Ezo

Így lehetsz szerencsés a héten!

Hétindító ezotériai sorozatunkban ezúttal is egy csokornyi hasznos útravalót gyűjtöttünk a hétre, amelyek segítenek boldogabb, teljesebb életet élni nektek. Augusztus első teljes hetében a Jupiter és a Plútó szembenállása miatt a szerencse kerül a középpontba. A szerencse, és nem a hazardírozás – ez pedig fontos különbség, amelyre jó lesz figyelni!

A szerencse nemcsak forgandó, de roppant érdekes jelenség is. Az asztrológia a „véletlenek” szerencsés egybeesését a Jupiterhez társítja, és mint azt látni fogjuk, ezzel megoldókulcsot is ad a kezünkbe a szerencsés élethez. Hogy hogyan? Máris mondom!

Szerencse receptre

Így lehetsz szerencsés (nemcsak) a héten?Az asztrológia iránt érdeklődőknek és a hétindító ezotériai cikksorozat követőinek nem jelenthet újdonságot, hogy egy-egy bolygó több életterületünkért is felelős, többféle elvet és energiát testesít meg. A Jupiter, amely nem reprezentatív, házi felmérésem szerint sokak legkedvesebb bolygója, a szerencsével áll igen szoros barátságban, régen ezért gyakran nevezték a Nagy Szerencse Bolygójának. Az asztrológia tehát úgy tartja, hogy ahol a jupiteri elvek megjelennek, ott a szerencse elve is megjelenik, tehát a bevezetőben említett „véletlenek” a javunkat szolgálják.

Tehetek-e valamit azért, hogy több szerencse legyen az életemben? Vagy hogy a kérdés jobban sugallja a választ: tehetek-e valamit azért, hogy több jupiteri elv érvényesüljön az életemben? Hát persze hogy tehetek! Az asztrológia megfigyelések alapján jött rá, hogy mik a jupiteri elvek, s a gyakorlat igazolja, hogy ahol a Jupiter felbukkan, ott szerencsés események várhatók. Ugyanígy a Jupiter többi analógiája is megfigyelések következménye. Ha végiggondoljuk ezeket, egy kifejezetten bölcs és elgondolkodtató szerencsereceptet kapunk.

A szerencse képlete

Lássuk először a Jupiter néhány egyéb analógiáit:
a, Bölcsesség
b, Törvénytisztelet, törvényesség
c, Emberszeretet
d, Önbizalom
e, Igazságosság
f, Istenszeretet és hit
g, Jóindulat
h, Becsületesség, őszinteség
i, Az élet szeretete
j, Anyagi jólét
k, Nagylelkűség, bőkezűség
l, Becsületesség

Ezt a tizenkettes felsorolást akár ki is nevezhetjük a szerencse képletének, amely valahogy így hangzik: a + b + c + d + e + f + g + h + i + j + k + l = szerencse. Asztrológiai szempontból azért, mert ahol ezek az elvek megjelennek, ott óhatatlanul meg kell jelennie a szerencsének is, hiszen az is a Jupiter hatása alatt áll csakúgy, mint a felsoroltak. És itt látszódik az asztrológia rendszerének több ezer éves bölcsessége és mély emberismerete. Ha gondolatban kiválasztjuk a legszerencsésebb ismerőseinket, azt fogjuk tapasztalni, hogy ők bölcsek, tisztelik a törvényeket és betartják a szabályokat, mély emberszeretet jellemző rájuk, van önbizalmuk és hitük, erős az igazságérzetük, jóindulatúak, becsületesek, szeretik az életüket, nagylelkűek és becsületesek. És igen, az a népi mondás sem alaptalan, amely szerint az ördög is oda végzi el a dolgát, ahol már van. Tehát a szerencse megalapozásához szükségünk lehet egy kis kezdőtőkére is. Ha mindezek megvannak, akkor el sem tudjuk kerülni a szerencsét. Ha tehát szerencsések szeretnénk lenni (és nemcsak ezen a héten), akkor érdemes elkezdeni megvalósítani az életünkben a jupiteri elveket a-tól l-ig. És mielőtt valaki megakadna a j pontnál, megnyugtatok mindenkit: ha a többi tizenegy teljesül, akkor nemcsak a szerencse, de az anyagi jólét is megjelenik az életünkben.

