Ezo

Doppinghoroszkóp

Érdekes kérdés, hogy miként doppingolják magukat a különböző jegyek szülöttei testileg és lelkileg, illetve hogy hogyan készítsék fel a szervezetüket és a lelküket a hidegre. Van, akinek jót tesz a szauna, míg másnak a talpmasszázs, a harmadiknak pedig egy nagy beszélgetés a barátokkal, ahol forralt bort vagy forró teát iszogatnak.
Doppinghoroszkóp

 Nézz bele! – Októberi holdnaptár

DoppinghoroszkópKOS

A Kosok nem érzik elemükben magukat hidegben, ezért is fontos, hogy felkészítsék testüket-lelküket a télre. Ráadásul hajlamosak a rohanásra és az izzadásra, e kettő kombinációja pedig a megfázás „előszobája”. Az elsődleges tanács számukra a réteges öltözködés. Másodsorban pedig a sport, ami megedzi a szervezetüket. Amennyiben ott izzadnak meg, egy gyors zuhanyozással és hajszárítással megelőzhető a baj. „Utókezelésként” a szauna a leghatékonyabb, de ezt se vigyék túlzásba! A gyógyszerek helyett ajánlott az akupunktúra és/vagy iszappakolás. Ezekhez szakember szükséges. A Kosok türelmetlensége egy dologra jó: nincs idejük betegeskedni, ágyban feküdni, teát főzni, vagyis gyorsan meggyógyulnak.

DoppinghoroszkópBIKA

A Bikák számára alapvető fontosságú a jó fizikai közérzet, emiatt nagyon vigyáznak magukra: mindig az időjárásnak megfelelően öltöznek. Vagy ha kiszámíthatatlan, hogy hideg lesz vagy meleg, esni fog vagy sütni, visznek magukkal tartalék ruhát, zoknit, esernyőt. És milyen jól teszik, mert így nem érheti őket meglepetés. Sajnos a táplálkozás terén hajlamosak a túlzásokra: túl sok édesség, túl zsíros vagy túl nagy mennyiségű étel. Érdemes tél előtt sok-sok nyers zöldséggel és gyümölccsel feltölteniük a vitaminraktárakat: füge, sárga- és őszibarack, alma, körte, szilva, ringló, narancs, banán, cékla. És folyamatosan párologtassanak illóolajokat: narancsvirág vagy fahéj, vagy levendula.

DoppinghoroszkópIKREK

Az Ikrek-szülötteknek a tüdejük és a felső légutaik a legérzékenyebbek. Ha szoktak futni, akkor a hideg idő beköszöntével változtatniuk kell a nyári szokásaikon: vagy a szájuk helyett az orrukon kell venniük a levegőt, vagy sállal védeni a nyakukat, szájukat. Az orron át beszívott levegő hosszabb utat tesz meg a tüdőig, így van ideje felmelegedni, és nem betegíti meg azt. Ha mégis érzik, hogy kapar a torkuk, akkor válasszanak citromos, mézes ízű szopogatótablettát! És főzzenek különleges teákat: menta, citromfű, szeder, egres, áfonya, gránátalma, őszibarack, szilva. Ez utóbbiak gyümölcs formájában is jók. Mindemellett a zenehallgatás vagy a baráti beszélgetések is gyógyítóan hatnak az Ikrekre.

DoppinghoroszkópRÁK

A Rákok hajlamosak elhagyni magukat, ők tipikus hipochonderek. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne lenne szükségük valamilyen praktikára, amivel megelőzhetőek a téli betegségek. Mivel ők a víz elemi energiához tartoznak, a hidroterápia minden fajtája testhezálló nekik, például a borogatás, lábfürdő, gyógyfürdő stb. Idetartozik a teázás is. Ez akkor a leghatékonyabb, ha szertartásszerűen megadják a módját: lassú mozdulatokkal, különleges hangulatot teremtve készítsék a teát, ami lehet csalán, majoránna, palástfű, szeder, dinnye, körte, szilva. Ezenkívül tudatosan kerüljék a huzatos, szeles helyeket. Ha érzik, hogy meghűltek, azonnal vegyenek forró fürdőt, bújjanak ágyba, és másnapra kutya bajuk sem lesz.
 
