Ezo

Kérdezd a tarot-kártyát! – 6. rész

Sorozatunkban szakértőnk, Székelyhidi Ágnes a tarot-kártya lapjait mutatja be, elmagyarázza, hogy mit rejtenek a rajtuk látható képek, a hozzájuk kapcsolódó ősi mítoszok, legendák, és ha kihúzzuk őket, mit jelentenek, milyen energiákat, történéseket képesek bevonzani az életünkbe. A hatodik részben az Igazságszolgáltatás és az Akasztott ember lapokat mutatjuk be.

A tarot nem más, mint az időtlen bölcsesség képi ábrázolása. Ez a mondat igazán tömény, esszenciálisan mutat rá arra, hogy:
– a tarot időtlen = nemcsak régi, hanem időtálló is;
– a tarot bölcs = olyan tanácsokat ad, amelyek nem kioktatnak, hanem utat mutatnak;
– a tarot képi ábrázolás = nekünk már könnyebb dolgunk van, mert minden lapon képek segítik az asszociációt, a régi időkben ugyanis a kártyalapokon csak jelek, szimbólumok, illetve hieroglifák voltak. Ezek megtanulása hosszú éveket vett igénybe. Természetesen ma sem gyorstalpaló a tarot elsajátítása, aki időt, energiát szán rá, annak egy csodás világ nyílik meg. És most nézzük a következő 2 Nagy Arkánumot:

Kérdezd a tarot-kártyát! - 6. részXI. IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS

Archetípusa: a bíró
Pszichológiai értelmezés: Az ember visszajelzéseket kap.
Spirituális értelmezés: A Keresőnek alá kell vetnie magát a törvény igazságának.

Jelentése általános értelemben: Az Igazság lapja azt jelenti, hogy a Kérdezőnek igaza van. Ez egy izgalmas helyzet. Nagyon pontosan fel kell idézni a kérdést, mert ott a válasz. Sokszor ez úgy működik, hogy a mondat végére nem kérdőjelet, hanem pontot kell tenni, de ezzel óvatosan kell bánni. A kártyalapon Justitia, az Igazság istennője egy trónon ül két oszlop között, ami közé egy vörös függöny van kifeszítve. Ez a szenvedélyek vörös ködének a szimbóluma, ami megakadályozza, hogy meglássuk az igazságot. Justitia egyik kezében mérleg van, ezzel méri meg a kérdést; másik kezében pedig kard található, amivel lecsap, és elválasztja a rosszat a jótól.

Jelentése szerelmi kérdésben: Eljött az igazság pillanata. A Kérdező számára kiderül az igazság; az lesz, ami igazságos. A Kérdező nem reménykedhet olyan válaszban, ami bár hízelgő, de nem igazságos, csak akkor várhat viszonzott érzelmeket, ha ugyanezt adta korábban. Ez a kártyalap a szüretet szimbolizálja: a Kérdező azt szüretelheti le, amit beletett. Így igazságos. Előfordul, hogy nem teszi boldoggá a Kérdezőt, ám attól még igazságos.

Jelentése anyagi kérdésben: Justitia kezében a mérleg azt szimbolizálja, hogy a Kérdezőnek mérlegelnie kell, hogy mire ad ki pénzt, a kard pedig azt jelöli, hogy Justitia lecsap, vagyis igazságot szolgáltat. A Kérdező ne számítson érdemtelen bevételre és/vagy nyereményre, csak azt fogja kapni, amit megérdemel. Ez a lap a hét bő esztendő kezdetét is mutatja, de csak akkor, ha a Kérdező megérdemli.

Jelentése munkakérdésben: Ez a kártyalap munkakeresés esetén azt mutatja, hogy működik a mondás: “Ki mint vet, úgy arat.” A Kérdező akkor számíthat sikerre, ha beletett minden tőle telhetőt korábban, és most már csak az eredményt várja. Amennyiben van munkája, és az ottani változásokat szeretné látni a Kérdező, akkor szó szerint az igazság keze tesz pontot a mondat végére, vagyis a Kérdezőt érdemei szerint fogják elismerni.

Jelentése tanulmányi kérdésben: Tanulás kapcsán a legpontosabban mérhető a beletett energia. A szerencsének csekély köze van ahhoz, hogy milyen érdemjegyeket kap a Kérdező. Persze rossz jegyek esetén hajlamos másokat, illetve a körülményeket okolni, de kicsivel később be fogja látni, hogy az igazság működik. Tehát nincs más dolga, mint odatennie magát, és szorgalmasan tanulni, ha jó eredményre vágyik. Jogi tanulmányok kapcsán komoly elkötelezettség esetén a Kérdező nagy sikerre számíthat. Ez a lap azt mutatja, hogy a jogi pálya neki való, sőt ez az ő útja.

