Ezo

Spirituális célpontok itthon

Ahogy az emberi testet, úgy hálózzák be bolygónkat is az energiavonalak. A meridiánok gyógyítóvá, pozitív energiát sugárzóvá tesznek egy helyet, egy dombot vagy épp egy sziklát.

Sokan Szent György-vonalaknak vagy más néven sárkányvonalaknak nevezik ezeket az erővonalakat, amiket a Föld mágnesességére vezetnek vissza. Ezek egyfajta rezgések, energiarendszerek, s ahol a vonalak keresztezik egymást, azok az akupunktúrás pontok, hasonlóan az emberi test akupunktúrás pontjaihoz. A többszörös metszetek egyben szakrális, szentnek tekintett helyek.

Spirituális célpontok itthon

 
Sokan időt, pénzt nem kímélve járják a világot, hogy megérezzék e mágikus helyek energiáját, feltöltekezzenek általa, így – reményeik szerint – közelebb kerüljenek a gyógyuláshoz, vagy akár a megvilágosodáshoz. Jó hír, hogy ehhez nem kell külföldre menni, itthon, Magyarországon is van pár olyan spirituális célpont, ami segíti a testi-lelki feltöltődést. 

Spirituális célpontok itthonDobogókő

A több gyógyító által szívcsakraként számon tartott Dobogókő őseink szerint az a pont, ahol az ég és a föld összeér. A Visegrádi-hegység legmagasabb pontja népszerű kirándulóhely, és még csak nem is kell a pazar látványért és az erős energiáért messzire utazni. Dobogókő jelentősége olyan világhírű energiaközpontokéval vetekszik, mint például Stonehenge, a görögországi delphoi jósda vagy az egyiptomi Kheopsz-piramis.

Olyan pont ez, ami folyamatosan feltölti szervezetünket energiával. Persze Dobogókőn nemcsak spirituálisan lehet feltöltődni, túrázni, télen pedig síelni is kiválóan lehet itt. 

 Spirituális célpontok itthonBükkszentkereszt

A Miskolchoz közeli Bükkszentkereszt Mária-jelenéséről híres, és gyógyító köveivel várja a spiritualitásra, szépségre fogékony kirándulókat. Bükkszentkeresztre ezrével érkeznek a látogatók, hogy eljussanak a kőzettani és ásványi szempontból egyedi területre, melynek kövei különleges energiát sugároznak.

Boldogasszony kövéhez egy monda is tartozik, amely szerint a követ maga Szűz Mária ruházta fel gyógyító energiával, amikor azon megpihent. Jézus megfeszítése után Mária megtört szívvel, szamár hátán elhagyta Jeruzsálemet, és a Bükkszentkereszt szomszédságában lévő Lófőtisztást útba ejtve egy kövön megpihent. A kő ettől kezdve megváltozott, és mindenkit meggyógyított, aki arra járt. A gyógyító kő különleges ereje hamar szárnyra kapott, és sokan érkeztek-érkeznek ide a gyógyulás reményével.

Spirituális célpontok itthon Tápiószentmárton

Tápiószentmártonnál az Attila-domb az a pont, melynek különleges energiát tulajdonítanak, s ezt a föld mágneses kisugárzásával hozzák összefüggésbe. A domb erejére úgy derült fény, hogy egy lovas gazda egyik beteg lovát kivitték a dombra, ahonnan az néhány nap múlva egészségesen tért vissza.

Bár a terület ereje csak nemrég ismert – és rengeteg szkepticizmus övezi –, látogatók sokasága érkezik ide, hogy megtapasztalja a gyógyító hatást. Sokan vannak azok is, akik ugyan nem hisznek a domb energiájában, ám úgy vélik, a táj szépsége, tisztasága és csendje felér egy terápiával. Az utazás már csak ezért is megéri. 

Spirituális célpontok itthonZalaszántó

Aki nyugati irányban keresgél célpontokat, az a zalaszántói buddhista békeszentélyt, az európai viszonylatban legnagyobb sztúpát keresse fel.

A 90-es években Bop Jon dél-koreai buddhista szerzetes egy rendszerváltó országban akart egy Buddha-szentélyt létesíteni, hogy a béke, a boldogság szimbóluma legyen. E célra a megfelelő helyet végül Zalaszántón találta meg, a Kovácsi-hegyen. A sztúpa 1992-ben készült el, és építésekor növényi magvakat, vallási dokumentumokat, tibeti könyveket raktak az építmény betonjába. Talán kevesen tudják, hogy 1992-ben a sztúpa kupolája fölött kialakított üregben helyezték el a vallásalapító Buddha földi maradványának néhány darabját. Ezeket a csontokat Tibet kínai megszállása idején a dalai láma tanítómestere menekítette Indiába.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top