Ezo

Heti holdnaptár május 5-től

Heti holdnaptárunkból megtudhatjátok, hogy a hét egyes napjain mit érdemes elvégezni, és mit ajánlatos elkerülni...

[másolat] - Heti holdnaptár április 28-tólHÉTFŐ, május 5.: Aktív nap. Ma fodrászati tilalom van. 19:55-ig, amíg a Hold a Rák jelében jár, tanácsos locsolni, öntözni, feltölteni a madáritatókat, és vízinövényeket telepíteni a kerti tóba. A kertben még érdemes füvet nyírni.

KEDD, május 6.: Aktív nap. Ma a legjobb hajat vágatni, mivel most gyorsan regenerálódik, és egészségesebben fog nőni. Ha száraz az idő, tegyük ki az ágyneműt szellőztetni. A kertben a mai napon több feladatot is elvégezhetünk: metszést, kapálást és ásást.

SZERDA, május 7.: Aktív nap. Még ma is tanácsos hajat vágatni. Aktuális most egy hosszabb szellőztetés, és az ágyneműt is kitehetjük a levegőre. Palántázás előtt ma csíráztathatunk. Salátába szánt csírát is készíthetünk ma. A kertben időszerű a metszés és a fák sebeinek kezelése.

CSÜTÖRTÖK, május 8.: Pihenőnap. Ez a nap alkalmas fogyókúrára, méregtelenítésre és bőrápolásra. A növő Hold segít, hogy a hatóanyagok hatékonyabban épüljenek be. Most érdemes hajat vágatni, festetni és/vagy daueroltatni. A mai napon kertimunka-tilalom van érvényben.

PÉNTEK, május 9.: Pihenőnap. A mai nap a tegnapihoz hasonlóan alkalmas fogyókúrára, méregtelenítésre és bőrtáplálásra. Most is mehetünk fodrászhoz hajat vágatni, festetni és/vagy daueroltatni. A kertben és a lakásban is aktuális a tőosztás és a szaporítás.

SZOMBAT, május 10.: Pihenőnap. Még ma is előnyös fodrászhoz menni, és hajat vágatni és/vagy festetni. A telihold egyre közelebb, ezért most jó meditálni, böjtölni és fogyókúrázni. A szombat Szaturnusz napja, ilyenkor a legkönnyebb lemondani a finomságokról. A kertben és a szobában is lehet a növényeket szaporítani.

VASÁRNAP, május 11.: Pihenőnap. Telihold közeledtével egyre hatékonyabb a méregtelenítés, a böjtölés és a meditáció. Ha vasárnap fogad a fodrász, vagy mi magunk csináljuk otthon, akkor jó ma hajat vágatni, festetni és/vagy daueroltatni. A növények tőosztása és szaporítása is időszerű ma még.

[másolat] - Heti holdnaptár április 28-tól

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top