Jelentése egészségi kérdésben: Az Igazságszolgáltatás lapja nem mindig azt a hírt hozza, amire a Kérdező áhítozik, ugyanis ez a lap édes vagy keserű gyümölcsök leszüretelését szimbolizálja. Ha betegségtől fél a Kérdező, tudnia kell, hogy ő tehet a leghatékonyabban ellene. Az egészség ajándék, amit meg kell és meg is lehet őrizni.

Jelentése családi kérdésben: Ingatlanügyek kapcsán muszáj olyan ügyvédet keresni, aki a Kérdező érdekeit maximálisan képes képviselni. Ettől függetlenül bármilyen szerződés aláírása előtt konzultáljanak jogban járatos szakemberrel! Minden családon belüli és/vagy a családot érintő hivatalos kérdésben érdemes tanácsot kérni.

Kérdezd a tarot-kártyát! - 6. részXII. AKASZTOTT EMBER

Archetípusa: az áldozat
Pszichológiai értelmezés: Az ember nézőpontot vált, és elfogadja a kiszolgáltatottságát.
Spirituális értelmezés: A Keresőnek úrrá kell lennie fizikai késztetésein, és az alacsonyabb rendűt tudatosan fel kell áldoznia a magasabb rendűért.

Jelentése általános értelemben: Az Akasztott ember nem a nyakánál, hanem a lábánál van felakasztva, vagyis nem hal meg; ráadásul kezei hátul össze vannak kötve. Ez így együtt egyértelművé teszi, hogy ki van szolgáltatva, pillanatnyilag nem állhat a lábára, és nem foghatja kezébe a saját dolgai intézését – vagyis a Kérdezőnek türelemre van szüksége, akkor is, ha a körülményei áldozatának érzi magát. A megoldás az, ha megvizsgálja, hogy a kérdésére vonatkozó ügyet hogyan lehet másképp nézni. Az Akasztott ember kártyalapja azt jelenti, hogy nézőpontot kell váltania, amint ez sikerül, jóra fordul a sorsa. Ez a “belépő” egy boldogabb korszakba.

Jelentése szerelmi kérdésben: Az Akasztott ember kártyalapja azt mutatja, hogy a Kérdező teljesen függ a szerelmétől, ki van szolgáltatva annak, amit az imádott párja mond vagy tesz. A Kérdező annyira meg akar felelni neki, hogy hajlandó feláldozni önmagát. Amennyiben nincs még a Kérdezőnek párja, ez a lap azt jelenti, hogy hiábavalóan lelkesedik elérhetetlen szerelemért.

Jelentése anyagi kérdésben: Az Akasztott ember lapja sajnos nem jó hír pénzügyek terén, kötelező kiadást mutat, amit nem tervezett be a Kérdező. Ez tanulópénz. Minél előbb rájön, mi az, annál hamarabb kiszabadul ebből a szorongatott helyzetből. Szerencsére van megoldás: legyen türelmes, és megoldódik minden!

Jelentése munka kérdésben: Ha álláskeresésben van a Kérdező, akkor ez a lap nem jelez gyors változást. Ez a türelem lapja, ami közben arra hívja fel a figyelmet, hogy máshol, mást, másképp kéne keresgélnie. Nézőpontot kell váltania, ha sikerre vágyik. Az elképzelései, elvárásai gúzsba kötik. Amennyiben van állása a Kérdezőnek, most ne akarjon váltani! Hiába nehéz a jelenlegi helyzet, nem léphet tovább addig, amíg be nem látja, hogy valamit nem jól ítél meg. Ez rendszerint a főnökkel kapcsolatos elégedetlenség szokott lenni.

Jelentése tanulmányi kérdésben: Ez a kártyalap a megvilágosodás előtti szorongatott helyzetet szimbolizálja, a Kérdező nincs túl jó állapotban. Vagy a jelenlegi tanulmányok feladását fontolgatja, vagy keresi az ürügyet, hogy miért ne kezdjen bele a tanulásba. Ez érthető és jogos, de nem azt jelenti, hogy így tegyen. Sőt sokkal inkább azt tanácsolja, hogy kifogások helyett vállalja be a kihívásokat! Jó eredmények akkor jönnek, ha türelmesen, kitartóan folytatja a tanulást.

Jelentése egészségi kérdésben: Ha betegség nehezíti a Kérdező életét, akkor az Akasztott ember nem ígér gyors gyógyulást. Arra hívja fel a figyelmet, hogy a bajt nem megfelelő nézőpontból látja. A megoldás, illetve maga a gyógyulás akkor várható, ha képes másképp megítélni a helyzetet. Valószínűleg másfajta gyógymódra lesz szükség. Ehhez türelmen keresztül vezet az út.

Jelentése családi kérdésben: Akár ingatlanügyekről, akár családon belüli viszályról van szó, az Akasztott ember arra világít rá, hogy a jelen helyzet nem túl rózsás. A Kérdező túl merev, és úgy tűnik, hogy nem jól ítéli meg a kérdéses témát. Minél előbb képes nézőpontot váltani, annál előbb megoldódik a szorongatott helyzet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top