Ezo

Kérdezd a tarot-kártyát! – 11. rész

Sorozatunkban szakértőnk, Székelyhidi Ágnes a tarot-kártya lapjait mutatja be, elmagyarázza, hogy mit rejtenek a rajtuk látható képek, a hozzájuk kapcsolódó ősi mítoszok, legendák, és ha kihúzzuk őket, milyen energiákat, történéseket képesek bevonzani az életünkbe. A tizenegyedik és egyben utolsó részben a Világ és a Bolond lapokat mutatjuk be.

A tarot nem más, mint az időtlen bölcsesség képi ábrázolása. Ez a mondat igazán tömény, esszenciálisan mutat rá arra, hogy:
– a tarot időtlen = nemcsak régi, hanem időtálló is;
– a tarot bölcs = olyan tanácsokat ad, amelyek nem kioktatnak, hanem utat mutatnak;
– a tarot képi ábrázolás = nekünk már könnyebb dolgunk van, mert minden lapon képek segítik az asszociációt, a régi időkben ugyanis a kártyalapokon csak jelek, szimbólumok, illetve hieroglifák voltak. Ezek megtanulása hosszú éveket vett igénybe. Természetesen ma sem gyorstalpaló a tarot elsajátítása, aki időt, energiát szán rá, annak egy csodás világ nyílik meg.

Az utolsó részben ismétlés helyett arra szeretném ösztönözni az érdeklődőket, hogy sokat gyakoroljanak! Minden lap értelmezését sokszor el kell olvasni, mert csak így rögzül a jelentése. Az is hasznos, ha a lapokkal egyesével meditálnak. Ekkor olyan mélységek és magasságok nyílnak meg, amik másképp nem elérhetők. A beavatást csak mestertől kaphatják meg, így tanácsos keresni egy hiteles mestert. Megköszönve a kitartó figyelmet és követést, lássuk a következő 2 Nagy Arkánumot:

XXI. VILÁG

Kérdezd a tarot-kártyát! – 11. rész

Archetípusa: az újra megtalált Paradicsom
Pszichológiai értelmezés: Az ember felszáll a romlatlan mennybe.
Spirituális értelmezés: A Kereső felszáll a mennybe, és egyesül a Világlélekkel, a Világ személyiségeket integráló szellemével.

Jelentése általános értelemben: A Világ kártya lapja a “legek” lapja. Mindig minden más lap hatását javítja. Mivel ez a nagy szerencse lapja. A kártyán egy meztelen női alak látható, aki kötélen táncol, egyensúlyoz egy babérkoszorúban, ami a győzelem szimbóluma. A meztelenség már ismert szimbólum, a tisztaságot, illetve a leplezetlenséget jelenti. Nő, Vénusz alakját egy lila fátyol lengi körbe spirál alakban. Lila a harmadik szem csakra szine. A spirál forma a spirituális fejlődést jelenti. Körben a négy lelkes állat szimbóluma a X., Szerencsekerék kártyáról már ismert. Ott még felhőbe voltak burkolózva, itt már nem. Vagyis ideérve már letisztult tudásról van szó. A négy elemi próbatétel, a négy kvalitás, a négy erény: Tudni, Merni, Akarni, Hallgatni = a mágikus beavatás folyamat.

Jelentése szerelmi kérdésben: Ha még az ismerkedés stádiumában van a kapcsolat, akkor nagyon jó esélyeket mutat a Világ lapja. A meztelen Vénusz azt jelenti, hogy a szerelem =Vénusz tisztán=meztelenül jön. Ha már működő kapcsolatra vonatkozik a kérdés, hasonlóan jók a kilátások. Sőt nagyon szerencsésen alakul a kapcsolat. Beteljesülés, egyensúly visszaállítása, harmónia, rend és egyetértés várható. Amennyiben szakítás után vannak, békülést és ellentmondások feloldását ígéri a lap. Sőt gyermekfogantatása is ott van 3 hónapon belül. Ezt be kell kalkulálniuk.

Jelentése anyagi kérdésben: Mivel a Világ a nagy szerencse lapja, garantált az anyagi gyarapodás 3 hónapon belül. Ezzel párhuzamosan helyreáll az egyensúly. De óvakodni kell a kétkedéstől és a szerencse fel nem ismerésétől. Ezek megakadályozhatják azt a bőséget, ami jönni készül. Belső bölcsességre van szükség, amit a négy lelkes állat szimbolizál. “Tudni, Merni, Akarni, Hallgatni”. Hogy ez pontosan mit jelent, azt a Kérdező ott az aktuális szituációban fel fogja ismerni.

Jelentése munka kérdésében: Amennyiben nincs munkája a Kérdezőnek, aggodalomra semmi ok, mert 3 hónapon belül találni fog. A sikerhez elengedhetetlen az elhivatottság és a belső ellentmondások feloldása. Vagyis előbb pontosítania kell, hogy milyen munkára vágyik. Ha van állása a Kérdezőnek, akkor a harmónia és az egyetértés jó hangulatú közösséget mutat, ami segíti az eredményes munkavégzést. Az egyensúly megteremtésére kell törekednie. Ez a Világ szerint már birtokában van a Kérdezőnek.

Jelentése tanulmányi kérdésben: Sikerek és jó osztályzatok várhatóak a Világ kártyája fényében. Természetesen ez nem érdemtelen. Vagyis csak akkor számíthat ilyen eredményekre a Kérdező, ha kellő időt és energiát tett bele előzetesen. Elhivatottság is szükséges. Szóval gyorsan tudatosítania kell, hogy mi a célja. Az elbizonytalanodást teljesen ki kell zárnia. Ha még csak gondolkodik a tanuláson, a Világ lapja azt jelenti, hogy a Kérdező óriási sikerekkel fogja venni az akadályokat. Így érdemes belevágnia.

