Ezo

Milyen szülő vagy? – Elárulja a horoszkópod!

Minden szülő szereti a gyerekeit, minden szülő játszik és mesél, és minden szülő veszekszik a kamaszokkal. De melyik jegy szülöttei hogyan teszik ezt? A szülőhoroszkóp görbe tükrébe nézve az is meglátja, milyen anya vagy apa lesz, aki még nem is tervezi a családalapítást.

Milyen szülő vagy? – Elárulja a horoszkópod!KOS
A Kos szülő háborúnak fogja fel a gyereknevelést. Szerencsére nem a gyerekkel vív csatákat, hanem a többi szülővel, az óvó nénikkel és a tantestülettel… A Kos szülő gyerekének mindenből a legjobb és a legszebb jár – és ezt meg is szerzi neki.
Hogyan játszik? A Kos szülőnek mindig nyernie kell! Igaz, idővel megtanul a gyerek érdekében veszíteni, hiszen sikerül a csemetébe is egészséges versenyszellemet táplálnia.
Hogyan mesél? Beleéli magát a sztoriba, néha jobban megijed a sárkány felbukkanásától, mint a kicsik.
Leggyakoribb mondata kamasz gyerekének: „Azt csinálod, amit én mondok!”

Milyen szülő vagy? – Elárulja a horoszkópod!BIKA
A hiperaktív gyerekek álma a Bika szülő, akinek a hátán fát lehet vágni, ő pedig csak mosolyog, és türelmesen válaszolgat a „miért?” korszak kérdéseire. Az e jegyben született szülőknek a legfontosabb, hogy a gyerek minden fizikai és lelki igényét kielégítse.
Hogyan játszik? Lassan és türelmesen tanítja meg a legbonyolultabb játékokat is a kicsiknek, a nagyobbakkal pedig bármikor hajlandó társasozni.
Hogyan mesél? Minden szereplőnek külön hangot és grimaszt talál ki, rádiójátékot kanyarít az esti meséből.
Leggyakoribb mondata kamasz gyerekének: „Nem kapsz több zsebpénzt!”

Milyen szülő vagy? – Elárulja a horoszkópod!IKREK
A gyerek individualitásába vetett hit és az egyéniség fontossága határozza meg az Ikrek szülők nevelési elveit. Ők azok, akik a legújabb alternatív iskolákat választják a gyerekeknek, és akik egészen biztosak benne, hogy utódaik megváltoztatják majd a világot.
Hogyan játszik? Teljesen beleéli magát a szerepjátékokba, de néha gyorsabban ráun egy-egy játékra, mint a gyerekek.
Hogyan mesél? Fejből természetesen, gyakran talál ki új fordulatokat, új részleteket a régi mesékhez.
Leggyakoribb mondata kamasz gyerekének: „Én a te korodban filozófusokat olvastam!”

Milyen szülő vagy? – Elárulja a horoszkópod!RÁK
Egyszerűen nincs olyan, amit a Rák meg ne tenne a családjáért. Vigyázni kell arra, hogy ne áldozzon föl mindent magából a családért és főleg a gyerekekért. Ő az a szülő, akinél egész biztosan vigaszt és megértést találnak a kicsik.
Hogyan játszik? Legalább akkora fantáziavilágot teremt magának, mint a gyerekek. Minden játékot érzelmi szempontból közelít meg, és sohasem ő nyer…
Hogyan mesél? Kedvenc gyerekkori meséit olvassa fel abból a mesekönyvből, amelyet évtizedekig őrizgetett.
Leggyakoribb mondata kamasz gyerekének: „Meg kell enned a spenótot is!”

Milyen szülő vagy? – Elárulja a horoszkópod!OROSZLÁN
Ha osztanának díjat érte, egészen biztosan az Oroszlán kapná meg a legszórakoztatóbb szülőnek járó elismerést. Az Oroszlán gyerekei sohasem unatkoznak, hiszen mindig kitalál nekik egy újabb játékot, gyerekzsúrt, hobbit vagy különórát…
Hogyan játszik? Felszabadultan és boldogan, bárhol és bármikor.
Hogyan mesél? Vicces grimaszokkal és hanghordozással teszi izgalmassá az előadását; szereti, ha több gyerek gyűlik köré, amikor mesél; az igazi elismerés számára, ha nevetnek a kicsik.
Leggyakoribb mondata kamasz gyerekének: „Márpedig elindulsz ezen a versenyen is!”

Milyen szülő vagy? – Elárulja a horoszkópod!SZŰZ
A Szűz a jól felkészült szülő, igazi gyereknevelési szakértő. Értelemszerűen ismeri a pedagógiai szakirodalmat. Az interneten legalább öt baba-mama-papa típusú fórum törzsvendége, bár hozzászólásokat csak ritkán ír, inkább csak olvassa a többieket.
Hogyan játszik? Ő az, aki pontosan betartja a játékszabályokat, és ezt a kicsiktől is elvárja.
Hogyan mesél? A legtrendibb mesekönyvsorozatból olvas fel, ölében a gyerekkel, hogy ő is jól láthassa a képeket.
Leggyakoribb mondata kamasz gyerekének: „Megmondom, hogyan kellett volna csinálnod!”

