Aktuális

Néha zavar, hogy tizenhét évesnek látszom

Magyarországon ma azokat az embereket nevezik sztárnak, akiket nap mint nap láthatunk valamelyik kereskedelmi televízióban. Várkonyi Andrea, aki a tv2-ben Pálffy István oldalán ismerteti a híreket, mégsem érzi magát sztárnak, de tudja, hogy mire vállalkozott, amikor elhagyta az orvosi pályát és a stúdiók világa mellett döntött.





– Meglepődtem egy kicsit, amikor lejöttél elém a portára. Tudod miért?
– Sejtem. Engem általában tizenhét évesnek szoktak nézni, pedig ennél pont egy tízessel vagyok több. Amikor az egyetemista voltam, még hatodéves koromban is megkérdezték, hogy melyik gimnáziumba járok.


– A kamera előtt “komolyítanak” rajtad egy kicsit?
– Nem, de kisminkelnek és megcsinálják a hajamat, ami már helyből öregít. Van egy pszichikai hatás is. A néző valószínűleg feltételezi, hogy a tv2 hírműsorába nem ültetnek be egy tinédzsert.


– Zavar, hogy ilyen “kicsinek” látszol?
– Mindenki azt mondja, hogy örüljek neki, de ez nem ilyen egyszerű. Ez a tizenhét-húsz éves külső, néha kifejezetten bántó helyzetekbe sodor. Van, hogy az üzletben lekezelnek, egyszerűen nem vesznek komolyan. 


– A tv2 óta sem kezelnek több tisztelettel?
Az utcán azért még nem ismernek föl.


– Szegeden sem? 
Otthon sokan ismernek, tudják, mit csinálok, ki vagyok. Ott születtem, ott végeztem el az orvosi egyetemet, majd a diploma után ott kezdtem el dolgozni is az I. számú Belklinikán.


– Hogy lesz belőled belgyógyász a tévézés mellett?
Ha az ember egyetemi klinikán dolgozik és tudományos képesítést akar szerezni, annak vannak állomásai, egyik ilyen a PHD, amit most fogok elkezdeni.


– Milyen területtel foglalkozol?
Egy baktériummal, ami a gyomorban tenyészik, és sok esetben felel a gyomorfekélyért.


– Ez a tévés munkatársaid közül nyilván sokakat személyesen is érint. Azt mondják a sajtó nem túl egészséges szakma.






– A férjed szintén tévés?
Szintén orvos, gyereksebész.

Nem sajnálta otthagyni Szegedet?
Ő budapesti, aki Szegeden végezte el az egyetemet, így is ismerkedtünk meg. Az egyetem után vissza akart menni Budapestre, de közbejöttem én, így ott ragadt. Most pedig együtt költöztünk fel. Ő vissza, én ide.


– Nem zavarja, hogy híres asszony lett belőled?
Nem, mert amikor orvosként dolgoztam, látta, hogy milyen nyomokat hagyott rajtam az az erősen idézőjelbe teendő “szakmai megbecsültség”, ami az orvosokat és az egész egészségügyet övezi. Mivel engem elsősorban feleségként, társként szeret, nem örült annak, hogy nem voltam igazán jól. Évekig televízióztam Szegeden, tudta, hogy azt is nagyon szeretem, ezért úgy gondolta, hogy jól fogom magam érezni a tv2-nél. Ő annak örül, ha látja, hogy boldog vagyok abban, amit csinálok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top