Ezo

Szeptember 23-án különleges nap jön: vonzd magadhoz a jólétet és a bőséget!

Őszi napéjegyenlőség lesz szeptember 23-án, ami a Földanya ünnepe. A szüret és a bőség ünnepe, ráadásul megállíthatatlanul futunk bele az őszbe, majd a télbe.

Szomorkás időszak kezdődik, mert most már tényleg látványosan rövidebbek a nappalok, este hétkor villanyt kell gyújtani, viszont a népi hagyományok szerint pont ez az időszak az, amely megalapozhatja a telet és az azt követő évet.

Őseink ekkor alkalmazták az úgynevezett lencsemágiát, amellyel bevonzották magukhoz a bőséges szüretelés sikerét, a télre felkészítő megtisztulást és a javakban való bővelkedést. Te sem tudtad, hogy nem csak január elsején bír mágikus erővel egy tál lencse?

Hogy mit is tégy az elkövetkezendő napokban: szeptember 22-én készíts egy nagy adag hús nélküli lencsét, ahogyan szereted. Akár majonézes salátában, akár leves, akár főzelék formájában tökéletes lesz. Miközben főzöd, tégy magad mellé egy meggyújtott gyertyát, aminek fénye erőt ad.

A folytatásért kattints a Deluxe caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top