Aktuális

Nyíltság és tapintat

"A helyzet a következõ: negyvenkét éves, leszbikus nõ vagyok. Találkoztam valakivel, akivel a kapcsolatunk rendkívül harmonikus, úgy gondoljuk, hogy kialakulhat egy közös jövõ..."




“Egy számomra rendkívül fontos kérdésben szeretném a szakmai véleményét kérni, mert úgy gondolom, hogy amit én ma, felnőtt fejjel, a saját megélt élményeim alapján helyesnek tartok, az nem feltétlenül igaz és jó lépés akkor, ha felelősen gondolkodunk a gyermekeinkkel kapcsolatban. A helyzet a következő: negyvenkét éves, leszbikus nő vagyok. Találkoztam valakivel, akivel a kapcsolatunk rendkívül harmonikus, úgy gondoljuk, hogy kialakulhat egy közös jövő. A problémánk a következő: a barátnőmnek van egy tizenegy éves lánya, az én két lányom pedig tizenhét és tizenkilenc éves. Mindketten elváltak vagyunk. Gyermekeink semmit sem tudnak a nemi identitásunkról, mert eddig nem éreztük szükségét annak, hogy ezt közöljük velük, hiszen nem volt miért. A mostani helyzet más, én mindenképpen szeretném tisztázni a lányaimmal, kicsit persze, én is bizonytalan vagyok a döntésem helyességében, ám a barátnőm még rosszabb helyzetben van, hiszen az ő lánya még kisebb, túl kicsi egy ilyen információ feldolgozásához. Tanácsot szeretnék kérni: hogy látja egy szakember ezt a problémát; lehet-e, szabad-e, esetleg kell-e ilyet elmondani, hiszen a gyermekeinknek az adott körülmények között nyilván a lehető legkevesebb traumát szeretnénk okozni. Külön gondunk, hogy lányokról lévén szó, ez mennyire befolyásolhatja, illetve befolyásolhatja-e pszichoszexuális fejlődésüket? Válaszát előre is köszönöm”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top