Ezo

Az érzelmi kettősség hete

Hétindító ezotériai sorozatunkban ezúttal is egy csokornyi hasznos útravalót gyűjtöttünk a hétre, amelyek segítenek boldogabb, teljesebb életet élni nektek. Szeptember második hetében mintha nem lenne olyan könnyű megértetni magunkat másokkal. Vagy éppen túl könnyen is megy. A szerelmünkkel is nehézkes a kommunikáció. Vagy éppen túl tökéletes is. Hogy ez hogy lehet? Ez a hét az ambivalens kommunikáció és a szeretet-hazugság ellentétek harcában telik.

A hétindító cikkekben többször elhangzott már, az, hogy mi történik velünk, mindig nagyon sok asztrológiai hatás összességén múlik. Elsősorban természetesen az számít, hogy a saját horoszkópunk elemei milyen kapcsolatba kerülnek az égen valós időben tranzitáló bolygókkal. Az általános hatások megfigyelésekor kicsit egyszerűbb a helyzet, de nem sokkal, hiszen gyakran – mint ezen a héten is – azt látjuk, hogy egymásnak ellentmondó égi hatások érnek bennünket.

Jó szerelmi kommunikáció kontra rossz párkapcsolat?

Az érzelmi kettősség heteEzen a héten két bolygó is jegyet vált. A Merkúr hétfőn belépett a Mérleg jegyébe: nyitottá válunk, a kommunikációnk javul, udvariasak, diplomatikusak leszünk, és a párkapcsolatban végre megindul a harmonikus párbeszéd. Indokolt a pezsgőbontás, hacsak észre nem vesszük a szerdai csillagtérképet, ami szerint a Vénusz belép a Skorpióba: érzelmi nehézségek, olykor csalódások jelölője ez a bolygóhelyzet, amely zárkózottá tesz, és bizony könnyen okozhat feszültséget a szerelmünkkel való viszonyban. Összefoglalom: a párkapcsolatokban (is) harmonikus kommunikáció, nyitottsággal, de feszültséggel terhes párkapcsolatok zárkózottsággal.

Most akkor milyen is lesz a hét?

Mondhatnám, hogy Pom-Pom hetünk lesz: hol ilyen, hol olyan. A hetünk is, mint maga Pom-Pom a rajzfilmben, gyakran változtatja alakját és formáját. Lesznek pillanataink, amikor a Skorpió Vénusz birizgálja a kedélyeket. A Skorpióban a Vénusz finoman szólva nem érzi jól magát (itt rangvesztett helyzetben van), tehát nem tudja úgy kibontakoztatni jótékony hatását, mint szeretné, hiszen a kezét megköti a Mars és a Plútó, a Skorpió urai. Ennek hatására szélsőséges megnyilvánulásokra ragadtathatjuk magunkat, olyasmit is megtehetünk, amit máskor nem mernénk. Ez lesz a hangulati skálánk egyik végpontja, a másikon viszont ott a Mérleg Merkúr a maga kellemes hatásaival, amik bearanyozzák a kommunikációnkat. Ennek a jegyhelyzetnek a hatására lesznek olyan pillanataink, amikor a gondolatunkat is kitalálják (igen, a szerelmünk is), a szinglik könnyedén bonyolódnak flörtökbe, és olyan ügyekben is gyors megoldásokat találhatunk egy-egy beszélgetéssel, amelyek látszólag megoldhatatlan patthelyzetek.

Harmónia vagy feszültség – választhatok a Merkúr és a Vénusz között?

Röviden: Igen. Hosszabban: Nemigen. Kicsit még hosszabban: Nem választhatsz ugyan a két bolygó hatása közül, tehát nem mondhatod azt, hogy elnézést, én csak a Merkúr áldásos hatását kérem, a Vénusz tehetetlenségérzése nélkül. De attól sem kell félned, hogy csak Vénusz feszültségét kapod. És ami a legszebb az egészben, hogy az asztrológia analógiái a szokásos módon használati utasítást adnak a kezünkbe. Nézzük csak! Mit akarunk: Mérlegben járó merkúri hatást. Mit nem akarunk? Skorpióban járó vénuszi hatást. Mit tegyünk? Kerüljük az utóbbi viselkedésmintát, és válasszuk az előbbit.

Mindez a gyakorlatban

Avagy tedd és ne tedd a hétre!
– A Skorpióban járó Vénusz talán megszólal, de látva, hogy itt senki sem figyel rá, felkapja a vizet, és mindenkit elküld melegebb éghajlatra. – Ne utánozd!
A Mérleg Merkúr mindenkihez kedvesen szól, és mindenkiről pontosan tudja, hogy mit akar hallani, és azt el is mondja neki. Igen, ez talán elvtelennek tűnik, de egyrészt ezek nem feltétlenül hazugságok, másrészt a kedves szavak után már mindenki rá figyel, és mindenki örömmel megteszi, amit kér. – Ugye, hogy ez jól hangzik?
– A Skorpió Vénusz képtelen lazítani, képtelen jól érezni magát, és képtelen azonosulni a körülményekkel. Mindenről csakis az jut az eszébe: Börtönbe vetett, meg nem értett királynő vagyok. – Ne kövesd ezt a hozzáállást!
– A Mérlegben járó Merkúr laza és felszabadult, gondtalanul halad előre, szinte hallani véljük a fütyörészését. Mindez annak köszönhető, hogy tudja: bármilyenek is a körülmények, azokon mindig lehet változtatni. (Igen, a Skorpióban járó Vénusz is változtathatna, ha lenne annyira diplomata, mint a Mérleg Merkúr. De nem az, lásd első pont.) – Nyugodtan utánozd ezt a magabiztosságot!

