Ezo

Túléltük! – Retro-világvégejóslatok

Világvégét jósolni mindig nagy divat volt. Most mi is ismertetünk hat apokalipszist, amelyek szerencsére elmaradtak. Persze utólag könnyű dolgunk van, de azért a 70-es években teljes komolysággal retteghettek a jóslatoktól, amelyek szerint a világ bizonyosan elpusztul a 80-as vagy a 90-es években!

Túléltük! – retró világvége-jóslatok1980. december 31.
Egy ősi arab jóslat szerint a világvégét asztrológiai szempontból a Szaturnusz és a Jupiter együttállása jelzi majd a Mérleg jegyében. Az arab asztrológusok nem bíztak semmit a véletlenre, azt is kimondták, az együttállás pontosan 9 fok 29 percnél jön létre a világvégekor. 1980 utolsó napján megvalósult az együttállás a megadott fokszámon. A világvége elmaradása természetesen nem zárja ki a lehetőségét annak, hogy a Föld pusztulásakor is ez az égi konstelláció jöjjön létre…

1982. március 10.
A napra pontos világvégedátumot a hetvenes évek közepén két csillagász számolta ki. Jupiter-effektusként elhíresült elméletük szerint a fent említett napon a naprendszer bolygóinak jó része a Nap azonos oldalára kerül – ide értve az igen nagy tömegű Jupitert is –, ezzel megbomlik a kényes egyensúly, és megsemmisül a bolygórendszerünk. Néhány nyolcvanas évek eleji földrengést természetesen a Jupiter-effektus számlájára írtak a szerzők, de a világvége szerencsére elmaradt. Érdekességként meg kell említenünk, hogy asztrológiai szempontból az aznapi bolygóállás egyáltalán nem utal sem világvégére, sem világméretű természeti katasztrófákra.

1980-as évek közepe
Egy amerikai jósnő, Jeane Dixon a hetvenes évek elején turnézta végig az amerikai médiát egy látomásával, ami szerint a nyolcvanas évek közepén egy a Földbe csapódó meteor elpusztítja a világot. Szerencsére Jeane azt is látta, hogy előtte még női elnöke lesz az Amerikai Egyesült Államoknak. Talán ezért is nem választottak még meg női elnököt Amerikában?

Túléltük! – retró világvége-jóslatok
 Retrohét – a 80-as évek legcikibb frizurái

1992. szeptember 28.
Rollen Stewart, egy amerikai igehirdető vélte meglátni a világvége eljövetelét erre a napra. Szerencsére ez a jóslat is azok egyike, amely hitelességét a jós személye erősen kétségbe vonja. Stewart ugyanis nem épp épelméjű megnyilvánulásaival vált híressé, például templomokat dobált meg bűzbombával, és emberrablás miatt börtönbüntetést is kapott, ami finoman fogalmazva is fura egy prédikátortól.


1996

Az egész év veszélyes volt egyes bibliakutatók szerint. Most megpróbáljuk érthetően ismertetni az elméletet, ám aki nem akar belebonyolódni számszaki kérdésekbe, az nyugodtan ugorjon a következő dátumhoz! Tehát a középkori tudósok szerint Isten egy napja 1000 földi évig tart. Isten 6 nap alatt teremtette a világot, ennél fogva az emberiségnek is 6 napot fog hagyni az életre, majd mindannyian megpihenhetünk. Innen már csak azt kellett kitalálni, honnan számolják a 6000 éves létezést, és miután lett egy időpont, máris megvolt a végeredmény: 1996. Hogy miért időszámításunk előtt 4004-től számoltak a tudósok, azt nem tudjuk.

Túléltük! – retró világvége-jóslatok1999. július
Ki gondolta volna, hogy Nostradamus mindössze egy világvégét jósolt a 80-as, 90-es évekre? Az állítólagos apokalipszist vázoló négysoros elolvasása előtt mindenkit megnyugtatunk, Nostradamus a halála előtt összekeverte és teljesen értelmezhetetlenné tette addig sem egyértelmű próféciáit. Így azokat mindig csak utólag lehetséges beazonosítani, az esemény megtörténte után. Egyes Nostradamus-kutatók szerint az alábbi négysorost sem 1999-re kellett volna vonatkoztatni:
„Az 1999-es esztendő hetedik hónapjában
Eljő az égből a Terror nagy Királya:
Hogy életre keltse a mongolok nagy Királyát
Hogy jó szerencsével kormányozzon a Mars előtt és után.”

Mostanában a legdivatosabb világvége-időpont 2012. december 21.
, legalábbis a Nomád Farkas szerint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top