Ezo

Nagy nyaraláshoroszkóp

Ahány csillagjegy, annyi utazó és annyi útitárs. Nagy nyaraláshoroszkópunkból nemcsak azt tudhatod meg, hogyan érdemes nyaralnod, de azt is eláruljuk, mire számíthatsz az útitársaidtól.

KOS
Nagy nyaraláshoroszkópAz energikus Kosok nyáron sem tudnak megmaradni a fenekükön, sőt ilyenkor érzik igazán elemükben magukat! Szeretik a kánikulát, mert nyugodtan mehetnek a szabadba mozogni. Ha reggel futókkal találkozol a tengerparti homokban, szinte biztos lehetsz benne, hogy Kos jegyűek vagy aszcendensűek. Aki ebben a jegyben született, azt az aktív pihenés kapcsolja ki, a napon heverés nem neki való, ha erre kényszerítik, a nyaralás végére megviseltebb lesz, mint előtte. A szörfözés, a vízisízés és a jet-ski a Kosok nyári sportja, a lényeg, hogy száguldhassanak a vízen. Jó tanács Kosoknak: a vakációt úgy szervezzék meg, hogy ne legyen két egyforma napja. Ez ugyanis nem kifárasztja, hanem feltölti őket!

Miért érdemes Kosokkal nyaralni? Mert elsőnek fedezik fel a legjobb partszakaszokat, és biztos kézzel vezetnek el bennünket az eldugott óvárosok látnivalóihoz (hogy aztán továbbrohanhassunk a következőhöz).

BIKA
Nagy nyaraláshoroszkóp„A nyaralás legyen hasznos!” – ez a Bikák vakációra vonatkozó jelmondata. Ha szeretnénk egy igazán olcsó last minute utat kifogni, kérjük meg Bika ismerőseinket, hogy ajánljanak valamit, mert egyszerűen hihetetlen érzékkel és szerencsés kézzel találják meg a pár tízezer forintos, ötcsillagos all inclusive ajánlatokat. A Bikák nem feltétlenül a tengerparton érzik jól magukat, gyakran inkább a hegyekbe vágynak nyáron. Az aktív pihenés sem nekik való, sokkal inkább szeretnek a világ dolgain elmélázni nyaralás közben. Ilyenkor jönnek a nagy felismeréseik, és csak akkor érzik magukat kipihentnek, ha nyaralás alatt senki sem zargatja őket a napi problémákkal. A Bikák, mielőtt vakációra indulnak, mindenképp kapcsolják ki a mobiljukat, és ne nézzék az e-maileket és a Facebookot!

Miért érdemes Bikákkal nyaralni? Mert érzékük van ahhoz, hogy a legfinomabb helyi ételspecialitásokat válasszák ki bármely helyi étteremben, ráadásul ismerik is az ínyencségeket. A bazárban pedig határozottan alkudják a tizedükre az árakat.

IKREK
Nagy nyaraláshoroszkópVáltozatos nyári élményekre szomjaznak az Ikrek. E jegy szülötteinek voltaképpen mindegy, hogy tengerpart, nagyváros vagy hegyoldal a helyszín, a lényeg, hogy véletlenül se legyen két egyforma napja a vakációnak. Az Ikrek szomjazzák a szellemi kihívásokat, ezért célszerű minden napra egy kis kulturális programot beiktatniuk (a múzeumtól az esti esztrádműsorig). Akkor érzik jól magukat, ha nagyobb társasággal, családdal, barátokkal utazhatnak, és persze akkor, ha folyton beszélhetnek. Ehhez képest már csak az jelent nekik örömöt, ha ők igazíthatják útba a többi turistát, netán helyinek nézik őket.

Miért érdemes Ikrekkel nyaralni? Mert nem lesz szükségünk a saját nyelvtudásunkra (mellette úgysem jutunk szóhoz), és mert a legextrémebb helyi programokat választja ki.

RÁK
Nagy nyaraláshoroszkópA Rákokat feszélyezik az új helyzetek. Azt szeretik, ha megszokott környezetükből nem kell kimozdulniuk – az otthoni nyaralást egyenesen nekik találták ki! Ha mégis elutaznak, lehetőleg ugyanoda mennek, ahova tavaly, tavalyelőtt és az elmúlt években mindig is. A legjobban azt szeretik, ha a saját nyaralójukba mehetnek, és vihetik az otthon jól megszokott tárgyaikat. Ha zsúfolásig megpakolt autóval nyaralni indulnak a szomszédaink, szinte biztosak lehetünk benne, hogy valaki Rák jegyű a családban. A Rákoknak érdemes spirituális, önismereti tréningekkel egybekötniük a nyaralásukat: jógatáborban, léböjtkúrán remekül feltöltődnek.

Miért érdemes Rákokkal nyaralni? Mert biztosak lehetünk benne, hogy már évekkel ezelőtt felfedezte a környéket, és velünk is szívesen megosztja tapasztalatait, és mert egyetlen más jegy szülöttei sem olyan gondoskodó és figyelmes útitársak, mint a Rákok.