DoppinghoroszkópOROSZLÁN

Az Oroszlán az egyik legegészségesebb asztrológiai jegy, rendkívül strapabíró szervezettel van megáldva. Ennek ellenére túlhajthatja magát, és ha kimerül, akkor a teste fellázadhat. Ezt időben meg lehet előzni például rendszeres sporttal. Amíg az időjárás engedi, végezzék a kedvencük sportjukat a szabadban! Ez lehet tenisz, golf, futás stb. A másik lényeges dolog, a hangulatra és az egészségre kiható környezeti tényező: a színek. Ha sötét, nyomasztó az otthonuk vagy a munkahelyük, akkor garantáltan le fognak robbanni. Az ideális falszínek: a fehér, a sárga, a narancs és az aranybarna. Ha nincs lehetőség átfesteni, akkor nagy poszterekkel és lámpákkal is lehet pótolni a fényt, és sok mécsessel.

DoppinghoroszkópSZŰZ

A Szűz-szülöttek mindenkinél jobban ügyelnek a higiéniára és az egészségmegőrzésre. Ők a táplálkozás terén nagyon igényesek, válogatósak és finnyásak. A bioélelmiszerek hívei. Ezenkívül sok magvat esznek, s ezekben olyan zsírban oldódó vitaminok vannak, amelyeket nem könnyű másképp bevinni. A télre való felkészülés mellett a csontjaik és az emésztésük jó állapotának fenntartása a feladatuk. Egyenek rengeteg kalciumban gazdag ételeket: tej, tejtermékek, káposzta, brokkoli, máj, dióbél, halak! A Szüzeknek nem szabad gyógyszert szedniük, inkább forduljanak a homeopátiához és a talpmasszázshoz. A féldrágakövek is gyógyító hatással vannak rájuk, különösen a borostyán, a füstkvarc, a zöld achát és a topáz.

DoppinghoroszkópMÉRLEG

A Mérlegek olyan érzékenyek, mint a patikamérleg. Minden apró feszültségre, változásra, szokatlan dologra hiperérzékenyen reagálnak. Az időjárás-változás is megviselheti a szervezetüket. Pont emiatt előre kell gondolkodniuk, és olyan trükköket bevetniük, amelyekkel a jókedvüket és az egészségüket is megőrizhetik. Talán a legegyszerűbb csodaszer a friss levegő. Szellőztessenek sokat, de ha hűvös van, akkor csak pár percig! Sétáljanak nagyokat erdőben! Ott ún. ionizált oxigénnel teli a levegő. Ennek mesterséges változatát légterápiával és illóolajos párologtatással állíthatjuk elő. A citrom-, a zsálya- vagy a fenyőolaj az ideális a számukra. A vese és a derék érzékenysége miatt javasolt a derékmelegítő viselése és sok folyadék bevitele.

DoppinghoroszkópSKORPIÓ

A Skorpiók vérbeli túlélők: ha esetleg lerobbannak, hamarosan főnixmadárként támadnak fel. Ennek ellenére jó, ha eljutnak arra a felismerésre, hogy nem muszáj betegeskedni, mert ügyesen megelőzhető ez is. Nekik kombinálniuk kell a vizet és a tüzet, náluk jöhetnek a meleg gyógyvizek vagy a forró kádfürdő. Sőt nekik találták ki a jeges vizes úszást szaunázással kombinálva. Ettől úgy megedződnek, hogy mindenféle vírus lepattan róluk. Ezen túlmenően testhezálló számukra az autogén tréning és a hipnózisterápia. Ebben forduljanak szakemberhez, nehogy nagyobb bajt okozzanak maguknak! A tantra és a szex is remek terápia. Minél többet és minél szenvedélyesebben szeretkeznek, annál erősebbek lesznek.

