Aktuális

Melanie Griffith

<?kep(1,left)?>Mit tehet az ember lánya, ha Hollywood egyik üdvöskéjének egyszülött gyermeke? Egy dolgot szinte borítékoltak a számára: õ is az álomgyár környékén keresi majd a boldogulását. Ha pedig nem találja, akkor jön, aminek jönnie kell: alkohol, kábítószerek. Nagy szerencsére van szükség, hogy valaki kiszörföljön ebbõl a kaliforniai hullámvölgybõl. Melanie Griffith éppen ilyen szörfös.

A gondok már egészen korán kezdődtek. Nevezetesen akkor, amikor Tippi Hedren, Melanie Griffith édesanyja összeakadt egy őrült angollal. Az őrültet Alfred Hitchcocknak hívták, és a történet szerint fülig beleszeretett filmjei főszereplőjébe. A rendezőt ettől függetlenül sem volt egyszerű elviselni, mert színészeit otromba vicceivel terrorizálta, és folyamatosan olyan helyzetekbe hozta őket, amelyek hatására jobban át tudták élni szerepüket. Így esett, hogy Tippi Hedrent a Madarak forgatásán valóban összecsipkedték a szárnyasok, és a színésznő majdnem sokkos állapotba került. Hitchcock ráadásul még a szerelmével is üldözte – ez már sok volt Tippinek, így a következő film, a Marnie elkészülte után kiszállt. Azóta csak ritkán tűnik fel a mozikban, akkor is inkább mellékszerepekben. Figyelme az állatok felé fordult: nem messze Hollywoodtól megalapította saját vadrezervátumát.

Don bajt kever

Hogy a Hitchcock-okozta hatásoktól megszabaduljanak, a rezervátumban éldegéltek. A kislány papája, Peter Griffith hamar eltűnt a színről, így ketten maradtak: anya és lánya. Kettejük idillje nem sokáig tartott.

A serdülő Melanie a legrosszabb pillanatban, tizennégy éves korában találkozott Don Johnsonnal. A jóképű fiatalember – akit leginkább csak a Miami Vice című sorozatból ismerhetünk – ekkor huszonkét éves múlt, és nemes egyszerűséggel megszöktette a kamaszlányt. Botrány botrányt követett, Tippi bevetett minden trükköt, hogy lányát visszaszerezze, mindhiába. Négy évvel később, 1975-ben, amikor Melanie nagykorú lett, összeházasodott Johnsonnal. Ám a bajok közben már elkezdődtek. A férfi meglehetősen szélsőséges figura, soha nem vetette meg az alkoholt. Asszonya is rákapott a szeszre, de itt nem állt meg. Egy idő múlva a legkeményebb drogok rabja lett. Egybekelésük után tizenegy hónappal már külön is váltak, és Melanie nemsokára olyan mélyre csúszott, amilyen mélyre hollywoodi színésznő csak csúszhat. Merthogy ekkor már színésznő: kisebb szerepeket kapott különböző produkciókban.

Öntudatlan évek következtek. Öntudatlanok, mert Melanie folyamatosan ivott. Szőke bombázónak indult, és kész roncs lett belőle, úgy felpuffadt, alig lehetett ráismerni. Nemegyszer majdnem meghalt. Volt úgy, hogy elgázolta egy autó Los Angeles tengerparti pálmafás sétányán, a Sunset Boulevard-on. A részegekre fentről vigyázhatnak, ugyanis egy színjózan ember valószínűleg szörnyethalt volna, míg ő leporolta magát, és aztán csendben elájult. De az is előfordult, hogy több napig nem ment haza, majd amikor megjelent otthon, fogalma nem volt arról, merre járkált. A bajokat csak tetézte, hogy a Roar című film forgatása közben egy nőstényoroszlán összekarmolta Melanie arcát.

Miután elvált Don Johnsontól, új házastársat talált, de 1989-ben megint csak zűrös exférje mellett kötött ki. Újra megesküdtek, azonban a káposzta már akkor romlott volt, mielőtt még fölmelegítették volna.

Antonio Bandreas és Melanie Griffith házasságáról az e heti Nők Lapjában találtok további részleteket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top