Ezo

Aszcendens: az égi névjegy

Hiába születünk valakivel ugyanabban a hónapban és ugyanazon a napon, mégis eltérő a személyiségünk. A titok nyitja az aszcendensben rejlik, mely meghatározza a külsőnket, a stílusunkat és szokásainkat is.

Aszcendens: az égi névjegyAz aszcendens az égi névjegyünk, a Nap-jegy mellett a horoszkóp legfontosabb tényezője. Az aszcendens jegye határozza meg a viselkedésünket, azt, hogyan nézünk ki, mit tartunk fontosnak, milyenek lesznek a szokásaink, valamint a betegségre való hajlamainkat. Az aszcendens megállapításához nemcsak a születési évre, hónapra és napra, hanem az órára és a percre is szükségünk van. Számold ki az aszcendensed! Kattints ide!

Felkelő jegy:
Az aszcendens annak az állatövi jegynek felel meg, amelyik a születésünk pillanatában éppen felkelt a horizonton. Ugyanis a Föld forgása következtében a tizenkét állatövi jegy egy nap alatt „végigjárja” az égboltot. De csak az lehet az aszcendensünk, amelyik a világrajövetelünkkor az égbolt peremén tartózkodott.

Az aszcendens fontossága: Az aszcendens a valódi énről árulkodik, azt mutatja meg, hogy az ember élete során milyenné szeretne válni. Mire törekszik, mit tart fontosnak, értékesnek. Először harmincéves kor körül eszmélünk rá, hogy a Nap-jegyre jellemző tulajdonságainkat egyre inkább az aszcendens jegyére jellemzők színezik át. Aztán, ahogy múlnak az évek, még inkább azokat a dolgokat tartjuk lényegesnek, amelyeket az aszcendens jegye képvisel. Például, akinek a Napja az Oroszlán jegyében van, de Szűz aszcendensű, annál az Oroszlán nagyvonalúsága, luxusigénye, az élet élvezetének szeretete, alkotóképessége módosul. És a Szűz aprólékos, átgondolt módján követi majd vágyait, valósítja meg elképzeléseit.

Az aszcendenssel szemben: Az aszcendenssel szemben lévő deszcendens mutatja meg, hogy ki számunkra az ideális partner, milyen tulajdonságokkal, belső értékekkel és külsővel rendelkezik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top