Ezo

Márciusi ezoterikus napok

Böjtmás hava, azaz március bővelkedik a néphagyományokban és az ezotéria szempontjából is jeles napokban. Ezekből szedtük össze a legérdekesebbeket!

 

 Márciusi holdnaptár

Márciusi ezoterikus napok

Március 4.: Kezdődhet a tavaszi nagytakarítás!
Kázmér napján ugyanis a régiek szerint sokkal egyszerűbb a házból elűzni a patkányokat, rágcsálókat és kártevőket, mint az év másik 364 napján, épp ezért ilyenkor kell rendet rakni és takarítani is!

Március 12.: Válassz egy tanfolyamot!
Márciusi ezoterikus napokGergely napját régen a diákság ünnepének tartották. Ilyenkor minden iskolában mulatságot szerveztek, hogy kedvet csináljanak a gyerekeknek a beiratkozáshoz. A népszokás tiszteletére válasz magadnak egy ezoterikus tanfolyamot!

Március 18–21.: Sándor, József, Benedek…
…zsákban hozzák a meleget! Ki ne ismerné a rigmust, ami szerint március közepén kezdődik az igazi jó idő? A néphit szerint József napján érkeznek a fecskék és a gólyák. Ha ez utóbbiaknak piszkos a tolluk hazaérkezésükkor, akkor bő termésre és gazdag esztendőre számíthatunk, ha pedig fehér, szűkölködni fogunk.

 

 Márciusi horoszkóp

Márciusi ezoterikus napok

Március 23.: Ne szőj, ne fonj!
Beáta napja asszonyi dologtiltó nap, ilyenkor kell felhagyni a téli fonással és szövéssel, és elkezdeni ezek helyett a kerttel foglalkozni. Ha nincs is félben maradt kézimunkád, amit letehetnél, ezen a napon azért körülnézhetnél a telet megsínylő cserepes növények között, és elvégezhetnéd a tavaszi átültetéseket, metszést.

Március 25.: Gyümölcsoltó Boldogasszony
A hagyomány szerint ezen a napon fogant meg Szűz Mária méhében Jézus. Épp ezért őseink a gyümölcsfák oltására tartották ideálisnak az időpontot. Ha ugyan gyümölcsösöd nincs is, ma folytathatod (vagy most már tényleg elkezdheted) a Beáta napján megkezdett balkonkertészkedést!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top