Aktuális

Traccs Vadas Zsuzsával

<?kep(1,left)?>Bálint Antónia nem bánná az ötöst – ikrekbõl. Hetente milliók nézik a tévében. Sokan benne látják Fortuna istenasszony földi helytartóját, de azok is kedvelik a Lottóshow népszerû mûsorvezetõjét, akiknek nem hozza meg a szerencséjét.

Hozzád kegyes a szerencse?

– Ötös találatom még nem volt, csak hármas, a legelső Lottó műsoromnál. Pénzben nem sokat ért, mégis jól jött. Szerencsésnek érezhettem magam, rögtön az indulásnál. Eddig még nem hagyott cserben a szerencsém. Amíg időjárás-jelentő voltam, másfél évig nem mehettem hosszabb szabadságra. Aztán eljöttem az RTL Klubtól, és hamarosan egy utazós műsort bíztak rám. Bejárhattam Európát, sőt, Afrikába is eljutottam. Magánemberként erre soha nem lett volna alkalmam. Az élettől mindig visszakaptam azt, amit elvettek tőlem.

A koronádat is visszaszerezted. Te vagy az egyetlen szépségkirálynő, akit kétszer koronáztak meg.

– Azért azt a négy évet a kettő között, nem kívánom senkinek. Egyik nap álomban éltem: megnyertem az 1991-es szépségkirálynő-választást, a másik nap jött a hideg zuhany. Azzal vádoltak engem és az egyik udvarhölgyemet, Rába Tímeát, hogy a választások előtt aktfotókhoz álltunk modellt és ezt eltitkoltuk. Holott a szerződésben ezt nem tüntették fel kizáró oknak. Nem volt vitás, hogy nekem van igazam, mégis meghurcoltak. Végül megnyertem a pert, újrakoronáztak, és az autó árát is kifizették, kamatostól.

Állást is kaptál a tévében.

– Ennek semmi köze a királynőségemhez. Mivel korán kezdtem a modellkedést, szerepeltem reklámfilmekben, és a tévéstúdiókban is előfordultam. Mint színfolt. Az egyik műsorban korongokat pakolgattam a háttérben. “Trónfosztásom” éveiben kerültem a feltűnést, és egy üzletben húztam meg magam, eladóként. Egyszer valaki felhívott, hogy van-e kedvem műsort vezetni? Így lettem a várható időjárás beharangozója a képernyőn.

Biztosan neked is mondták már, hogy szép lehetsz, de okos nem.

– Van ezekben a célzásokban egy kis rosszindulat, de igazság is. Szépségkirálynőnek nagyon fiatalok jelentkeznek, és tizenhét évesen akkor sem okos egy lány, ha ronda. A győztes már a koránál fogva sem lehet “agyas”. Én sem voltam az. Más kérdés, hogy utána kit merre visz az élet. Ha engem nem vitt volna a képernyőre, most talán nem szigorlatoznék a pécsi egyetemen művelődéstudományból. Olyan témákból kellett készülnöm, mint a szimbolikus tőkeelmélet, a tömegelitek szellemi kiüresedése és hasonlók.

Mihez fogsz kezdeni ezzel a rengeteg tudománnyal?

– A lottószámok húzásához biztosan nem lesz rá szükségem. Azért jelentkeztem erre a szakra, hogy jobb rálátásom legyen a dolgokra és kicsit pörögjön az agyam. Tanulni akartam. Tanulom a televíziózást is. Nyolcvanhat füllel hallgatom a szerkesztőm szakmai kiselőadásait, és igyekszem hasznosítani az interjúkban. Sajnos, erre kevés az idő, és néha bizony nehezemre esik abbahagyni a beszélgetést. Főleg, ha olyan partnerem akad, mint Kepes András. Vele úgy elrepült az a néhány perc, hogy bizony kicsúsztam a műsoridőből.

Mihez lenne kedved?

– Magam sem tudom. Nyilván ez a Lottóshow sem tart örökké, ezért építem magam. Mást nem tudok elképzelni, mint a televíziózást, de kell még három-négy év, hogy önálló műsorral is kijöhessek. Egyelőre nem erőltetem.

A férjhez menést sem?

– Nálam a házasság örök életre szól, talán ezért nem siettem el. A szüleim harmincöt éve vannak együtt, és én szeretném követni a példájukat. Természetesen nem zárkózom el semmi jótól. Mindig van valakim, most is, csak még nem tudom, mi lesz belőle. Mielőtt döntő elhatározásra jutnék, szeretném befejezni az egyetemet és biztos alapokra helyezni az egzisztenciámat. Fontos, hogy akkor is tudjak gondoskodni magamról és leendő gyerekeimről, ha netán egyedül maradok. Így szoktam meg. Már középiskolás koromban is azt a pénzt költöttem el, amit fotózással vagy reklámfilmekkel kerestem.

Egy szép nő igazán mindent megkaphat a férfiaktól: luxusvillát, álomautót, ékszereket.

– Nekem is ígértek már tízmilliós autót, az ilyeneket meg sem hallom. Kuncogok egyet rajta, és továbbmegyek. Nem vagyok az a típus, aki bedől az ilyen falvédőszövegeknek. Lakást, kocsit is a saját keresetemből vettem, és nagy ívben kerülöm azokat, akik hajtanak a képernyős lányokra.

Milyen az a férfi, aki tetszik neked? Gazdag?

– Lelkiekben. Imádjon engem és haljon meg azért, hogy szüljek neki négy-öt gyereket. Jó lenne egyszerre. Ötös ikreket. Számomra ez lenne a legboldogítóbb ötös találat.

Akkor mit tennél, ha megnyernéd az ötöst?

– A párom is folyton azt kérdezi, hová utaznánk, ha bejönne az ötös. Bárhová, de csak öt napra, mert szombaton Lottóshow van, és itt a helyem. Nem hiszem, hogy eldobnék mindent, csak felszabadultabban csinálhatnám azt, amit szeretek. Nem kellene attól tartanom, hogy ha nem felelek meg, elveszítem a munkámat, és nem lesz miből megélnem. Több időt szentelhetnék a lovaglásnak is, most ez a legújabb szenvedélyem. Lehullana rólam mindaz, ami visszafog. Lehet, hogy sokkal jobb lennék. Vagy rosszabb. De lenne helye annak a párszáz milliónak, az biztos.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top