OROSZLÁN
Nagy nyaraláshoroszkópA drága (vagy annak látszó) és különleges (vagy annak hangzó) utazások szakértője az Oroszlán. E jegy szülöttei azok, akik már akkor eljutottak (vagy el szerettek volna jutni) Bora Bora alsó csücskébe, amikor az utazási irodák még csak a görög szigetvilágot ajánlgatták. Az Oroszlánok igen jó tulajdonsága gyermekcentrikusságuk, ők azok, akik akkor sem borulnak ki, ha konkrétan a frissen bekent hátukon kezdenek el labdázni vadidegen gyerekek. Sőt! Az Oroszlán nyugodt nyaralásának követelménye, hogy tudja, vele együtt épp nagyon hatékonyan pihennek a gyerekei, a párja, a szülei (és lehetőleg az egész világ). Sajnos a hatékonyság jegyében néha szoros ütemtervet is készít, de szerencsére elég lusta ahhoz, hogy betartassa!

Miért érdemes Oroszlánokkal nyaralni? Mert biztosak lehetünk benne, hogy akkor pihenés lesz! A tengerparti lustálkodás és a koktélozás (árra való tekintet nélkül) kötelező, és mert diplomáciai érzékével minden határőrt az ujja köré csavar. Kivéve, ha felidegesítik, mert akkor üvölt velük.

SZŰZ
Nagy nyaraláshoroszkóp„Nem is tudom, elolvassam-e ezt a horoszkópot. Nem hiszek benne, és nyaralni sem tudok menni.” Ugye, kedves Szüzek, ez volt az első gondolatuk? A jegy munkacentrikus szülötteinek a nyári vakáció első napja büntetésnek hat, aztán pedig úgy belejönnek a nyaralásba, hogy fáj abbahagyniuk. A szerény Szűz nem szívesen választ nagyvilági nyaralást, inkább arra gondol, hogy több – munkából lopott! – hosszú hétvégével oldja meg az idei pihenést. Ez egyébként jó ötlet, főleg akkor, ha – legalább belföldön – utazik is. Érdemes olyan utakat választania, amelyek tökéletesen szervezettek, mert az egyébként is precíz Szűz teljes nyaralását tönkreteheti a szervezetlenségből adódó bizonytalanság és várakozás.

Miért érdemes Szüzekkel nyaralni? Mert biztosak lehetünk benne, hogy profi idegenvezetőket meghazudtoló információmennyiséggel készülnek az útra, és szívesen meg is osztják velünk a tudásukat, és mert pillanatok alatt megszervezik a tökéletes nyaralást – ha rá tudjuk beszélni őket!

MÉRLEG
Nagy nyaraláshoroszkóp„A párom nélkül soha!” – hangzik a Mérlegek ars poeticája. Ők csak akkor mennek egyedül nyaralni, ha van remény arra, hogy a vakáció alatt megismerkedjenek egy jóképű olasszal (spanyollal, göröggel), akivel aztán egész évben lehet skype-olni! Valóban, a Mérlegek szótárában a nyaralás a flört és a szerelem szinonimáknak számítanak, ezért aztán gyakori, hogy e jegy szülöttei pont a szabadságuk alatt ismerkednek meg párjukkal. Mivel rajonganak a művészetekért és a bulizásárt, érdemes olyan pezsgő nyaralóhelyeket választaniuk, ahol a délelőtti napozás után gyorsan megnézhetnek néhány műemléket, este pedig egy óriásit partizhatnak.

Miért érdemes Mérlegekkel nyaralni? Mert unatkozni biztosan nem fogunk. Már a megérkezés pillanatában felhívják figyelmünket a potenciális flörtpartnerekre, és mert az esti buliban senkit nem rajong körül annyi ember, mint a Mérlegeket, akik biztosan bemutatnak majd egy (vagy száz) új ismerősüknek…

SKORPIÓ
Nagy nyaraláshoroszkópHa nyáron meg kell találnunk Skorpió ismerőseinket, a K2-es csúcson vagy a Vörös-tenger mélyén kell körülnéznünk, mert az szinte kizárt, hogy jól érezze magát egy átlagos nyaralóhely átlagos programján. A Skorpió lehetőséget lát a vakációban, amikor kiszakadhat a hétköznapokból, és végre elmehet oda, ahova egész évben vágyott. Lehetőleg olyan helyre megy, amelyről hazatérve hosszasan mesélhet gyávább ismerőseinek, akik sohasem mernének hátizsákkal elindulni egy indiai asramba vagy a Greenpeace bálnavédő hajójára. A Skorpió párjának azonban nem szabad megijednie attól, ha otthon marad; higgye el, talán így jár jobban, hiszen kedvese az extrém helyszínekről kisimulva tér majd haza.

Miért érdemes Skorpióval nyaralni? Mert könnyen akciófilmben vagy a National Geographic Channel dokumentumfilmjeibe képzelhetjük magunkat az út során, és mert senki nem tudja olyan eredményesen kioktatni egy általa korábban sohasem ismert nyelvjárásban a bennszülötteket, mint a Skorpiók!

