Ezo

Írd le a múltat, tervezd el a jövőt

Néha le kell írni azokat a dolgokat, amiket tudatosítani szeretnénk magunkban. A célokat, amelyeket elértünk, és amelyek még előttünk állnak.

Merni kell szembenézni azzal a ténnyel, hogy mennyi mindent tettünk és nem tettünk meg, valóra váltak azok a megtervezett álmok vagy sem. Történnek olyan dolgok is, amelyeket egyszerűen el kell engednünk. A lenti „helyes kis füzetkét” pár napja találtam. Először gyorsan megmosolyogtam, mert hát végigfutva a kérdéseket elég elcsépeltnek tűnt. Majd nem hagyott nyugodni a gondolat, hajtott a kíváncsiság, eszembe jutott néhány kérdés, és azt vettem észre, hogy már a válaszokon gondolkodom. Mindenképpen nyugodt környezetet kell teremtenünk, ahol a válaszokat megírhatjuk. Nem kell utána  beküldeni, nem kell pontokat számolni, egyszerűen csak magad miatt töltöd ki. Szerintem mindenképpen érdemes neki egy esélyt adni, már csak azért is, mert nem kerül semmibe, és jó tükröt tarthatunk magunknak: valóban arra megyünk-e az életünkben, ahová szeretnénk, vagy amit szerettünk volna. Ami fontos, hogy sosincs késő. A füzet végén rögtön be is írhatjuk a jövő évi terveket, és ha eddig bármit is halogattunk, lehet ez egy végső lökés, hogy „na! most már tényleg ideje elkezdeni”. – A bejegyzés folytatását és a letölthető füzetet a Sabella blogon találod. Kattints ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top