Ezo

Heti holdnaptár július 22-től

Heti holdnaptárunkból megtudhatjátok, a hét egyes napjain mit érdemes elvégezni, és mit ajánlott elkerülni...

Heti holdnaptár július 22-tőlHÉTFŐ, július 22.: Pihenőnap. Telihold napján a leghatékonyabb a böjt, a méregtelenítés testi, lelki és szellemi szinten is. Fogászati és fodrászati tilalom érvényes a mai napra. Ez nem kötelező, csak ajánlott. Teliholdkor a gyógynövényekben a legmagasabb a hatóanyag-tartalom, ezért érdemes ma begyűjteni. (A teliholdról részletesebben lejjebb.)

KEDD, július 23.:
Aktív nap. A nagytakarítás most hihetetlenül látványos eredményt hoz. Nemcsak a kosztól, hanem pár felesleges dologtól is megszabadulhatunk. Ebben a fogyó Hold segít. Fodrászati tilalom van ma, viszont tanácsos alaposan kiszellőztetni: a levegős Vízöntő Hold felfrissít mindent és mindenkit. Most is időszerű a gyógynövényszedés.

SZERDA, július 24.:
Aktív nap. Ma is érdemes belevágni a nagytakarításba és kicsit hosszabban szellőztetni. Okosan tesszük, ha mára időzítünk egy kis selejtezést. A fogyó Hold segít, hogy kidobáljuk a használhatatlan cuccokat, amik elfoglalják a helyet az újtól. A kertben a kapálás aktuális ma.

CSÜTÖRTÖK, július 25.: Aktív nap. Ezen a napon a meditálás könnyen megy. Egy talpmasszázzsal sok méreganyagtól szabadulhatunk meg. Fodrászati tilalom van érvényben. A Halak Hold miatt tanácsos ma nagymosást tartani, és locsolni, illetve a madáritatót feltölteni.

PÉNTEK, július 26.: Aktív nap. Ma is aktuális a meditáció, a talpmasszázs, a nagymosás, a locsolás. Még ma sem tanácsos fodrászhoz menni, mert a most készült frizura nem lesz tartós. A kertben a madáritatók feltöltése időszerű.

SZOMBAT, július 27.: Aktív nap. Fogászati tilalom van ma. Ha nem sürgős, akkor ne menjünk fogorvoshoz! Érdemes mára időzíteni a fabútorok ápolását, a szobák és az ágyneműk szellőztetését. Kertimunka-tilalom vonatkozik a mai napra. Jobb, ha ma nem kertészkedünk.

VASÁRNAP, július 28.: Aktív nap. Még ma is fogászati tilalom van. Meghálálják a fából készült bútorok, ha most tisztítjuk, ápoljuk őket. Az ágyneműk száraz, napos időben átszellőznek, és jobb minőségű alvást eredményeznek. Kertimunka-tilalom érvényes mára.

SZABADULÓ TELIHOLD

Július 22-én, hétfőn este épphogy átlép a Hold a Vízöntőbe, szemben áll az Oroszlán Nappal. Ez a telihold két minőség egymásnak feszülése miatt meglehetősen megterheli a hétfői napot. Most a szabadság kérdése lesz/lehet kritikus. Vita alakulhat ki abból, ha valaki korlátozva érzi magát akár párkapcsolatban, akár családi kötelékben, akár munkahelyen.

Alapvető jognak tartjuk, és ezen a napon különösen fontosnak, hogy meglegyen a döntés- és mozgásszabadságunk. Amennyiben ezt bárki megkérdőjelezi, hihetetlen indulattal reagálhatunk. Telihold napján Houdini válhat belőlünk: a korlátozás legkisebb jelére azonnal menekülőre foghatjuk. Sajnos a túlzások következtében akár szakításra is sor kerülhet. Ezt csak józansággal és mértékletességgel védhetjük ki. Ellenségképgyártás helyett beszéljük meg, vagy még jobb, ha elhalasztjuk másnapra az egészet.

A közlekedésben is óvatosnak kell lennünk. A telihold azt mutatja, hogy ma a szembejövő emberek, járművek jelentik a veszélyt. Az óvatosságnak és nem az önérzetességnek van itt az ideje. Ezzel elkerülhető a legrosszabb: a baleset. Bár maga a telihold este van, de az egész napra kihatással lesz. Sőt aki érzékenyebb, annak az előző és következő napjára is. Az Oroszlánok és a Vízöntők vigyázzanak magukra és a párjukra! De a Bika- és Skorpió-szülötteknek sem árt a körültekintés. Természetesen a többi jegy szülöttje is legyen óvatos!

Heti holdnaptár július 22-től

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top