Ezo

Ellepték a délelőttöket a tévés jósok

Energetizálás és auratisztítás folyik fényes nappal, a tévés csodatevők legalábbis ezt állítják. Én pedig csak ülök, és azon gondolom, hogy pályát tévesztettem…

Nemrég ágyban fekve kellett töltenem egy egész hetet, ami az első két-három napban jó ötletnek tűnt, de aztán hirtelen megutáltam az egészet. Olvasni egy idő után nem volt kedvem, a DVD-imet untam, a család pedig robotolt napközben. A kutyán és a tévén kívül nem maradt más szórakozásom. A reggeli kötelező beszélgetős műsorok után azonban soha nem látott csodát fedeztem fel az egyik kereskedelmi csatornán, mégpedig egy komplett asztroblokkot. A műsor nem szól másról, minthogy beültetnek a kamera elé egy auratisztító, jövőlátó, mindent megoldó mágust, vagy ha úgy jobban tetszik, szakembert, aki aztán emelt díjas hívás ellenében ellátja néhány jó tanáccsal az elcsukló hangú betelefonálókat. Szinte látom magam előtt, ahogy a fia válásán kiborult és kétségbeesett Ica néni utolsó reménysugárként felhívja a nagyon hosszú és még annál is drágább számot. A vonal végén meg ott okoskodik az aktuális táltos, aki naná, hogy egyetlen perc alatt megoldja a problémát.

Ellepték a délelőttöket a tévés jósokAz alig 3 perces beszélgetés általában mindig ugyanazon a sémán alapszik.
– Hallo, hogy szólíthatom?
– Ica vagyok.
– Mikor született?
– 1942. június 30.
– Akkor ön egy családszerető rák, aha… és miben tudok segíteni?
– Hát tudja az szeretném tudni, hogy mi lesz a családommal…
– Azt látom, hogy most problémák vannak… ajaj. De aggodalomra semmi ok, a második negyedévben már több ereje lesz, hogy kitartson.
– Igen, de ne haragudjon, mi lesz az unokáimmal?
– Jaj, sajnos lejárt az időnk, holnap esetleg próbálja meg újra.

Így aztán ha Ica néni problémái nem illannak el hirtelen, keresgélheti tovább a megoldást, és szerencsére tévés csodatévőkből napjainkban nincs hiány. Akad, aki energetizál, más pedig képernyőn keresztül műti a gerincsérvet, ehhez képest egy családi gubanc kibogozása igazán semmiségnek tűnhet.

Persze az éremnek két oldala van, és nehezen tudom eldönteni, hogy melyiken akadjak ki jobban. Egyrészről ott van a kétségbeesett telefonáló, aki valamilyen kóbor áramtól vezérelve elhiszi, hogy a tévében ülő bárgyú tekintetű önjelölt csodatevő/auratisztító megoldja a problémáit. Hogyan gondolja  bárki is, hogy megoldást jelenthet egy sok számjegyű telefonszám és egy kamera?

Másrészről pedig kiakadok az emberi naivitást kihasználó láthatón semmihez sem értő jósokon, akik rendes állás helyett inkább az emberek butaságára alapozzák a lakáshitelüket.

Aztán persze a legjobban az veri ki a biztosítékot, hogy miért kényszerítik az embert napközben teleshop- és asztroshow nézésre ahelyett, hogy értelmes műsorokat adnának.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top