Ezo

A nagy nekifutás hete

Vigyázz… Kész… Indul az új év! Hétindító (évindító) ezotéria cikkünkben R. Kövér Balázs, a Nők Lapja Café asztrológusa segít nektek elindulni egy boldogabb élet felé. Ha szükséged van lendületre a nekifutáshoz vagy erőre az évkezdéshez, a legjobb helyen jársz: mutatjuk, hogyan és miben segítenek a héten a csillagok!

Új hét, új év, új ciklus indul az életünkben. Igen, már megint. Már megint itt egy alkalom az újrakezdésre, arra, hogy felszívd magad, és elindulj végre a céljaid és a vágyaid megvalósítása felé. Ha ma felhúzod a hétmérföldes csizmádat, 2014. végére biztosan megérkezel a boldogsághoz.

2014. horoszkópja megszületett
Mindennek van horoszkópja, ami elkezdődik, megszületik, elindul. Ha a születés pillanatára elkészítjük ezt a horoszkópábrát máris mindent megtudhatunk a szülöttről. Valószínűleg minden asztrológiai iskola első óráján elhangzik ez az információ, így véletlenül sem szeretnék úgy csinálni, mintha a spanyolviaszt osztottam volna meg veletek. Viszont a hétindító ezotéria cikk jó apropót kínál arra, hogy ránézzünk az újszülött 2014-es év születési képletére, hiszen az év ezen a héten születik, csütörtökön 0 óra 0 perckor. Az első és legszembetűnőbb, amit látunk, hogy 2014. újholdkor született, méghozzá igen különleges újholdnál. A Bakban nemcsak a Nap és a Hold állnak együtt (technikailag ez az újhold), hanem a Plútó is csatlakozott hozzájuk. És igen, ez a bolygóállás nemcsak a hetünket fogja meghatározni, hanem az évünket is.

A nagy nekifutás hete

 

Vegyél lendületet, és kezdj újra!
Tudom, az évkör és a csillagok által kijelölt utunk tele van újrakezdési, kezdési pontokkal, és ez egy idő után unalmasnak tűnhet: „Már megint itt a lehetőség egy újrakezdésre. Kit érdekel? Megvárom a következőt!” Persze, dönthetsz így, ha van az életedben néhány felesleges nap vagy hét, esetleg hónap vagy év. De ha úgy érzed, hogy most inkább mégsem szalasztod el ezt a lehetőséget, érdemes nekifutnod az új életed, az új valóságod megteremtésének.

A hét gondolata: „Az életfeladatod az, amire hívást érzel; a megszentelt ígéret, amit tettél; a hivatásod. Elsőként és legfontosabbként az, hogy szeress és boldog légy. A hívás arra szól, hogy meggyógyítsd, ami nem boldog benned, ezt pedig a megbocsátáson keresztül teheted. A hívás arra szól, hogy az isteni inspirációra hallgatva megtedd, amit csak te tudsz megtenni. És elhívatásod az is, hogy önmagadon keresztül a világ megváltója légy. Ha felismered, hogy elsődleges feladatod a SZERETET és a BOLDOGSÁG, akkor minden más magától a helyére kerül. Minél teljesebbnek érzed magad, annál inkább az életfeladatodat éled. Kötelezd ma el magad emellett!” – Chuck Spezzano



Melyik életterületünkre hat az újhold?
Akár úgy is fogalmazhatnánk, hogy ezen a héten egybeesik az asztrológiai kezdés-újrakezdés időszaka (újhold) a pszichéssel (újév).  A Bak újhold a karrierünk és az életcélunk átgondolására invitál bennünket (ne feledjük, egész éves projekt lesz), illetve arra, hogy a szüleinkhez, főnökeinkhez, feljebbvalóinkhoz való viszonyunkat gondoljuk újra. A Bak újhold kedvez vállalkozás alapításának is (megint csak egész éves tendencia lesz ez). A Plútó együttállás rengeteg energiával, erővel tölti meg ezt az újholdat. Ne feledjük el, hogy a Plútó az a bolygó, amelyik szereti a szélsőségeket, a meglepő dolgokat, szereti a gyors változásokat, és ha valamit nem engedünk el, vagy nem ismerjük fel idejében a változás szükségességét, azt nemes egyszerűséggel felrobbantja. Épp ezért, ezen a héten (de 2014-ben egész évben is) különösen fontos lesz, hogy megvizsgáljuk: milyen helyzeteink vannak, amelyeken változtatnunk kell, amelyek már nem szolgálják a boldogságunkat, és amelyekben rosszul érezzük magunkat, de megszokásból és lustaságból mégis ragaszkodunk hozzájuk.

Nekifutunk, de hova?
Ha elindulsz a 2014-es év futóversenyén, amely 365 napig tart majd, igen szép díjakat kaphatsz. Természetesen minden induló nyer, de a nyeremény mértéke nagyban függ majd a befektetett energiák nagyságától. Ha mész az idei év energiáival, a célszalag átszakításának pillanatában jobb lesz az állásod, jobbak lesznek a munkahelyi viszonyaid és lehetőségeid, mint most. Az idén felfedezheted az életfeladatodat, és öles léptekkel el is indulhatsz a megvalósításának útján. Ha pedig már az utadon vagy, megtapasztalhatod, hogy az Univerzum elkezd támogatni: az anyagi ügyeidben, a szerelmi életedben, az emberi kapcsolataidban, a testedhez fűződő viszonyodban és a testi-lelki egészségedben is pozitív változások indulnak el. Ha tudatosan haladsz az életfeladatod útján, megtapasztalhatod az életed minden területére kiterjedő boldogság és siker érzését.

