Ezo

Direktbe fordul a Jupiter – mi vár ránk?

Március 6-án a Jupiter előrehaladó direkt mozgásba lépett a Rák jegyben. Vajon mit is jelent ez számunkra? Bloggerünk elmagyarázza.

Mint tudjuk, az égitestek, amiket az asztrológiában számon tartunk – kivéve a Napot és a Holdat –, időnként látszólag hátrálni kezdenek az égen, azaz úgynevezett retrográd mozgást kezdenek el végezni. Ezzel most csillagászatilag nem foglalkoznék, mi a háttere stb., inkább csak szimbolikusan, hogy mit jelez ez.

Amikor egy planéta hátrál, akkor az általa jelzett dolgok,  életterületek is lelassulnak, visszájukra fordulnak, a dolgok egyszerűen nem haladnak előre. Ha személyeket jelez, azok fáradtabbak lesznek, kimerültek, szétszórtabbak és feledékenyebbek. Sokszor meggondolják magukat, nem igazán tudják, mi is akarnak, vagy az egyik percben ezt, a másikban azt. Úgyhogy ilyenkor ha a bolygó érint minket (szül. uralkodóként pláne!) nem érdemes nagy horderejű döntéseket hozni, és érdemesebb sokat pihenni, kikapcsolódni, és inkább csak tervezgetni, hogy miket is fogunk véghezvinni, ha majd bolygócskánk direktbe fordul, és végre energiánk is lesz rá, hogy megcsináljuk az adott teendőket.

Ugyanígy van ez a Jupiter fázisainál is. Ám mivel a Jupiter már a lassúbb járású bolygók közé tartozik, ezért retrográd fázisai sajna hosszú hónapokra elhúzódhatnak (most is már tavaly október elejétől retrográd a drága), és így hosszasabban hat ki azokra az ügyekre, amiket szimbolikusan képvisel…

A teljes cikket a Kérdőasztrológia blogon találod.

 

A Jupiter direktbe fordulása

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top