Ezo

Hitetlenek kíméljenek: energia-tudnivalók

Egyre többen hirdetik magukat energiaátadóként, és egyre többen érdeklődnek a természetes gyógymódok, gyógyító energiák után. Megnéztük, melyik irányzatról mit kell tudni, s ki hogyan közvetíti a gyógyító energiákat.

Deeksha
A deeksha (diksa) szanszkritul áldást jelent. Ez az isteni energia áldása, amely segít a megvilágosodás és a harmónia állapotába kerülnünk.
Ki adja át? A deekshaadók hónapokig készülnek Indiában a feladatra. Meditálnak, speciális étrendet kell betartaniuk, miután átesnek egy beavatáson, deekshaadókká válnak.
Hogyan adja? A deekshaadó a fejeden, a koronacsakránál érint meg, miközben közvetíti az isteni energia áldását.
Milyen érzés? „Amikor megérintett a deekshaadó, energiahullámot éreztem. Éreztem, ahogy elönti a testemet a gyönyörű fehér energia, amit a csukott szemhéjamon át láttam is. A fehér szín később a szivárvány valamennyi árnyalatában játszott. Az is igaz, hogy a csoportban nekem volt a legerősebb energiaélményem, volt, aki semmit sem érzett” (Éva, 35 éves természetgyógyász).

Hitetlenek kíméljenek: csakra- és energiatudnivalók

Pránanadi
A pránanadi szanszkrit szó, jelentése abszolút energiacsatorna, univerzális életerő-csatorna.
Ki adja át? A pránanadi-technikát mindenki elsajátíthatja a tanfolyamokon, amelyeken az érdeklődők különböző szinteken merülhetnek el a tudásban. (Mivel a pránanadi-technika szabadalmi oltalom alatt áll, biztosak lehetünk benne, hogy a tanfolyamokon a megfelelő tudást kapjuk.)
Hogyan adja? Az energiaátadás során a kezelt háton fekszik, a kezelő pedig a teste különböző pontjain megérintve adja át az energiát. Egymás után legalább négy teljes kezelésre van szükség!
Milyen érzés? „Amikor először jártam pránanadi-kezelésen, borzasztó megnyugtatónak éreztem az energiát. Éreztem, ahogy átadja a kezelő a tenyerén át, és a gyógyítás végén rettentően szomjas és éhes lettem. Ez egyébként azóta is minden egyes pránanadis kezelés után így van” (Judit, 28 éves adminisztrátor).

Reiki

A Mikao Usui japán szerzetes által 1922-ben kifejlesztett irányzat neve, a reiki japánul spirituális erőt jelent. A reiki művelői a „ki”-nek nevezett univerzális gyógyító energiát adják át és áramoltatják.
Ki adja át? Reikimester bárkiből válhat, aki elvégzi a több tanfolyamból álló rendszer tanfolyamait, és megkapja a beavatásokat.

Hitetlenek kíméljenek: csakra- és energiatudnivalók

Hogyan adja át? A mester az előtte ülő vagy fekvő beteget kézrátétellel gyógyítja. Többen távgyógyításra is használják az irányzatot, amelynek számos változata és formája ismert.
Milyen érzés? „A reikienergiát fényes, felemelő, könnyed energiának érzékelem, olyannak, mint a napfényt. Egy-egy kezelés után könnyűnek érzem magam, és melegségérzet járja át az egész testemet” (Péter, 25 éves masszőr).

Hitetlenek kíméljenek: csakra- és energia-tudnivalók „Egy méltatlanul felkapott blöff- és kamuelegy volt”
Utoljára koncertezett tegnap a Kispál és a Borz, a Sziget -1. napján. Ebből az alkalomból kérdeztük a zenekar tagjait az elmúlt 23 évről, alkotásról, politizálásról és túl mély árokszélekről… Azért reméljük, nem utoljára!
Katt ide az exkluzív videókért! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top