Kinek lesz rossz éve?
Annak, aki nem ismerte még fel, hogy életünk minden pillanatáért mi magunk vagyunk felelősek, és minden pillanatban hozhatunk döntést, amivel minden helyzet megváltoztatható. Rossz évre számíthat az is, aki szívesen hibáztat másokat, és akinél hosszú listában állnak a bűnbakok: rokonok, szerelmek, ismerősök, ismeretlenek, főnökök, politikusok, titkos szervezetek, világméretű összeesküvések – mindegy, kit, kiket hibáztatsz, 2014-ben rá kell jönnöd, hogy az életedért valójában te vagy a felelős. Nehéz évre számíthatnak azok is, akik nem tudnak dönteni, és azok is, akik képtelenek a változásra, no meg persze azok is, akik soha semmiből sem tanulnak.

Kinek lesz jó éve?
Nem nehéz kitalálni: annak, aki felelősséget vállal a saját életéért, és a gondolataiért is. Ha tudod, hogy gondolataid befolyásolják az életminőségedet és a veled történő eseményeket (és most az mindegy, hogy ezt pozitív gondolkodásnak hívod-e, vagy csak a modern agykutatás és a pszichológia eredményeire támaszkodsz) akkor 2014-ben percről percre jobb és jobb események történnek majd veled. Nyílegyenes út vezet majd a sikerekig, és az eredmények learatásáig. Akkor is jó éved lesz, ha szereted a változásokat és ha könnyen változtatsz. Akkor se kell félned 2014-től, ha szívesen és könnyen vonsz le következtetéseket a veled történtekből, és ha szeretsz tanulni. Ha észben tudod tartani, hogy 2014-ben minden változás a javadat szolgálja, akkor nyert ügyed van.


Maguknak ajándékoznak az Oroszlánok, kerülik az okoskodókat a Skorpiók – Heti asztrológiai tendenciák

Bár nem akartak fogadalmakat tenni a Kosok, lehet, hogy mégiscsak újévi fogadalmakra ragadtatják magukat. És persze az sem meglepő, ha ezeket az idén sem tartják be – de ez talán nem is baj. A Bikák most bölcsességük teljes tudatában szívesen adnak tanácsot másoknak (ők tudják, hol vannak a legjobb bulik egyébként), de a tanácsaikat nem mindenki fogadja meg. Az Ikrek egyik ámulatukból eshetnek a másikba, nekik tényleg egyértelmű, hogy az új év egy új világ kezdete is. A Rákok is nagy elhatározásokat és nagy fogadalmakat tesznek az ünnepi hangulatban. A hétköznapokban azonban mindent máshogy látnak majd. Az Oroszlánok szívesen meglepik magukat évbúcsúztató ajándékokkal, és szívesen kényeztetik magukat olyan lehetőségekkel, amelyeket máskor nem mertek megadni maguknak. A Szüzek megtapasztalják, hogy milyen sok támogató, segítő potenciál van a családjukban, és mennyi szeretet halmozódott fel az otthonukban.

A Mérlegeknek segítségre lesz szükségük, de eleinte talán nehezükre esik segítséget kérni. Pedig jól tennék, ha ki merné nyitni a szájukat. A Skorpiók most nehezen viselik az okoskodást, de mindent elkövetnek, hogy ez ne derüljön ki róluk. (Úgyis kiderül.) A Nyilasok szeretettel búcsúztatják az óévet, és úgy tűnik, hogy az óévvel együtt egy baráttól vagy barátnőtől is búcsút kell venniük ideiglenesen. Nyugalom, ez a búcsú nem végleges. A Bakok eleinte nem túl lelkesek, de a hét (és az év) előrehaladtával egyre nyerik vissza az erejüket, a lendületüket és a kreativitásukat. A Vízöntőknek érdemes megnézniük, hogy melyek azok az emberi kapcsolataik, amelyeket nem vihetnek így tovább az új évbe. Vannak olyan kapcsolataik, amelyeken javítani kellene, és szorosabbra húzni őket, de olyanok is, amelyekhez már nem lenne szabad ragaszkodniuk. A Halak pontosan tudják és érzik, hogy az új évvel új lehetőségeket kapnak, épp ezért boldogan vetik bele magukat az ismeretlenbe. Szokatlanul energikusak és tudatosan optimisták lesznek, aminek gyorsan meg is lesz az eredménye.

A Hét könyve:
Neale Donald Walsh: A teljes Beszélgetések Istennel
Végre megérkezett a könyv papírkötéses változata, amely sokkal olvashatóbb, mint a kemény táblás kiadás. Évindító olvasmánynak pedig nem tudnánk jobbat elképzelni, mint Neale Donald Walsh Istennel folytatott beszélgetéseit, amelyek segítenek felfedeznünk és megértenünk a spirituális világ legfontosabb törvényeit. Ezekkel a beszélgetésekkel olyan útra indulhatunk,amely segíteni fogja az életünket, és azt is, hogy 2014-ben megtaláljuk a boldogságunkat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top