Ezo

A boldog karma hete

Szeptember harmadik hetében a karmánk, és a karmánkkal kapcsolatos félreértések kerülnek figyelmünk középpontjába. Érdeklődésünk nem elméleti, ezúttal is a gyakorlati oldalra koncentrálunk. Karma a gyakorlatban, izgalmas téma, ugye?

Karma. Milyen egyszerű szó, mindössze öt betű, mégis sokan rettegnek tőle. Nyugaton valamiért sokan tekintenek a karmára, az életüket megrontó, szétcincáló tőlük független erőként (sokan egyenesen a csillagokat okolják érte), keleten viszont a legnagyobb derűvel szemlélik saját karmáikat az emberek. Pedig a szó, a fogalom, az elv keleten őrződött meg a számunkra, és mi, nyugatiak csak az utóbbi évszázadban lettünk karmaszakértők. Mi a keleti derűs karmaszemlélet titka?

A karmád te vagy

A boldog karma heteAz előző bekezdés végi kérdésre igen egyszerű a válasz: a keleti ember tudja, hogy a karma nem egy tőle független dolog. Bizony, a karmát, legyen az bármilyen rossz is, lehet irányítani. A karmába nem szabad és nem is kell belerokkanni. A karma nem akadályozhatja meg a boldogságodat és a sikeredet. A karma ugyanis nem egy tőled független, rád kényszerített büntetés. A karmád te vagy, te választottad, te készítetted, és te vállaltad be azt is, hogy ledolgozod, feloldod.

Hogyan működik a karma?

A karma lényege, hogy minden tetted és gondolatod következményt von maga után. Egyre gyorsuló világunkban, egyre finomabbá váló spirituális energiáink közepette egyre hamarabb tapasztaljuk meg ezeket a következményeket. Az angyalok és a spirituális tanítók már az azonnali karmáról beszélnek, arról, hogy nem kell megvárnod a következő életedet ahhoz, hogy kijavíts egy hibát. Mert a karma ennyi: kijavítani a múlt hibáit. Előző életedben templomi kegyszertolvaj voltál, most hittérítőként szolgálod ugyanazt az istent, akit megloptál. Igen, de már nem kell megvárnod ehhez egy újabb testet. Ha ránézel az életedre, látni fogod, hogy a múltban elkövetett hibáid közül hányat javíthattál volna ki, és hányat javítottál ki. Mert már ezt is lehet. Itt és most ledolgozni a karmát, hogy a következő életedben már ennyivel is kevesebb legyen.

A karma a szenvedés? A karma a boldogság?

Ahogy kéred, olyan lesz a karmád. Sokan hirdetik azt – tévesen –, hogy a karmánk a szenvedés, a tetteinkért kapott büntetés az univerzumtól, istentől vagy bármilyen hatalmasságtól. Aki így tekint a karmára, az az egója szintjéről nézi azt. Ha a nézőpontot felemeljük a szívünkbe, a lelkünkhöz, azonnal megváltozik a karmáról alkotott nézetünk is. Az egó azt mondja: rossz dolgok történnek veled, mert ez a karmád, szenvedj. A lélek ellenben arra emlékeztet szeretettel, hogy minden, ami veled történik, így a „rossz” is, egy-egy megtanulandó lecke, amelyet szabad akaratodból magad választottál. És igen, vannak leckék, amelyek első ránézésre negatív történések. Az egóalapú szemlélet arra késztet, hogy ragadj bele ebbe a negativitásba, tűrj, szenvedj, idd ki fenékig a méregpoharat, mert ez a sorsod. Az angyalok azonban azt mondják, nem a szenvedés oldja a karmát. A szenvedés, a fájdalom, a félelem az egó energiái, amelyek nem jutnak el a spirituális síkokra, nem láthatóak a mennyországban, és isten sem érti ezeket. A mennyország energiája a szeretet, a boldogság, a béke, isten is csak ezeket látja, és a karma (mint isteni törvény) is csak ezekből ért. Az angyalok úgy fogalmaznak, hogy a karmánkat legalább tízszeres gyorsasággal vagy még gyorsabban dolgozzuk le akkor, amikor boldogok vagyunk, akkor, amikor szeretünk, és akkor, amikor a belső béke és harmónia állapotában vagyunk.

A boldog karma hete

Akkor miért történik a rossz?

Nem történik velünk rossz. A rossz csak egy címke, egy értékítélet. Minden történésnek, amit felcímkézünk a rossz, a negatív vagy a szerencsétlenség jelzőkkel, valójában egy célja van: az, hogy megtanuld boldogságba fordítani. A megoldandó feladataink mind azt a célt szolgálják, hogy megmutassuk, mennyi szeretet, boldogság, béke és gyógyító energia van bennünk. Ha egy-egy rossznak címkézett helyzetet feloldunk, megoldunk, tanulunk belőle, és a beleragadás helyett továbblépünk a boldogság felé, akkor oldottuk fel az ehhez kapcsolódó karmát. Ha tűrünk és szenvedünk, akkor nem tettünk mást, mint megerősítettük a fájdalom karmáját.

Mit kér a karma?

