Aktuális

Pierce Brosnan – II. rész





– Tervezi már a születésnapi partit?
– Nem igazán tudom. Mindenesetre beszélünk róla.

– Máshogy fogja érezni magát ötvenen túl?
– Fene tudja… valószínűleg. Kissé csüggesztő. Az igazság az, hogy hibát követtem el, amikor túl őszinte voltam a koromat illetően. De nem foglalkozom vele túl sokat, legalábbis addig, amíg nem kezdenek ki emiatt a sajtóban, és amíg továbbra is Bondot játszhatom.

– Azt mondta, hogy még egy Bond-filmet szeretne készíteni…
– Ez így igaz. Hogy utána mi lesz, nem tudom. Hogyan nézek majd ki ötvenegy vagy ötvenkét évesen? Sean Connery vagy Roger Moore mikor is hagyták abba?

– Megsérült a térde a Die Another Day forgatása közben. Mi történt?
– Egy ízületporc sérült meg a térdemben, és nem volt más megoldás, meg kellett műteni. Elmentem Los Angelesbe, mert tudom, hogy ott van a legjobb specialista. Egy hét alatt túl voltam rajta, és az egész nem okozott különösebb fennakadást a forgatásban, ráadásul a biztosító igen rendesen fizetett. Egy februári reggelen történt, a helyszín Korea, ahol Bond lerázza az őrét, és rohanni kezd, mint egy kereplő. Nem melegítettem be előtte. Nagy butaság volt a részemről, kétszáz méteres vágta hat kamerával véve, ötszáz különleges szélgéppel, kígyóröppentyűkkel, robbanásokkal. Ezt nem lehet bemelegítés nélkül megcsinálni.

– Sok veszélyes akciót visz véghez a filmjeiben, sokszor kifejezetten a saját kockázatára, mint például a Tomorrow Never Dies-ban, amikor megvágták az arcát. Nem gondol arra ilyenkor, hogy minden elővigyázatosság ellenére valami baj történhet?
– Dehogynem. Vannak bizonyos helyzetek, amikor ott állsz a tűzgolyó előtt, vagy láncra verve, vagy a vízben és arra gondolsz, hogy nagy baj lehet, ha nem figyelsz eléggé, vagy valaki véletlenül hibázik. Viszont ettől szépen fölmegy az ember adrenalin szintje. A közönség mindenestre méltányolja, ha látja, hogy a főszereplő valóban komolyabb kockázatot vállalt. De akadnak dolgok, amelyeket egyszerűen képtelen vagyok megtenni. Nem vagyok elég őrült hozzá, hogy kipróbáljam. Isten tudja, szeretnék békességben megöregedni.

– Szokott még horgászni?
– Igen, időről időre. Amikor Hawaii-n voltam, horgászgattam egy kicsit. Csodálatos helyi halkülönlegességeket fogtam. Varázslatos volt. Nagyon szeretjük a családommal ezt a részét a világnak.

– Milyen volt Halle Berry-vel dolgozni?
– Nagyszerű volt. Nagyon erős női, színésznői és szexuális kisugárzása van. Rendkívül érzéki teremtés, a szó minden értelmében. És ne feledjük, nyert már egy Oscart. Könnyű vele együttdolgozni. Egészen biztos, hogy nagy közönséget fog vonzani.

– Áldás lehetett ilyen sok kiváló emberrel együttdolgozni a Bond-filmekben…
– Nagyon szerencsés vagyok. Azért is szerencsés vagyok, hogy nem akkor kaptam meg a szerepet, amikor számítottam rá. Túl fiatal lettem volna hozzá. Olyanokat gondoltam akkoriban, hogy negyven centivel alacsonyabbnak kellene lennem, mert akkor tehetségesebb lennék, vagy ha be lenne törve az orrom, akkor aztán biztos, hogy tehetséges lennék. Akadt pár fickó, aki olvasta ezt, és jelentkezett, hogy szívesen segít, ha törött orra van szükségem. Szóval nem ártott, hogy kaptam időt a lehiggadásra. Most pedig nagyon jó érzéssel tölt el, hogy enyémek a Bond-szerepek. Azt hiszem, ha Martin Campbell – aki egyébként elképesztően kitartó és következetes abban, hogy a 007-esnek milyennek kell lennie –, szóval, ha Campbellnek rendelkezésre állt volna Tomothy Dalton, akkor biztos, ő kapja a szerepet. Timben ugyanis megvan az eltökéltség, ráadásul kiváló színész is. De úgy látszik, nekem nagyobb szerencsém volt.





Halle Berry: Élvezem, hogy Bond-lány vagyok


Vajon visszalépést jelent-e Halle Berry-nek művészi karrierjében Jinx szerepe a legújabb James Bond filmben? Ezzel a kérdéssel bombázzák az újságírók a népszerű hollywoodi sztárt, különösen azután, hogy a Monster’s Ball című filmben nyújtott alakításáért megkapta az Oscar-díjat.


Halle Berry tétovázás nélkül válaszol: – Szó sincs róla. Épp ellenkezőleg, még fényesebbé teszi az aranyat. Nagy Bond-rajongó vagyok, de ez főleg a sorozat utolsó négy-öt darabjára vonatkozik. Fiatal koromban a történeteket túl bonyolultnak találtam. Figyeltem a szerkentyűket, a női szereplőket, és magát Bondot, de a cselekményt nehezen tudtam nyomon követni. Az utóbbi időben azonban teljesen ráálltam a hullámhosszára. És Pierce igazán remek 007-es.


A színésznő, saját bevallása szerint, soha nem vágyott kirobbanó sikerre. Inkább csendes, de jól megalapozott karrierről álmodozott. Most azonban megbékélni látszik a gondolattal, hogy a művészi elismerések mellett egy igazi kasszasikernek is részese lehet. Kimondottan szerencsésnek találja a művészet és a jövedelmezőség kellemes egyvelegét. Magáról a Jinx-szerepről pedig így vélekedik:


– Valóban szexis, rendkívül nőies, agyafúrt, gyors, mint maga Bond, és edzett, mint az acél. A legtökéletesebb figura, aki megmutatja, hogyan lehet egy nő egyszerre szexis és kőkemény. Sokrétegű szerep ez, rendkívüli öröm eljátszani. Az elődök közül Halle Berry kedvenc Bond-lány figurája Ursula Andress volt. A hajdani “Dr. No”-ból a sorozat negyvenedik évfordulója tiszteletére a legújabb Bond-filmben megismétlik azt a jelenetet, amikor a színésznő bikiniben kijön a tengerből.


Halle Berry a filmben viselt ruhák közül Versace csillogó öltözékeiben érezte magát a legjobban, a katonai zubbonyok már kevésbé tetszettek neki, mert ahogy mondja, “némi nehézséget okozott, hogy hitelesen mozogjak bennük, és azt a látszatot keltsem, mintha minden nap ezeket viselném.”


A komoly fizikai erőpróbákat jelentő akciójelenetek közül csak egy volt, amely némi nehézséget okozott a szép hollywoodi színésznőnek. Egy mozgó repülőgépre kellett felkapaszkodnia, Pierce-szel együtt. – Pierce-nek persze könnyedén ment, én azonban a negyedik vagy ötödik felvételnél már teljesen kimerültem. De nem lassították le a gépet, a kamera pedig egy száguldó autóról követett. Teljes erőmből rohantam, de a gépre már nem volt erőm fölkapaszkodni. Úgyhogy ezt a jelenetet végül is a vágóasztalon kellett megoldani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top