Ezo

Heti holdnaptár április 14-től

Heti holdnaptárunkból megtudhatjátok, hogy a hét egyes napjain mit érdemes elvégezni, és mit ajánlatos elkerülni...

HÉTFŐ április 14: Pihenő nap. Fodrászati tilalom van érvényben. Telihold előtti napon a leghatékonyabb fogyókúrázni és méregteleníteni. A gyógynövényekben most a legmagasabb a hatóanyag. Emiatt most a legjobb begyűjteni. A kertben időzítsük mára a virágültetést!

KEDD április 15: Pihenő nap. Még ma is fodrászati tilalom van, amihez kerti munka tilalom társul. Telihold napján tanácsos kicsit megállni, meditálni. Főleg, hogy hétvégén Húsvét. Ez vallási hovatartozástól függetlenül hatásossá teszi az elmélyülést. El ne szalasszuk! (Teliholdról részletesen lejjebb.)

SZERDA április 16: Aktív nap. Ezen a napon is fodrászati tilalom van érvényben. Ma több kerti munkának is kedvez a Hold járása. Most érdemes fűszernövényt ültetni, gyógynövényt begyűjteni, csigákat elriasztani, vízinövényeket telepíteni. A vizes jelben járó Hold a locsolást is aktuálissá teszi.

CSÜTÖRTÖK április 17: Aktív nap. Ma fodrászati és kerti munka tilalom van érvényben. Nagy héten, Húsvét előtt most tanácsos megállni, és elgondolkodni, hogy mit is ünneplünk Húsvétkor. És hogy a népi hagyományok miről szólnak. A vizes Skorpió Hold kedvez a nagymosásnak. Ha mára időzítjük ezt, akkor gyorsabban végzünk, mint gondolnánk.

PÉNTEK április 18: Aktív nap. Ma elkezdhetjük a húsvéti finomságok sütését. Ebben segít a Hold. Tanácsos most hosszabban szellőztetni, és a toll ágyneműket kitenni, ha száraz az idő. A fabútorok meghálálják, ha ma ápoljuk őket. A kertben ma időszerű a mulcstakarás és a levélkártevők elleni védelem. Meglepően hatékonyan fogunk haladni mindezzel.

SZOMBAT április 19: Aktív nap. Ma is sikeresen süthetünk. A tegnapihoz hasonlóan aktuális a szellőztetés és az toll ágyneműk szellőztetése is. A kertben a mai napon időszerű a trágyázás, a metszés és a levélkártevők elleni védelem. Ezek nem csak aktuálisak, de sürgetőek is.

VASÁRNAP április 20: Aktív nap. Fogászati és patyolat tilalom van érvényben ma, Húsvét vasárnap. Remélhetőleg nem most akarunk ilyesmit intézni. Ellenben a szépségápolás időszerű. Pl. a szőrtelenítés, körömápolás, arcápolás. Ha van sziklakertünk, akkor most tanácsos gondozni.

AKARATOS TELIHOLD

Húsvét előtti héten, kedden, április 15-én lesz telihold. Mivel most a Nap a Kos jelében jár, és a Hold a Mérlegben, az akaratosság feszül neki a túlzott engedékenységnek. A telihold mindig felfokozza az ellentéteket, és hangsúlyozza azt, amiben nem értünk egyet. Ilyenkor sokkal könnyebb összeveszni, és szakítani. Ma olyan fogalmak kerülnek egymással szembe, mint:

KOS – MÉRLEG
önállóság – csapatszellem
direkt – indirekt
nyersesség – finomság
önzés – odaadás
szögletes – gömbölyű
sport – kultúra

Akarva, akaratlanul választunk a fentiek közül. És nem ez okozza a gondot, hanem az, hogy neheztelni kezdünk arra, aki nem ért egyet velünk. Amikor ennek tudatában vagyunk, nevetségesnek tarthatjuk ezt az egészet. De a telihold megnehezíti a józan ítélkezést. Vigyázni kell az utakon, mert teliholdkor több a baleset! A kapcsolatokban pedig a vita és a szakítás. Szerencsére a telihold gyorsan elmúlik. Kérdés, hogy mit hagy maga után. Ez a telihold a Kosokat és a Mérlegeket érinti legkritikusabban. De a Rákoknak és a Bakoknak is vigyázniuk kell. Természetesen a többi jegynek sem árt az óvatosság.

Heti holdnaptár április 14-től

 

Előrejelzések 2014-re
Nagy szerelmi horoszkóp 2014-re
Mi vár ránk a kínai horoszkóp szerint 2014-ben?
Havi angyalkártyák 2014-re
Nagy angyalhoroszkóp 2014-re
Pénzhoroszkóp 2014-re
A legizgalmasabb bolygóállások 2014-ben

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top