DoppinghoroszkópNYILAS

A Nyilasoknak a méreganyagoktól kell megszabadulniuk, ha betegségek nélkül akarják átvészelni a telet. A méregtelenítést kezdjék sok tiszta forrásvíz ivásával! Minél előbb hagyják el az alkoholt, a cigarettát és a kávét, legalább 2-3 hétre! Igyanak gyógyteákat: csalán, aranyvessző, erdei málnalevél és bodzavirág legyen egyenlő arányban bennük! Testükre és a hangulatukra is remek hatással van, ha valami nagyszabású, aktív dologhoz csatlakoznak. Ez lehet tánc, pl. dervistánc, jóga, dobolás. Minél több ember van ott, akár rekordállítási kísérlettel, a Nyilasok annál lelkesebbek. És ez az, ami valójában „gyógyítja” őket. Hiszen bármilyen betegek, egy jó ügy miatt képesek kiugrani az ágyból.

DoppinghoroszkópBAK

A Bakok tartanak a betegségektől, mert utálnak kiszolgáltatottan feküdni, és kimaradni a munkából. Hiába fegyelmezettek és szigorúak önmagukkal, velük is megtörténhet, hogy a szervezetük benyújtja a „számlát”. A megelőzés náluk is egyszerűbb és olcsóbb út. A legfontosabb a kellő mennyiségű és minőségű alvás. Ha nem vagy rosszul alszanak, akkor tegyenek a párnájuk alá levendulával töltött kis vászonzacskót! És tartsák tiszteletben a hétvégéket, vagyis legalább vasárnap tilos a munka! A természetjárás is jó ötlet, főleg magas hegycsúcsokra, ahonnan szabad a kilátás. Közben lehet sziklákon ücsörögni, fákat ölelgetni. Ha mégis ágynak dőlnek, akkor egyenek zellert, burgonyát, tormát és spenótot!

DoppinghoroszkópVÍZÖNTŐ

A Vízöntők nem érnek rá betegeskedni, állandóan rengeteg dolguk van. Ez az egyik prevenciós mód, de magában hordozza a veszélyt is, hogy túlfeszítik a húrt. Nem kell lassítaniuk, hiszen ez az ő élettempójuk, elég, ha beiktatnak megállásokat, ami lehet ima vagy meditáció. Szokatlan, modern kulturális programokkal is doppingolhatják magukat, vagy jó lehet egy kávézás, borozgatás barátokkal, kollégákkal. A hideg beköszöntével itt a forralt bor szezonja. Arra figyeljenek, hogy ez ne legyen túl cukrozva! Más forró italok is jó hangulatot teremthetnek: puncs, grog, rumos forró csoki, whiskys kávé stb. Természetesen ezek alkoholmentes verziója ajánlott, ha a parti után volán mögé akarnak ülni a Vízöntők.
 
DoppinghoroszkópHALAK

A Halak szülötteinek a felfázástól kell óvniuk magukat. A lábfejük érzékeny a hidegre és a nedvességre, szóval a cipőjük mindig legyen száraz és meleg! Az új divat, a hasított bőr, textilcsizmák nem kedveznek ennek. Ha mégis beázik a lábbelijük, akkor minél gyorsabban cseréljék le! Tipikus víz jegyként a forró fürdő ajánlott a ködös, zord estéken. Ez akkor a leghatásosabb, ha közben nyugtató zene szól, sok mécses ég a kád körül, és egy forró italt kortyolgat a Halak. A legideálisabb az, ha mindezt egy forró szeretkezés zárja. A Halak számára a testi-lelki eggyé válás, az unio mistica az a vágyott állapot, ahol nincsenek betegségek, és nincs semmi baj. Tuti, hogy másnapra semmi bajuk sem lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top