Milyen szülő vagy? – Elárulja a horoszkópod!MÉRLEG
A Mérleg szerelme gyümölcsét látja a gyerekekben, épp ezért extra szeretettel és odaadással fordul a kicsikhez. Később a nagyobbakkal szívesen büszkélkedik az ismerősök és a szomszédok előtt. A Mérleg szülő hihetetlen előrelátással választja meg gyermekei iskoláit.
Hogyan játszik? Szeret minél több gyerekkel együtt játszani, gyakran vigyáz mások csemetéire is.
Hogyan mesél? Színházi előadássá alakítja az esti mesét: kalapok, kendők, kesztyűbábok is gyakran belekerülnek a dramaturgiába.
Leggyakoribb mondata kamasz gyerekének: „Nem járhatsz vele, fiatal vagy hozzá!”

Milyen szülő vagy? – Elárulja a horoszkópod!SKORPIÓ
A Skorpió is a harcos szülők táborát gazdagítja. Ő az, aki bármilyen helyzetben képes a gyereke mellé állni, és megvédeni minden valós és vélt támadástól. A Skorpió szülő úgy érzi, sokszínű, változatos életre kell felkészítenie a gyerekét, és minden az ő kizárólagos felelőssége.
Hogyan játszik? Szereti a titokzatos, akciódús játékokat. A lovagváras legót és a kísértetes társasjátékokat neki találták ki!
Hogyan mesél? Rengeteg hatásszünettel, titokzatos hangsúlyokkal teszi sejtelmessé az előadását, de mindig figyeli a gyerekek reakcióját.
Leggyakoribb mondata kamasz gyerekének: „Nem lehetsz emo!”

Milyen szülő vagy? – Elárulja a horoszkópod!NYILAS
A Nyilas szülő mindent megtesz azért, hogy neki csak a gyereknevelés jó oldala maradjon. Ha lehetne, elbliccelné az összes szülői értekezletet és a pedagógiai célzatú komoly beszélgetéseket is.
Hogyan játszik? Játék közben van igazán elemében, neki mindegy, hogy plüssökkel, építőkockákkal vagy társassal játszanak. A baj csak akkor van, amikor a gyerekek húszévesen fellázadnak a közös játék ellen…
Hogyan mesél? Saját meséket talál ki, és ezeket képes bárhol és bármikor előadni.
Leggyakoribb mondata kamasz gyerekének: „Csináld, ahogy akarod, de a barátaidat ne hanyagold el!”

Milyen szülő vagy? – Elárulja a horoszkópod!BAK
A Baknak pontos elképzelése van arról, hogyan legyen jó szülő. Szilárd alapelvek mentén alakítja ki saját véleményét a szülői feladatkörről, s úgy gondolja, a legfontosabb, hogy minden szempontból megalapozza gyermekei jövőjét.
Hogyan játszik? Precízen. Minden játékban az életre való nevelés eszközét látja kezdetben, de néhány perc után felszabadultan játszani kezd.
Hogyan mesél? Precízen. A meseválasztás eleinte az életre való felkészítés eszköze, később belátja, hogy a gyerek kívánsága fontosabb.
Leggyakoribb mondata kamasz gyerekének: „Ezért áldoztam rád a legszebb éveimet?”

Milyen szülő vagy? – Elárulja a horoszkópod!VÍZÖNTŐ
Barát legyek, vagy szülő? A dilemma, amin egész addig gondolkodnak a Vízöntő szülők, amíg újabb kérdést nem találnak: barát legyek, vagy nagyszülő? A Vízöntőknek fontos az egyenrangú kapcsolat gyerekükkel, ők azok, akik már az óvodaválasztást is megbeszélik a kicsikkel.
Hogyan játszik? Azt és úgy játszik, amit és ahogyan a gyerekek szeretnének, teljesen fel tud oldódni a játékban!
Hogyan mesél? A kitalált mesék témáját közösen választják a gyerekekkel, és a cselekményt is átbeszélik.
Leggyakoribb mondata kamasz gyerekének: „Miért nem szóltál? Tudod, hogy nekem mindent elmondhatsz!”

Milyen szülő vagy? – Elárulja a horoszkópod!HALAK
Gyakran tör ki spontán „puszirohamokban” a Halak szülő, aki úgy gondolja, a szeretet és a mély gondolatok átadása a legfőbb feladata. Az iskolaválasztás elbizonytalanítja, mert érzi a felelőssége súlyát – ezt a döntési nehézséget egyébként több évtized alatt sem tudja levetkőzni. Felnőtt gyermekének is úgy ad tanácsot, mintha a család élete múlna rajta.
Hogyan játszik? Néha élénkebb a fantáziája, mint a gyerekeknek, főleg a szerepjátékokat kedveli.
Hogyan mesél? Eleinte könyvből, de később ráérez az ízére, és a legszínesebb tündérmeséket találja ki.
Leggyakoribb mondata kamasz gyerekének: „Ezt nem teheted velem, hisz szeretlek!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top