A hét gondolata: „Legbelső, valódi lényed nem áll másból, csak szeretetből. Ám az, hogy a tüzét folyamatosan táplálod-e vagy sem, csak rajtad múlik. Ennek a módja az, ha elsősorban és folyamatosan szereted magad. Ekkor a szeretet mélyen benned elkezd növekedni, egyre csak nő és nő… míg egyszer csak már nem tudod tovább benntartani és kiárad belőled, körbeölelve mindenkit, akivel találkozol.” – Orna és Matthew Walters 

Így lehetsz szerencsés (nemcsak) a héten?A hét fényszöge: Jupiter–Plútó-szembenállás
Csütörtök hajnalban a Jupiter és a Plútó szemben állnak egymással, erről a heti ezovideóban is elmesélek néhány érdekességet. A Jupiter a Rákban, a Plútó pedig a Bakban tartózkodik. Ennek hatására a szerencsés események kapnak egy kis karrier és család témájú árnyalatot. A munkahelyi helyzetekben és a karrierünkben, a főnök-beosztott viszonyokban számíthatunk könnyen érkező szerencsére. A családban pedig hirtelen fordulatok vezetnek el bennünket a szerencsés problémamegoldásokig. Különösen akkor lesz ez igaz ránk, ha megfelelünk az a-tól l-ig felsorolt jupiteri elveknek!

Több figyelmet szeretnének az Ikrek, kevesebb okoskodásra vágynak a Bakok – heti asztrológiai tendenciák

A Kosok a legszívesebben jól beolvasnának valakinek, pedig ez teljesen felesleges. Felesleges felhúzniuk magukat és felesleges felidegesíteniük másokat. A Bikák most nem tudják eldönteni, hogy egyenek vagy eddzenek, esetleg mindkettőt vagy egyiket sem. A legfontosabb az lenne, hogy ők ezen a héten megszeressék a testüket. Az Ikrek úgy érezhetik, hogy társas magányban élnek: mintha mindenki a telefonokat, a tableteket, a számítógépeket nyomogatná a környezetükben. Talán ők maguk is. A Rákok a több megértésre és több elismerésre vágynak, amit az ügyfelektől és munkatársaktól meg is kaphatnak. Az Oroszlánok végre sort keríthetnek egy hosszú ideje halogatott találkozásra és egy régóta került beszélgetésre. A Szüzek most megmutathatják, mennyire társasági lények és mennyire képesek felülemelkedni a problémáikon, ha másoknak az ő nagylelkűségükre van szükségük.

A Mérlegek könnyen rájöhetnek valamire, ami megváltoztathatja a nyár végi terveiket. Most a munkahelyükön tűnhetnek fel számukra különös összefüggések. A Skorpiók jobban tanulnak és a megtanult információkat is könnyebben adják vissza, mint máskor. Talán érdemes lenne most elkezdeniük egy nyári tanfolyamot! A Nyilasok jobban osztják be az idejüket, mint ahogyan arra számítanak, és sokkal ügyesebben kezelik az emberi kapcsolataikat ezen a héten, mint az elmúlt hetekben. Ők most könnyen keverednek egyéjszakás kalandokba is. A Bakok nem értik, mire van ez a nagy felhajtás körülöttük. Ők könnyen érezhetik úgy, hogy mások akarják megmondani nekik, hogy mit lenne szabad csinálniuk és mit nem. A Vízöntők valamiért siettetnék az időt, és mindent megtesznek azért, hogy gyorsan túl legyenek ezen a héten. Úgy tűnik, hogy ők a nyár végére tartogatják nagy terveik megvalósítását, és már alig győzik türelemmel a várakozást. A Halak a szerelemről álmodoznak a héten, de kivételesen mérnöki tervező üzemmódban teszik ezt: pontosan kitalálják, hogy mi mindent kell elsajátítaniuk ahhoz, hogy a nagy Ő felfigyeljen rájuk.

Így lehetsz szerencsés (nemcsak) a héten?A hét könyve:
Louise L. Hay: Éld az életed!
Az Éld az életed a pozitív gondolkodás és a gondolatok teremtőerejének igazi alapkönyve. Louise L. Hay az elsők között ismerte fel, használta és kutatta a gondolatok és az önszeretet gyógyító erejét. Könyvben ezt a tudását adja közre. A nyolcvanas évek elején írt kötet az elmúlt harminc évben semmit sem vesztett hatásából és segítő erejéből.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top