Az érzelmi kettősség hete

– A Skorpió Vénusz mindenbe érzelmeket visz, még abba is, amibe nem kellene. Ennek folyományaként képtelen lazán venni a dolgokat, mindenből véresen komoly királydrámát csinál, Shakespeare-t megszégyenítő dramaturgiával. – Ez az, amit abszolút kerülni kellene a héten!
– A Mérleg Merkúr a könnyedség (olykor a könnyelműség) példaképe. Ő az, akit azért képtelenség megbántani, mert annyira szórakozott (vagy annyi szeretet van benne), hogy észre sem veszi a bántó szavakat. A bosszúvágyat nem ismeri, és voltaképp csak egy jó beszélgetésre bulira vágyik. – Ugye hogy követendő ez a lazaság?

A hét gondolata: „A többiek megváltoztatásának egyetlen módja: először nekünk kell megváltoznunk. Változtass az elgondolásaidon, a hozzáállásodon, és »ők« is nyomban mások lesznek.” – Louise L. Hay 

Tanulnak az Ikrek, értelmet keresnek a Bakok – Heti asztrológiai tendenciák

Nagy fába vágják a Kosok a fejszéjüket, és ez a fa most könnyen ki is dől. A Kosoknak ezen igencsak sikerül meglepődniük, pedig a környezetük mindezt előre látta. A Bikák viszont szokatlan előrelátásról tesznek tanúságot, és könnyedén kiszámítják, hogy ki mit fog tenni, mondani, vagy lépni. Ez persze nem jelenti azt, hogy ezzel visszaélhetnének! Az Ikrek belevetik magukat a tanulásba, és most különösen jól teljesítenek minden tanfolyamon, továbbképzésen és nyelvórán. Érdemes tanulniuk, mert ennek meglesz a haszna. A Rákok egy picit unják a mellébeszélést, ők konkrét eredményeket akarnak és sok-sok választ a kérdéseikre. Az Oroszlánok a legszívesebben kikényszerítenének egy vallomást, de ezt erőszakkal nem szerezhetik meg. Több szeretettre és több türelemre lesz szükségük. A Szüzek végre a magánéletükre, a szerelmükre, a kapcsolatukra koncentrálnak. Végre, hiszen a Szüzek párjai már alig várták, hogy végre nekik is jusson egy kis figyelem.

A Mérlegek úgy érezhetik, hogy valaki elfelejtkezett róluk. Ahelyett, hogy ezt egy nagyobb veszekedéssel nyomatékosítanák, inkább szelídebb kommunikációs eszközöket kellene választaniuk. Például egy vicces levél megtenné. A Skorpiók most egy eltörött barátságot vagy szerelmet ragasztgatnak. Minél régebb óta zúzzátok egymást, annál nehezebb lesz a dolgotok, de nagyon is megéri a próbálkozást, hiszen hamarosan sikerül a kapcsolatjavítás. A Nyilasok szívesen átaludnák a hetet, de félő, hogy erre nem lesz lehetőségük, mint ahogy arra sem, hogy ne nyilvánítsanak véleményt egy fontos kérdésben. A Bakok meg-megállnak és azon gondolkodnak, hogy vajon mi értelme van mindannak, amit csinálnak. Most nekik extra fontos, hogy tudják, lássák, értsék, mi az eredménye a munkájuknak, mi az eredménye a szavaiknak. A Vízöntők észrevétlenül változtatták meg a véleményüket, pedig eddig azt hitték, ők mindig szilárdan ragaszkodnak az álláspontjukhoz. Nekik fontos, hogy ne szégyelljenek változni! A Halak a szerelmet keresi, és meg is találja, de könnyen lehet, hogy a választottjuk nem igazán nyitott erre a kapcsolatra. Hogy ilyenkor mi a teendő? Nyugodtan lépjetek tovább, kedves Halak, és olyan embernek adjátok a szereteteteket, aki viszonozza is azt!

Az érzelmi kettősség heteA hét könyve:
A csodák tanítása

Loise L. Hay, Eckhart Tolle, Doreen Virtue – csak néhány ismert név azok közül, akiknek az életét az A Course In Miracles – A csodák tanítása változtatta meg. Ez a belső diktálás során érkezett könyv végre magyarul is elérhető mindazoknak, akik elég bátrak ahhoz, hogy elinduljanak saját Belső Tanítójuk és belső lelki békéjük felé. A könyv szavaival élve: „E tanítás célja nem az, hogy megtanítson a szeretet értelmére, mert ez túlmutat mindazon, amit tanítani lehet. Ám célul tűzte ki, hogy eltávolítsa mindazt, ami megakadályozza, hogy tudatára ébredj a szeretet jelenlétének, amely a te természetes örökséged.”

Ezt már olvastad?

Heti holdnaptár szeptember 9-től 
A váratlan meglepetések ideje: szeptemberi horoszkóp
Számodra a párod a nagy Ő, esetleg vannak kétségeid? 
A számmisztika leleplez

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top