Nagyon fontos megérteni az előző bekezdés utolsó mondatait: a negatívnak érzett helyzet azt mutatja meg, hogy min kell változtatni. Nem szabad beleragadni egy-egy rossznak bélyegzett szituációba, nem szabad ottmaradni a fájdalomban, hanem meg kell gyógyítani ezeket a szituációkat. Addig kell őket változtatni, fejleszteni, módosítani és megoldani, amíg el nem érkezik a helyükre a boldogság, a pozitív helyzet. A karma a gyógyulást szolgálja és a boldogságot. A cél az, hogy belső vágyainkat és az angyalaink szavát követve megvalósítsuk a saját boldogságunkat. Nem számít, hogy milyen a helyzetünk most, ha meghallgatjuk a belső hangunk inspirációit, ha segítséget kérünk az angyalainktól, minden helyzetből találunk kiutat és minden leckét jól oldunk meg. A karma a tanulás folyamata, azaz minél több leckét oldasz meg, és minél közelebb vagy a belső békédhez, annál kevesebb új leckét kapsz, és azok egyre kevésbé lesznek nehezek. A végén pedig még itt, a földi életedben megérkezhetsz a mennyei boldogság állapotába.

A hét karmikus fényszögei

A héten a felszálló holdcsomópont három fontos fényszöget is kap. A felszálló holdcsomópont igen fontos karmikus jelölőpont a nyugati horoszkópban, amely kedden egzaktul együtt áll a Szaturnusszal, a karma urával. Az egész hetünket beragyogja ez az együttállás, szép karmaoldási lehetőségeket biztosítva. Lefordítva: szép tanulási lehetőséget biztosítva ahhoz, hogy megtanuljunk tenni a boldogságunkért, és ne mástól várjuk azt. Szerdán a Vénusz is csatlakozik ehhez az egzakt együttálláshoz. Figyelem, itt az alkalom arra, hogy letegyük a párkapcsolati szenvedés, a magány karmáját, és elinduljunk a boldog párkapcsolatok irányába! Vasárnap pedig az épphogy fogyásnak indult Hold kerül szembe a felszálló holdcsomóponttal, ezzel biztosítva azt, hogy a családi karmánkból éppúgy ledolgozhassunk, mint az érzelmi terheinkből.

Mit tegyünk?

Egész héten keresd a boldogságodat!
Minden helyzetben tedd fel magadnak a kérdést: hogyan jöhetek ki ebből jól? Kérdezd meg angyalaidtól: Mit tanulhatok ebből a helyzetből? Akár a felettes énednek, akár angyalaidnak teszed fel ezt a kérdést, a válasz a belső hangodban jelenik majd meg inspirációk, vágyak, érzések formájában. Érdemes lesz tehát hallgatnod a belső hangodra!

Barátkoznak a Rákok, tanulnak a Nyilasok – Heti asztrológiai tendenciák

A Kosok rohannának is meg nem is. Most azt kell eldönteniük, hogy van-e értelme a sietségnek. A Bikák a várakozásban lelik örömüket. Emiatt könnyen lehet, hogy többet várnak valakire, mint kellene. Az Ikrek új élményeket fedeznek fel azáltal, hogy mernek mások lenni, mint a környezetük. A Rákok a barátaikat segíthetik meg azzal, ha minden pillanatban kiállnak mellettük, akkor is, ha hülyeséget csináltak. Az Oroszlánok nyugodt szívvel hoznak meg egy döntést, és boldogan vetik bele magukat a változásba. A Szüzeknek nem kell külső motiváció ahhoz, hogy nagy dolgokat hajtsanak végre, elég, ha a belső hangjukra hallgatnak.

A Mérlegek ott is szerelmet találnak, ahol arra semmi remény sincs. (Igen, ez valóban úgy hangzik, mint egy popsláger, de a Mérlegek hete is popslágeres lesz.) A Skorpiók nem tudnak magukban tartani egy titkot, nekik most erős a közléskényszerük. A Nyilasok találnak egy érdekes tanfolyamot, könyvet vagy csoportot. Érdemes nekik ezekből új információkat meríteniük. A Bakok inspirációra lelnek, és olyan ihletetten végzik a munkájukat, hogy azon a főnökük is meglepődik. A Vízöntőknek most szükségük lehet arra, hogy megölelgessenek, megszeretgessenek valakit, és könnyen lehet, hogy most válnak kis állatok gazdájává. A Halak olyasmit tanulhatnak a szerelemről, amit midig is tudtak, csak éppen a gyakorlatban nem tudták kamatoztatni ezt a tudást.

Heti programajánló

Angyalhíd angyaltanfolyam: Mayer Andrea alapfokú angyaltanfolyama Doreen Virtue könyveinek tanításait dolgozza fel. A tanulók megtapasztalhatják, hogy angyalaik segítségével nemcsak életük nehézségeit oldhatják meg sikeresen, hanem az angyalok folyamatos jelenléte a mindennapokban csodák sorozatát indíthatja be, amelyek erősítenek, gyógyítanak, fejlesztenek és békével gazdagítanak bennünket.

Ezt már láttad?

Heti asztrovideó: Vedd elő az iránytűd!
Heti holdnaptár szeptember 16-tól
Karmajóslás
Rossz történések – hogyan kerülnek az életembe?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top