Aktuális

A ringben tigris, civilben Madár

Erdei Zsolt, ismertebb nevén Madár. Amatõr világ- és Európa-bajnok ökölvívó, aki profiként is a földkerekség legjobbja szeretne lenni. Németországban négy meccs után õ lett a legígéretesebb hivatásos bokszoló.





Imádja a ringet, s amikor nem edz, olvas, pecázik, nézi a madarakat, és sétál a barátnőjével. Azt állítja, mindent tud a lányokról, hiszen öt nő között cseperedett fel. Úgy véli, hogy bokszolóként sem rossz, de a Tanú című filmben igazán profi.

Kint is Madár a beceneved?
– Igen, úgy ejtik, Modar, vagy németül: Vogel. Persze, a legtöbben Zsoltnak hívnak, amit egyikük sem tud kiejteni.

A Madár itthon ragadt rád, ha jól emlékszem, egy edzőtáborban röpült be hozzád egy kis szárnyas.
– Nem egy, hanem egy csomó. Nyitva volt a bukóablak, és állandóan beszálltak. Összecsináltak mindent, a falakat, a tapétát, az ágyat. Egymás mellett voltak a szobák, nem tudom miért, de csak hozzám jöttek.


Megérezték, hogy szereted őket?
– Tényleg imádom a madarakat. Az túlzás, hogy ornitológus akartam lenni, de sokat foglalkozom velük. Máig rengeteg madaras könyvem van, ahogy leesik a hó, már ki is kerül a madáretető. Madárbolond vagyok.


Van más hobbid is?
– Horgászom.


Meg is eszed, amit fogsz?
– Meg, bár… Legtöbbször visszaengedem a halat, mert képtelen vagyok fejbe csapni őket. Enni viszont szeretem.


Hogy van az, hogy te ilyen lágyszívű ember létedre bokszoló lettél?
– Az Ikrek jegyében születtem, lehet, hogy két egyéniségem van. Az biztos, hogy bent a szorítóban vadállattá válok, az életben viszont meglehetősen nyugodt vagyok.








Alekszandr Gerasenko veszít
Mit szeretsz a bokszban?
– Gyerekkorom óta csinálom, és nagyon sokra megtanított. Az iskolában elég verekedős kissrác voltam, aztán tízéves korom körül levittek a szüleim az edzőterembe, és teljesen megnyugodtam. Megtanultam az erőmmel gazdálkodni, akaraterőre nevelt, meg arra, hogy kitartó legyek. Ráadásul fejben is ott kell lenni, figyelni a másikat, taktikázni.


Mit figyelsz az ellenfélen?
– Én azt tapasztaltam, hogy létezik valamiféle telepatikus kapcsolat a két öklöző között. Az egész testét figyelem, és egy rezdülésből, vagy kéztartásból következtetek arra, hogy legközelebb mit akar csinálni. Persze, ugyanezzel a rezdüléssel, vagy pillantással félre is lehet vezetni az ellenfelet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top