Jelentése egészségi kérdésben: A Világ betegség esetén gyógyulást ígér. Ehhez csupán a belső egyensúly megtalálása a Kérdező feladata. Ez nem könnyű. Hiszen a betegség azért jött, mert elvesztette azt. Első lépésként keresse meg, hogy mitől bizonytalanodott el! Kérjen segítséget szakembertől! Ha egészséges most, akkor nincs mitől tartania. Őrizze meg a belső harmóniát és derűt!

Jelentése családi kérdésben: A Világ lapja gyermekáldást jelent. Sőt valószínűsíti, hogy lány gyermek fog foganni 3 hónapon belül. Ugyanis a babérkoszorú, az őstojás maga az anyaméh szimbóluma. Más témában is nagy szerencsét mutat ez a lap. Ingatlanügyben olyan események várhatók, amik elégedettségre adnak okot. Ennél jobb hír nem is kell.

Kérdezd a tarot-kártyát! – 11. rész

XXII.  BOLOND

Kérdezd a tarot-kártyát! – 11. rész

Archetípusa: a Gyerek
Pszichológiai értelmezés: A csecsemő, az isteni én megjelenése, kiteljesedése.
Spirituális értelmezés: Az ember szelleme isteni, de erről testbe börtönözöttségében nem tud. Végül kilép a megnyilvánulásból, és tetszése szerint vissza is léphet.

Jelentése általános értelemben: A Bolond a kezdet és a vég. 0 a száma, de 22-esként számolunk vele. Ugyanis ő a csecsemő és az öreg egyszerre. Bölcs, de nem törődik azzal, hogy ki érti, ki követi. A kártyán a Bolond szakadék szélén táncolva megy. Nem érdekli a veszély, mert derűlátó, és felemeli a tekintetét. Lábánál egy kutya ugrál, aki vissza akarja tartani, mert félti, vagy irigyli könnyedségét. Bolond kezében virág és batyu szimbolizálja, hogy elköltözik régi helyéről. A háttérben fehér hegyek, mint a Remete kártyalapon volt. Ez azt jelenti, hogy elérte a legmagasabb szellemi szintet. A lap jelentése nagyon “vicces”: “Bolond a kérdés.” Valószínűleg a Kérdező pontosan tudja a választ. De azt is jelenti, hogy “Ne légy bolond!”

Jelentése szerelmi kérdésben: Szerelmi ügyben a Bolond kártyalapja naivitást és előítélet-mentességet mutat. Ez tiszta szívűségről árulkodik. Ha így van, nincs mitől tartani. Csalódás azokat éri, akik gyanakvóak, paranoiásak. Akár bimbózó, akár beteljesedett szerelemről van szó, a Bolond kártya jóindulatot, rácsodálkozást és újrakezdést is jelent. Amennyiben a Kérdező furcsállja, nem érti az üzenetet, húzhat még egy lapot. Közben tisztelettel kimondjuk, hogy kérünk engedélyt új lap húzására.

Jelentése anyagi kérdésben: A Bolond pénzügyekben nem a legjobb lap. A pénzzel okosan és ésszel kell bánni. A naivitás itt nem a legbölcsebb tanácsadó. Mindazonáltal az optimizmus elengedhetetlen akár jól megy most, akár nem. Muszáj bizakodónak maradni, mert az egy olyan magas rezgés, ahol az anyagi bőség “lakik”. Amint megérti ezt a Kérdező, minden jóra fordul.

Jelentése munka kérdésben: Ha van munkája a Kérdezőnek, akkor a Bolond kártya azt tanácsolja: “Ne légy Bolond!”. Nem szabad összekevernie a kollégákat a barátokkal. Kicsit reálisabban kell néznie a munkahelyére. Emellett külföldi munka lehetőséget is mutat a lap. Korlátlan lehetőségek nyílnak meg a kérdező előtt 3 hónapon belül. Ne szalassza el a kedvező alkalmat! Ha nincs munkája, akkor fontos, hogy az aggodalom ne szűkítse be a látószögét! Maradjon bizakodó, és nagyban gondolkodjon, mint gyermekkorában!

Jelentése tanulmányi kérdésben: Ha tanul a Kérdező, akkor külföldi ösztöndíj vagy külföldi továbbtanulás lehetősége bukkan fel 3 hónapon belül. Mindenképpen éljen ezzel a páratlan lehetőséggel! A vizsgái akkor lesznek sikeresek, ha tiszta lapokkal “játszik”. Ha tanuláson töri a fejét, akkor a Bolond azt tanácsolja, hogy hosszú távú befektetésnek tekintse a tanulást!
Jelentése egészségi kérdésben: A Bolond “kineveti” a kérdést, mert azt jelenti: “Bolond a kérdés.”. Vagyis a Kérdező pontosan tudja, mit kéne tennie, hogy megőrizze, vagy visszaszerezze az egészségét. Érdemes faggatni, hogy mi jutott eszébe, amikor meglátta a kártyát, mert ott a megoldás. Az első reakció mindig az intuíció, ami bölcs és előítélet-mentes. Akárcsak a Bolond lapja.

Jelentése családi kérdésben: Családon belül jóindulat, jó szándék és jólelkűség van. Amennyiben feszültség ütötte fel a fejét, a régi mondás szerint kell eljárni: “Okos enged, szamár szenved.”. A kicsinyesség és a sértődöttség rossz tanácsadó. Emellett a Bolond költözést, külföldre kitelepülést is jelent. Régen úgy nevezték ezt, hogy disszidálás. De a naivitás nem jelenthet balgaságot, helytelen ítéletet és felelőtlenséget. Érdemes még egy lapot húzni…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top