NYILAS
Nagy nyaraláshoroszkópA Nyilas által szervezett nyaralást könnyen felismerhetjük arról, hogy nagyvonalúan bánik a térrel és az idővel is. A jegy túlzott optimizmusra hajló szülöttei képesek úgy kezelni a szabadságukat, mintha a munka alóli felmentés az idő törvényei alól is mentesítené őket, és egy napba 26–37 órányi elfoglaltság is belesűríthető. Ami a legszebb az egészben, hogy a Nyilasok maximálisan képesek is erre a csodára, csak győzze követni a család a strand, a múzeum, a vendéglő, a fagyizó, a parti sétány és megint csak a strand, a múzeum… köröket! A Nyilasokat mindazonáltal az kapcsolja ki leginkább, ha azt látják, hogy az egész család kikapcsolódott, ezért kölcsönös kompromisszumra van szükség: a Nyilas nem tervez annyit, a család pedig mosolyogva rohan utána.

Miért érdemes Nyilasokkal nyaralni? Mert igazi életművészként egy jégtáblán is legalább öt olyan szórakozást tud megnevezni, amely valóban kikapcsol, és mert remek beszélgetőpartner. Hosszú repülőutakon egy Nyilas útitárs nélkülözhetetlen!

BAK
Nagy nyaraláshoroszkópMegfontoltan kiválasztott nyaralóhely, finoman visszafogott luxuskörülmények és praktikus programok jellemzik a Bakok nyaralását. Nem feltétlenül tengerpartra mennek (bár nagyon élvezik a tengerparti szállodák kényeztető szolgáltatásait), sokkal inkább valami nyugodt, kevésbé felkapott, de nagyon stílusos helyen érzik jól magukat. A hegyi tavak melletti nyaralóvárosokat mintha a Bakok szórakoztatására találták volna ki, akik annál nagyobb gyönyörűséget el sem tudnak képzelni, mint egy álmosan hömpölygő kisváros életének megfigyelése és feltérképezése. Ha pedig hazaér a nyaralásból, hosszas kiselőadásokat tart az itthon hagyottaknak arról, hogy nekik is el kellett volna jönniük, mert elképesztően szórakoztató volt az egész!

Miért érdemes Bakokkal nyaralni? Mert realitásérzéküket sohasem veszítik el, így bármely helyzetben pontos tanácsot tudnak adni a megfelelő viselkedésről, és mert senki nem számítja ki úgy fejben a legbonyolultabb devizaárfolyamot is, mint a Bakok.

VÍZÖNTŐ
Nagy nyaraláshoroszkópCsak semmi megszokott! Csak semmi tömeges! Csak semmi ismerős! Így hangzik a Vízöntők nyaralási kiskátéja. A jegy szülöttei nem szeretnek egyedül nyaralni, ezért a nyári terveiket rendszeresen megosztják családtagjaikkal és barátaikkal. Ha tehetnék, egy egész szállodát kivennének – saját pénzükön – az összes ismerősüknek. Ha ezt nem is valósíthatják meg, pihenni csak akkor képesek, ha tudják, hogy nemcsak a velük nyaraló családtagok, de az otthon hagyottak is jól vannak. Ez esetben azonban egyik pillanatról a másikra előlép szélsőséges énjük, és az előbb még a gyerekmedence mellett játszó édesanya elszalad a legnagyobb csúszdához, hogy boldogan csobbanjon a vízbe. A Vízöntő akkor tud a legjobban kikapcsolódni, ha le tudja tenni az otthoni gondjait.

Miért érdemes Vízöntőkkel nyaralni? Mert senki sem tud olyan extrém programokra rábeszélni bennünket, mint a meggyőző erejéről is híres Vízöntő. Arról nem is beszélve, hogy jóformán még át sem lépte a határt, de máris van legalább három helyi jó barátja, akik szívesen megmutatják nekünk a helyiek életét.


HALAK

Nagy nyaraláshoroszkópA Halak egész évben a nyaralásról ábrándozik, majd az indulás előtt szembesül azzal, hogy lejárt az útlevele, nincs biztosítása, vagy be sem fizette az utazást… Persze ezek az apróságok cseppet sem zavarják a jegy szülötteit, akire a szerencse csillaga ragyog nyaranta, tehát minden elintéződik végül. Tenger- és tópartokra célszerű menniük a Halaknak, akiket nem is annyira a napozás tölt fel, mint az, ha éjszaka az ágyból hallják a tenger morajlását. A Halak szülöttek elég szeszélyesek a nyaralóhely választásában, ezért akkor járnak a legjobban, ha két külön helyre tudnak vakációt szervezni: az egyik legyen egy évek óta megszokott és bejáratott nyaralóhely, a másik pedig csupa ismeretlen kaland, kihívás és misztikum!

Miért érdemes Halakkal nyaralni? Mert hihetetlen fantáziával szervez programot még az esős napokra is, és mert szeszélyes személyisége miatt biztosan nem marad időnk az unatkozásra. Ráadásul ha a Halak nyaral, akkor igazán kirúg a hámból, csak győzzük tartani vele a tempót!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top