

Minden csakra kapcsolatban áll bizonyos szervekkel, testrészekkel, belső elválasztású mirigyekkel és idegekkel, amelyek megfelelő energiaellátottsága, azaz egészsége a csakra helyes működésétől függ. A gyökércsakra a lábak, a vesék, a mellékvese, a végbél, a farokcsont és a nemi szervek helyes energiaállapotáért felel. A szexcsakra a hasi és kismedencei szervekért, az ivarmirigyekért, a keresztcsontért, az ágyékcsigolyákért és a szaporodásért felelős, míg a köldökcsakra a gyomorért, a májért, az epehólyagért, a hasnyálmirigyért és a rekeszizomért. A szívcsakra a szív és a keringési rendszer, a tüdő, a mellkas, valamint a háti csigolyák energiaellátottságát, a nyaktőcsakra pedig a nyak, a nyakcsigolyák, a légutak, a pajzsmirigy és a felső végtagok egészséges működését befolyásolja. A harmadikszem-csakra felel az arc, az orr, a fül, a homlok, a kisagy és az idegrendszer állapotáért, míg a koronacsakra az agykéreg, a koponya és a szemek egészségéért. Ha az adott csakrán keresztül nem tud a szervezet elegendő energiát felvenni a külvilágból, azaz nagyobb az energiavesztés, mint az energiafelvétel, akkor a csakrához tartozó szervek alulműködnek. Ha ez az energiahiányos állapot tartós, akkor kialakul a már fizikai tünetekkel is járó szervi elváltozás, a betegség.

 

Csakra, jellem, psziché

A csakrák biztosítják a megfelelő pszichés és szellemi állapotunkhoz, magatartásunkhoz szükséges energiát is. A gyökércsakra szerepet játszik a földeltség és a biológiai realitásérzet megteremtésében, az életerő, az aktivitás és az élni akarás megnyilvánulásában. A szexcsakra a szexuális magatartás, a vonzalom, a szerelem adásának és kapásának szolgálatában áll, szabályozza a szexuális életerőt, a nemi vágyat, az életrevalóságot, a mozgékonyságot, és hozzájárul a párkapcsolat megteremtéséhez. A köldökcsakra a világegyetemben elfoglalt helyünk felismerése és a bölcsesség szolgálatában áll. Az egészségre való törekvés, az élni akarás, az érzelmi kiegyensúlyozottság, a hatalom, a vágyak és kívánságok, valamint a bölcsesség megteremtésének és tudatos megélésének energetikai támogatója. A szívcsakra megfelelő működése a feltétel nélküli szeretet, a részvét és az emberi szolgálat működtetéséhez, a szeretet kisugárzásához, valamint a tudatos akarathoz szükséges. A nyaktőcsakra az éntudat, a harmonikus személyiségfejlődés, az önkifejezés, a kreativitás, az alkalmazkodás, a másokhoz való viszonyulás, illetve saját akaratunk Isten jóakaratának való alárendelése szolgálatában áll. A harmadikszem-csakra hozzájárul a belső megértéshez, a lényeglátáshoz, és ezzel a világnézet megteremtéséhez is. Az ösztönt, az értelmet és a tisztánlátást szolgálja. A koronacsakra pedig a személyiségnek az emberi nemmel történő egységbe integrálását, az önuralom, az elmélyülés és a transzcendencia megteremtését segíti. Sajátos létállapotot teremt, ami a béke érzetét kelti, és értelmet ad a létezésnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top