Aktuális

A szerelem illata – II.oldal





Fűszerek, sütik, alkoholos koktélok
Tudományosan bizonyították, hogy erotikus illatkomponenseknek számítanak, és a férfiakra a legerősebb hatást azok a parfümök gyakorolják, amelyekben fellelhető a fahéj, a levendula, a narancs, a gyömbér, a szantál és az édes fák illata. Ezek a kompozíciók stimulálják az agyban a hipotalamuszt, agyunk élvezetekért felelős részét (Hugo Boss – Deep Red, Laura Biagiotti – Emotion, Paul Smith – Parfumes). Ráadásul a vanília, a fahéj és a kardamom éterikus olajokat tartalmaznak, melyek egyidejűleg hatnak bódítóan és élénkítően (Bvlgari). Az újabb parfümösszetevők sztárja a fehér cukrozott mandula (Nina Ricci – Premier Jour) és a bors (Givenchy – Hot Couture, Shiseido – Energizing Fragrance), melyek a figyelem középpontjában állnak, ha szerelemről van szó az illatok világában.
Különös igényeket elégítenek ki azok a termékek, amelyekben sütemények vagy alkoholos italok illata, íze fedezhető fel. Tommy Hilfiger tommy girl parfümjét a New England-i, fahéjjal és szerecsendióval ízesített almatorta aromájával dúsították. A süti egy darabkáját üvegharang alá tették, ami felvette az illatot, majd miután az anyag molekuláira esett szét, komputerrel tökéletesen utánozták, előállították, végül beépítették a kölnibe. Donna Karan New York parfümjét a jégkockás vodka-narancs koktél teszi utánozhatatlanná, amit a kellemes estével társítanak, csak az illat kalóriák nélkül kényeztet bennünket. A Clinique Happy kölnijének egyediségét az adja, hogy összetevői boldogsághormonjainkat hozzák működésbe.

Ugyanaz másként
A parfümgyártás legújabb irányzata szerint az új termékek olyan technológiával készülnek, hogy saját illatunkat hangsúlyozzák. Ahogy egyénenként eltérnek a testben zajló kémiai folyamatok és a bőr összetétele, úgy a kölnik is mindenkin másként fognak illatozni. A parfümkreátorok azt is figyelembe vették, hogy a bőr savassági és zsírossági szintje napjában többször is változik, ezért fordulhat elő, hogy más hatást keltenek a parfümök, ha reggel, délben, délután vagy éjszaka fújjuk a bőrre. A divat változásának előfutára az Avon új kölnije, az Individual Blue for Her, amely a nőiesség és a gondtalanság szimbóluma.
Az illatokról úgy tartják, hogy mélyebben felkavarják az érzelmeket, mint a hangok, mert amint megérezzük, az orrcimpánk finoman remegni kezd, az aromák eltelítik érzékeinket, a véredényeink kitágulnak. A világ ilyenkor hatalmasnak és gyengédnek tűnik, mint amilyen maga a szerelem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top