Ezo

Világvége elnapolva: az új dátum október 21.

Búcsúzkodtunk, eladtuk a lakást, még utoljára megöntöztük a palántákat aztán vártuk, hogy a május 21-re ígért világvége bekövetkezzen. De elmaradt. A dátumért felelős jós pedig pár nap bujkálás után csak annyit mond, hogy sajnálja, de elszámolta magát. Még szerencse, hogy van újabb dátum.
Világvége elnapolva: az új dátum október 21
Mit tegyél a nyáron? Segít a számmisztika

A 89 éves Harold Camping újabb kalkulációi szerint a 21-ike stimmel, az év is, csak a hónap nem: május helyett októberben lesz vége a világnak. Az idős férfi egy kaliforniai vallási rádió elnöke, az özönvíz dátumán és egyéb bibliai részleteken alapuló számításainak eredményét sokan teljesen komolyan vették. Több követője a múlt szombatra beharangozott világvége előtt megvált földi javaitól, felélte bankszámláján lévő pénzét, vagy szétosztogatta és egész nap várta a végítélet eljövetelét, majd pedig nagyot csalódott. A mozgalom követői szerint a világvége elmaradásával Isten újabb próbának teszi ki őket. Főleg, hogy a nagy várakozásban egy fillérjük sem maradt.

Világvége elnapolva: az új dátum október 21 Bár békésen törődtek bele, hogy még sincs itt még a vég, Camping tarthatott némi dühreakciótól, mert egészen hétfőig elzárkózott a világtól. Rádióállomása irodájának ajtajára táblát akasztott ki, tudatva: “Az iroda zárva. Sajnáljuk, hogy nem találkoztunk.”

Az AP hírügynökség már a hét végén megpróbálta otthonában is elérni Campinget, ám senki nem nyitott ajtót és a telefont sem vették fel. Hétfőn este azután nyilatkozott a sajtónak Camping, mentegetőzött, hogy elszámította magát a dátummal, jóllehet igyekezett a lehető legprecízebben kalkulálni. Bejelentette, hogy többé már nem figyelmezteti rádiója az embereket a végre, mely – és ebben egészen biztos – október 21-én lesz.

Rádiója egyébként több millió dollárt – zömmel adományokból származó pénzt – költött az ítéletnapi figyelmeztetés hírverésére.

 Nem ez volt az első “elszámolása” Campingnek, aki korábban mérnökként dolgozott: 1994-ben is beharangozott egy világvégét, de az is elmaradt. Akkor is matematikai hibával magyarázta tévedését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top