Aktuális

Viszlát, búskomorság! – II. rész





Vitaminok – energiával töltenek fel


A kivi, a narancs, a banán és a többi egzotikus gyümölcs erősíti a szervezetet, megakadályozza a nátha kialakulását. További előny: a vitaminok hatékonyan veszik fel a harcot a szabadgyökökkel, a láthatatlan terroristákkal, amelyek megtámadják a bőrt, és az esetek nyolcvanöt százalékában idő előtti öregedéshez vezetnek. Különösen hatásos, ha nemcsak belülről, hanem kívülről, krémek formájában is bombázzuk a szervezetünket vitaminokkal. Kiválóak a multivitaminos készítmények, amelyekben a különböző vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek egymás hatását erősítve fejtik ki fiatalító, energiával feltöltő hatásukat.


Simogatás – olajokkal, radírokkal


A hideg évszak stresszt jelent a bőrnek, hagymaként borítjuk be magunkat melegebbnél melegebb ruhadarabokkal. Hatására a bőrünk gyorsabban kiszárad, durvává válik, ezért fontos, hogy hetente egyszer finom tusolóradírral radírozzuk! Ezután testünknek – különösen a könyök, és a térd területeinek – extra adag ápolóanyagra van szüksége. Simogassuk át nem zsírosító olajokkal vagy fahéjas ápolótejekkel, amelyek a bőrre kenés után meleg érzetet keltenek! Ezek a készítmények nemcsak a vérkeringést gyorsítják, hanem a cellulit ellen is kiválóak. Arcra használjunk hetente egyszer fűtőmaszkot, amely a hidegben a legjobb bőrvédelmet jelent!


Oxigén – extra frissesség


Még ha kinn nagy is a hideg, akkor is öltözzünk fel melegen, és naponta legalább harminc percet sétáljunk! Sejtjeink feltöltődnek oxigénnel, a szél kifújja a lehangoló gondolatokat a fejünkből. Egy ilyen intenzív oxigénfürdő után új embernek érezhetjük magunkat. Otthon és az irodában is óránként szellőztessünk, így esélyt sem adunk a fáradtságnak és levertségnek!






Jeges lábak – forró és hideg a jobb vérkeringésért



A nők hetven százaléka szenved vérkeringési zavaroktól, többségük leginkább a téli hónapokban. Ha jeges a lábunk, vegyünk fürdőt: egy kádba állított lavórt töltsünk fel harmincfokos vízzel, majd egy másikat tizenkét fokossal! Öt percig lógassuk a lábunkat meleg vízben, majd tíz másodpercig a hidegben! Még jobb hatást érhetünk el, ha a meleg vízbe tengeri sót öntünk, mert így még inkább felmelegszenek futóműveink.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top