Ezo

Heti holdnaptár október 14-étől

Heti holdnaptárunkból megtudhatjátok, a hét egyes napjain mit érdemes elvégezni, és mit ajánlott elkerülni...

Heti holdnaptár október 14-tőlHÉTFŐ október 14: Pihenőnap. Szombaton lesz telihold. Már ma hatékony a fogyókúra, a diéta, a méregtelenítéspéldául szaunázással. A most sütött kenyér és sütemény a szokottnál is finomabb lesz. 23:04-ig a Hold a Vízöntőben kedvez egy alapos szellőztetésnek.

KEDD október 15: Pihenőnap. Ma is eredményes a fogyókúra és a méregtelenítés. Halak Hold miatt érdemes a szokottnál többet inni. Ezzel elősegíthetjük a mérgek távozását. Jótékony a meditálás és a talpmasszázs is. Fodrászati tilalom van. Víz jegyben járó Hold miatt tanácsos most locsolni.

SZERDA október 16: Pihenőnap. Telihold előtt a legjobb böjtölni, fogyókúrázni, méregteleníteni, meditálni és talpmasszőrhöz menni. Mára fodrászati tiltás van érvényben. A most készülő frizura nem lesz tartós.

CSÜTÖRTÖK október 17: Pihenőnap. Ma fogászati tilalom érvényes. Továbbra is látványos eredményeket hoz a fogyókúra, a méregtelenítés inhalálással, szaunázással, talpmasszázzsal. Amint ma belép a Hold a Kos jelébe, a Nap-Hold szembenállás egyre „élesebbé” válik. Vagyis mindenki egyre ingerlékenyebb lesz.

PÉNTEK október 18: Pihenőnap. Két tiltás is van mára: fodrászati és fogászati. Ellenben lehet fogyókúrázni és méregteleníteni. Most aktuális a tartósítás: például a káposztasavanyítás. A kertben a telihold előtti napon a legjobb gyógynövényt gyűjteni, mert a hatóanyag-tartalom ilyenkor a legmagasabb.

SZOMBAT október 19: Pihenőnap. Teliholdas napon fogászati és fodrászati tilalom is van. Viszont tanácsos fogyókúrázni, böjtölni és meditálni. Ezek csökkenthetik bennünk azt a feszültséget, amit a Nap és Hold szembenállása okoz. Kertimunka-tilalom érvényes mára. (A teliholdról részletesebben lejjebb.)

VASÁRNAP október 20: Aktív nap. Még ma is fogászati és fodrászati tilalom van érvényben. A Bika Hold a Vénusz uralma miatt az otthon szépítését segíti. A kertben ma aktuális a sziklakert gondozása és a gyógynövénygyűjtés.

ÖNZŐ TELIHOLD

Október 19-én szombaton a Kos Hold és a Mérleg Nap egymással pontosan szembe kerül. Ezt nevezzük teliholdnak, mert a Nap telibe megvilágítja a Holdat a Földről nézve. A Kos az önzésünket, az egónk előtérbe kerülését és az akaratunk felerősödését szimbolizálja. Ezek azt eredményezik, hogy kevésbé vagyunk érzékenyek mások igényeire. Így könnyen ránk foghatják, hogy önzőek vagyunk. Nem baj, ha kiállunk magunkért. De ezt nem szabad mások rovására tennünk. Úgy tudunk jó csapatjátékosokká válni, ha gyakran megkérdezzük, hogy mások mire vágynak, mi az igényük. Ez a kérdés akkor is kedvező hatású, ha pontosan tudjuk, hogy mit fog válaszolni a másik. Ha sikerül érzékeltetnünk, hogy számít a másik véleménye, akkor csökkenhet a feszültség, vagyis a vita kirobbanásának az esélye.

Sajnos teliholdkor több a baleset. Szóval fokozottan elővigyázatosnak kell lennünk az utakon. A telihold mindig a szembe jövő járművek veszélyét jelzi. Csak kellő odafigyeléssel és a sebesség felelősségteljes megválasztásával kerülhetjük el a legrosszabbat, a balesetet. Maga a telihold szombaton kora hajnalban lesz. De a hatása már pénteken is érzékelhető. A Kos és a Mérleg szülöttek vigyázzanak a legjobban! De a Rákok és a Bakok is vigyázzanak magukra és a kapcsolataikra! Természetesen azért a többi jegy szülöttje is legyen óvatos!

Heti holdnaptár október 14-től

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top